Trabzonspor-Konyaspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor-Konyaspor Maç Önü Notları

Trabzonspor-Konyaspor Maç Önü Notları

Trabzonspor-Konyaspor Maç Önü Notları

Spor Toto Süper Lig’de 13.haftanın en dikkat çekici maçlarından biri Trabzonspor ve arabam.com Konyaspor arasında 6 Kasım Pazar günü Medical Park Stadyumu’nda oynanacak. Saat 20.00’de başlayacak karşılaşmada Zorbay Küçük düdük çalacak.

Ev sahibi Trabzonspor’da Dorukhan Toköz, Serkan Asan ve Edin Visca’nın sakatlıkları sürerken Eren Elmalı ve Yusuf Yazıcı da kart cezaları sebebiyle maçta görev yapamayacak. Umut Bozok’un durumu ise maç saatinde belli olacak.

arabam.com Konyaspor’da ise Endri Çekiçi ve Cebrail Karayel sakatlıkları sebebiyle karşılaşmada forma giyemeyecek.

Trabzonspor İlk Üçe Girmek İstiyor

Trabzonspor bu sezon sahasında sadece 3 gol yedi

Geçtiğimiz haftayı bay geçen Trabzonspor, ligde 11 maçta topladığı 21 puanla 7.sırada yer alıyor.

Abdullah Avcı’nın ekibi, puan tablosunda üzerinde yer alan 4 ekipten daha az karşılaşma oynadı ve eğer bu maçtan üç puanla ayrılabilirse ligde 3.sıraya yükselecek.

İç sahada oynadığı son iki lig maçında gol yemeyen Trabzonspor, Ocak 2022’den beri bu kadar uzun bir seri yakalamadı.

Ek olarak Akyazı’da oynadığı son 30 maçı kaybetmeyen Trabzonspor, Nisan 1991’den beri en uzun serisini yaşıyor. (43 Maç)

Bordo mavili ekipte hedef Konyaspor karşısında kazanarak ligde üst sıralara tırmanmak olacak.

Konyaspor Formsuz

Süper Lig’in ilk 8 haftası sonunda 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyeti bulunan arabam.com Konyaspor, sonrasında oynadığı 4 maçta galip gelemedi.

İlhan Palut’un öğrencileri geçtiğimiz hafta evinde Kasımpaşa ile berabere kaldı. Konya temsilcisi ligde 20 puanla 8.sırada yer alıyor.

Son üç deplasman maçından galip ayrılamayan arabam.com Konyaspor, İlhan Palut yönetiminde sadece bir defa üst üste 4 deplasman maçında galibiyet hasreti yaşadı. (Ekim 2021)

Son 4 maçta da kalesinde gol gören Konya temsilcisi, ilk 8 haftada kalesinde sadece 2 gol görmüştü. Ayrıca Konyaspor, ligde kalesinde gol gördüğü hiçbir maçı kazanamayan dört takımdan biri konumunda.

İlhan Palut ve ekibinin hedefi Trabzon deplasmanından puanla dönerek kötü gidişatı bir nebze keserek Dünya Kupası arası öncesi son maça moralli girmek olacak.

Karşılaşma Öncesi Dikkat Çekenler

Spor Toto Süper Lig’de attığı 16 golün 4’ünü ceza sahası dışından atan Trabzonspor, ligde attığı gollerin en yüksek bölümünü ceza sahası dışından bulan takım. arabam.com Konyaspor ise şu ana kadar sadece 1 ceza sahası dışı golü yedi.

Abdullah Avcı, Konyaspor’a rakip olduğu hiçbir maçı kaybetmedi. Avcı, bu maçta da kaybetmemeyi başarırsa aynı takıma karşı en uzun süre yenilmeme serisi rekorunu egale edecek. (Fatih Terim, Antalyaspor, 21 Maç)