Trabzonspor İstanbul’dan Farklı Dönüyor

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor İstanbul’dan Farklı Dönüyor

Trabzonspor İstanbul’dan Farklı Dönüyor

Trabzonspor İstanbul’dan Farklı Dönüyor

Trabzonspor ile Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig’in 4.haftasında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Sezona istediği başlangıcı yapamayan ve geri kalan 3 haftada yalnızca 1 galibiyet alabilen Trabzonspor, Kasımpaşa karşısında farklı galip geldi.

Nenad Bjelica’nın öğrencileri İstanbul deplasmanında Enis Destan, Enis Bardhi (2), Filip Benkovic ve Göktan Gürpüz’ün golleriyle 5-1 galip geldi. Ev sahibi Kasımpaşa’nın tek golü ise Claudio Winck’ten geldi.

“Düştüğünüzde Kalkmayı Bilmelisiniz”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, maç sonunda 5-1’lik galibiyeti değerlendirdi:

“Ben bugünü, hak edilmiş bir galibiyet olarak görüyorum. Maçın tamamında üstündük. Deplasmanda 5-1’lik galibiyet kolay alınmıyor. Rakibimizin ne kadar zorluk çıkarabileceğini biliyorduk. Onlara karşı iyi mücadele ettik.” diye konuştu.

Bjelica, geçtiğimiz haftalarda aldıkları kötü sonuçlara vurgu yaparak “Futbol böyle bir şey. Düştüğünüzde kalkmayı bilmelisiniz. Biz de bugün bunu başardık.” dedi.

Trabzonspor’un oyuna etki eden isimlerini tek tek değerlendiren Hırvat teknik direktör, “Enis Bardhi, bugün 2 gol atıp birçok tehlikeli atağımızın mimarı oldu. Ona bu formuyla, bu şekilde hep ihtiyacımız var. Enis Destan ise bugün maçı 1-0 yapan golü atan isimdi. Sezon öncesi kampında yaptıklarıyla burada bir yeri hak ettiğini gösterdi. Ona da bunu sürekli vermeye çalışacağız. Mehmet ve Göktan da oyuna girip iyi işler başardılar. Göktan’ın golünü izlemesi keyifliydi. Bu oyuncular, burayı hak ettiklerini gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

Nenad Bjelica ayrıca Süper Lig’deki diğer şampiyonluk adaylarıyla saha içinde rekabet etmeye odaklandıklarını bir kez daha vurguladı:

“Bizim, diğer büyük rakiplerimizle transfer edeceğimiz isimler bazında mücadele etmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz; cesaret, yetenek, kalitemizle olacak diye demiştim.”

“4’üncü Golü Yiyince Maç Bitti”

Karşılaşma sonrasında skoru ve oyunu değerlendiren Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, “Oyunun ilk 12-13 dakikasına kadar istediği oyunu oynayan takım bizim takımdı. İlk gol biraz gardımızı düşürdü. Oyun üstünlüğünü Trabzonspor’a verdik. İkinci gol de gardımızı oldukça düşürdü. Ancak en büyük sorunumuz üçüncü golü yememizdi. Zaten 4’üncü golü yiyince maç bitti.” dedi

Rakibin çok yüzdeli bir şekilde gol bulduğunun altını çizen Özdeş, “Rakibin 6 şutunun 5’i golle sonuçlandı. Buna doğru tepki vermek gerekiyor. Tam zamanında girdik milli maç arasına. Şimdi dinleneceğiz. Bunun üstesinden geleceğiz.” diye konuştu.