Trabzonspor ile Ankaragücü Yenişemedi

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor ile Ankaragücü Yenişemedi

Trabzonspor ile Ankaragücü Yenişemedi

Trabzonspor ile Ankaragücü Yenişemedi

Spor Toto Süper Lig’de Dünya Kupası arasından önceki haftada MKE Ankaragücü, Trabzonspor’u sahasında ağırladı.

Mücadele Enis Bardhi ve Tolga Ciğerci’nin attığı karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlandı.

Trabzonspor bu sonucun ardından MKE Ankaragücü karşısındaki namağlup serisini 11 maça çıkardı.

“Alt Sıralardan Bir An Önce Çıkmak İstiyoruz”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, karşılaşma sonrasında maça dair değerlendirmelerde bulundu:

“Öncelikle her iki takımın oyuncularını da kutluyorum. Maçta belki çok üst düzey futbol yoktu ama çok iyi mücadele vardı. Bunun nedenlerinden biri zeminin kötü olması biz de zeminle ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Onun dışında rakibimiz geçen senenin şampiyonu. Bireysel anlamda çok yetenekli özel oyuncuları var. Kenardan bire biri değil artık savunma arkası uzun toplarla hücum yapmaya çalışan bir anlayışları vardı. Maçın genelinde de böyle hücum yapmaya çalıştılar. Burada hem savunmamızın iyi pozisyon alması hem de ikinci topları almamızla çok net pozisyon vermedik. Onun dışında oyun olarak topa sahip olmak, çok iyi mücadele ettik.”

Göreve geldikten sonra yeni bir takım bulduklarının altını çizen Ömer Erdoğan, “Biz göreve geldikten sonra yeni bir takıma geldik. 20 tane oyuncu transfer edilmiş, sezona da iyi başlamamış bir Ankaragücü vardı. Geldiğimizde de çok zorlu bir fikstürle başladık. Ama her hafta oyunumuzu geliştirip üzerine koyarak gittik. Sadece bunları sonuçlandırmada sıkıntı yaşadık. Belki onları değerlendirsek çok daha fazla puana sahip olurduk. Şimdi önümüzde çok daha iyi bir fırsat var, bir kamp dönemi geçireceğiz. Bu alt sıralardan bir an önce çıkmak istiyoruz.” diye konuştu.

Ömer Erdoğan sözlerini taraftarlarına teşekkür ederek sonlandırdı.

“Oyunun İkinci Yarısından Memnunum”

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise maçın özellikle ikinci yarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

"İlk yarı iki takım adına da karışık, kimsenin oyuna girmediği topun bir yerde bir havada geçti. Zemin çok kötü onu söyleyelim. Oyunu bir türlü elimize alamadık, rakip de elini alamadı. İkinci yarıda kısa kısa hamleler yaptık ve oyun bizim elimizdeydi. Pozisyonlara girmeye başladık. Kaybettiğimiz yerde baskılar vardı. Topa daha iyi sahip olduk diğer sahada. Öne de geçtik. Tam doğru zamanda golü de bulduk. Ama bir duran top, korner ardından bir penaltı 1 dakika sonra. Kazanmak için gelmiştik. Oyunun ikinci yarısından, giren oyunculardan memnunum."

Trabzonspor’un her zaman şampiyonluk yarışında olacağını söyleyen Abdullah Avcı, “Trabzonspor her yarışın içinde vardır, olmaya da devam edecek. Dünya Kupası’na kadar 13 maçta toplamda 22 maçı geride bıraktık, inişlerimiz ve çıkışlarımız oldu. 22 maçın değerlendirmesini izinden sonra yapacağız. Güçlü güçsüz yanlarımız, neler yaptık neler yapamadık, oyun-oyuncu profillerinin değerlendirmesini yapacağız. Şimdi buradan çıkıp, uzaklaşacağız. Trabzonspor her yarışın içinde vardır olmaya da devam edecek.” diye konuştu.

Trabzonspor teknik direktörü, takım olarak çalışacaklarını belirterek yaklaşan Dünya Kupası’na dair görüşlerini paylaştı:

“Daha 3’te 1’i noktalandı. Bazı takımların inişleri çıkışları olabilir. Biz çok iyiyiz diyemiyorum, çok kötüyüz diyemiyorum. Bunların hepsinin üzerinde çalışmalarımızı yapıp, en iyisinin daha iyisini yapma potansiyelimiz var.”

“2 tane Dünya Kupası’nda oyuncumuz var gibi duruyor şu an itibariyle ama toplamda 14 oyuncumuz milli takımlara gidiyor. Ümit milli takım da dahil buna. Milli takım kaptanları oyuncularımız var. Umarım Dünya Kupası herkesin izlediği keyif aldığı, topun daha fazla oyunda kaldığı ve güzel oyunların olduğu bir kupa olur."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Trabzonspor adına maçın öne çıkan oyuncusu, maçta takımı adına tek golün sahibi olan Enis Bardhi oldu.

MKE Ankaragücü’nde ise Tolga Ciğerci, attığı penaltı golüyle ve gösterdiği performansla takımına 1 puanı getirdi.