Trabzonspor Pendikspor’u Tek Farkla Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor Pendikspor’u Tek Farkla Geçti

Trabzonspor Pendikspor’u Tek Farkla Geçti

Trabzonspor Pendikspor’u Tek Farkla Geçti

Trabzonspor, Süper Lig’in 7. hafta mücadelesinde sahasında Siltaş Yapı Pendikspor’u konuk etti.

Maça 3. dakikada Paul Onuachu’nun attığı golle hızlı başlayan bordo mavili ekip, 27’de ise ilk golün asistini yapan Anastasios Bakasetas ile farkı 2’ye çıkardı.

Bütün gollerin ilk yarıda atıldığı karşılaşmada Pendikspor ise tek golünü 36’da Endri Çekiçi ile buldu. İkinci yarıda Batista Mendy’nin 72’nci dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla geri kalan sürede 10 kişi mücadele eden Trabzonspor, kalesini gole kapamayı başardı.

Trabzonspor bu galibiyetle ligde puanını 12’ye çıkarırken Paul Onuachu, 2007/08 sezonundan sonra Süper Lig’de Trabzonspor ile ilk üç maçında da gol bulan ilk isim oldu.

“Bizi Çok Mutlu Eden Bir Galibiyet”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, 2-1 kazandıkları Siltaş Yapı Pendikspor karşılaşmasının ardından konuştu.

Maçın zorlu geçtiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Hırvat çalıştırıcı, “Hak ederek kazandığımız bir 3 puan olduğunu düşünüyorum ancak zorlu bir galibiyet oldu. Futbol böyle bir oyun. Eğer siz bulduğunuz fırsatlardan yararlanamazsanız rakibiniz ilk bulduğu fırsatta sizi cezalandırabilir. Siz de o avantajı korumak adına üstün bir mücadele vermek zorunda kalıyorsunuz. Hem oyuncularımız hem taraftarlarımızı kutluyorum. Bizi çok mutlu eden bir galibiyet oldu.” dedi.

Karşılaşmanın son bölümünde Trabzonspor’un milli kalecisi Uğurcan Çakır’ın yaptığı kurtarışa değinen Nenad Bjelica, “Uğurcan’a ayrıca bir parantez açmamız gerek. Maçın sonunda yaptığı kurtarışla belki de 2 puan getirisi oldu bize. Son zamanlardaki eleştirileri düşündüğümüzde onun da geri dönüşüyle çok güzel bir maç olduğunu düşünüyorum.” ifadeleriyle oyuncusunun performansını övdü.

“Daha Fazlasını Yapabilecek Bir Oyuncu”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Süper Lig’de çıktığı 3 maçta 3 gol atan yeni transferleri Paul Onuachu’nun performansına da değindi:

“Onuachu’nun çok etkileyici bir performansı var: 3 maçta 3 gol. Bunun yanında da katkıları da devam ediyor. Onuachu bize gelmeden önce bir süre antrenman yapmamıştı. Takıma katıldıktan sonra hemen oynamaya başladı. Tam olarak hazır olduğundan bundan çok daha fazlasını yapabilecek bir oyuncu. İnsanı açıdan baktığımızda da ne kadar çalışkan, düzgün bir insan olduğunu herkese gösterecektir diye düşünüyorum.”

Nenad Bjelica son olarak da bugün kadroda yer almayan Kourbelis’in durumu hakkında bilgi verdi. Bjelica, konu hakkında “Kourbelis ile ilgili olarak şunu söyleyebiliriz, 6 numarada Berat ve Mendy şans buldu. Onun bugün olmaması bu anlamda bir tercih.” diye konuştu.