Trabzonspor Onuachu ile Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor Onuachu ile Kazandı

Trabzonspor Onuachu ile Kazandı

Trabzonspor Onuachu ile Kazandı

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 12. hafta karşılaşmasında sahasında Tümosan Konyaspor’u ağırladı.

İlk yarının golsüz eşitlikle sona erdiği maçta goller ikinci yarıda geldi. Bordo mavililere galibiyeti getiren golleri Paul Onuachu atarken Konyaspor’un tek golünü ise Louka Prip kaydetti.

Abdullah Avcı’nın ekibi bu galibiyetle ligde puanını 22’ye yükseltti ve maç fazlasıyla üçüncü sıraya yerleşti.

“Ne Oldu 4 Günde?”

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2-1 kazandıkları Konyaspor karşılaşmasın sonrasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Takımının enerjisinin düşük olduğunu belirterek tepkisini dile getiren Abdullah Avcı, şu ifadeleri kullandı:

“Yorgunum. Rakibin ya 5’li ya 4’lü olacağını, bizi nasıl karşılayacağını, burada neler yapmamız gerektiğini, hangi opsiyonları kullanmamız gerektiğini çalıştık. Bunu bazen kullanamayabilirsiniz, bazen oyuncu pas hatası yapabilir. Bulunduğumuz yerlerde hep sayısal olarak fazlayız ama topu kullanamıyorsanız bunun hiçbir anlamı kalmıyor. Bu teknik, taktik boyutu.”

“Bu iş, bir enerji işi. Bugün ısınmada bana bilgi geldi, ‘takımın enerjisi düşük’ diye. Ne oldu 4 günde? 4 gündür de uyarıyorum, ‘Bu zor maç, çok zor bir takım bizim bekliyor. Çok kırılma anları olacak, belki de kulübeden gelenler oyunu çözecek.’ diye her türlü detayı düşündük.”

İlkokul ve Anaokulu Örneği

Takımına olan tepkisini kalelerinde gördükleri gol üzerinden de açıklayan tecrübeli teknik direktör, “Yediğimiz gol… İlkokul vardır, ondan önce de anaokulu vardır. Arkası dönük oyuncuya bu şekilde bir pas atılmaz. Arkası dönük oyuncu da oraya girip o pası almaz. Bunların hepsini en baştan çalışıyoruz.” diye konuştu.

Temel çalışmalar yapmanın hem kendisini hem de ekibini yorduğunu vurgulayan Avcı, “Tekrar tekrar çalışmak zorundayız. Bu beni de ekibi de biraz yoruyor ama yapacak bir şey yok, işimiz bu. Bunda mutlu olduğumuz taraf, bunları görerek kazanabiliyorsak bu bizim için çok değerli bir şey. Hem kazanıp hem gelişebilmek önemli.” ifadelerini kullandı.

“Okul Bahçesinde Oynamıyoruz”

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, futbol anlayışının ‘akla dayalı’ olduğunun altını çizdi:

“Bu oyunda tabii ki enerji, duygu, coşku, hız ve şiddet var. Ancak ‘akıl’ var. Duygularınla oynayamazsın. Okul bahçesinde oynamıyoruz. Bu işin planı var, organizasyonu var. Bugün bu şekilde kazandık, yeterli mi? Değil. Çok çalışmamız, daha hızlı oynamamız gerekir. Oyuncu kalitesini artırmamız gerekir. Burası Trabzonspor. Başka hedefleri olan bir yerdir burası. Bu şehrin ne istediğini çok iyi biliyorum. Çok çalışacağız, çok tekrar yapacağız. Yine de 4 maç 10 puan. Bu bizim için çok önemli.”

Konyaspor karşısında takımına galibiyeti getiren golleri kaydeden Onuachu’ya ayrı parantez açan deneyimli çalıştırıcı, oyuncunun kaydettiği ikinci golü “senenin golü” olarak tanımladı:

“Paul Onuachu’ya bir parantez açmak gerekiyor. Bazen oyun içinde kayboluyor, bazen oyun içinde harika işler yapıyor ama çok ekstra bir gol attı. Fantastik bir gol. Senenin golü olarak söyleyebilirim. Bize çok katkı sağlıyor. Daha önemli potansiyeli var.”