Trabzonspor Giresun’dan Galibiyetle Döndü

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor Giresun’dan Galibiyetle Döndü

Trabzonspor Giresun’dan Galibiyetle Döndü

Trabzonspor Giresun’dan Galibiyetle Döndü

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 36.haftasında Bitexen Giresunspor’un konuğu oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında Umut Bozok (2) ve Enis Bardhi’nin golleriyle 3-0 öne geçen bordo mavililer, ikinci yarıda Anastasios Bakasetas’ın penaltıdan attığı golle skoru 4-0 yaptı. Buna karşın küme düşmeme mücadelesi veren Bitexen Giresunspor maçı bırakmadı ve Faruk Can Genç ile Riad Bajic’in golleriyle skoru 4-2’ye getirdi.

90 dakikanın sonunda bu skorla galip gelen Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’deki puanını 54’e yükseltti.

Bitexen Giresunspor ise 34 puanda kalarak sezonun son 2 haftasına düşme hattında girdi.

“4-0 Bitirmek İsterdik”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, "Takımımı kutluyorum. Maçın tamamını domine edip birçok gol pozisyonu yakaladık. Bunları yaparken rakibe de fırsat vermedik. Uzun bir aradan sonra deplasmanda galibiyeti elde ettik. Taraftarın istediği de buydu.” dedi.

Rakiplerinin durumunun farkında olduklarını belirten Bjelica, “Tabii ki rakibin de kritik bir maçta kazanma arzusu vardı ve 2 gol bulmayı başardılar ama galip gelen biz olduk. Takımımız 4-0’a kadar kompakt oynadı. Ancak 4 golden sonra takım rahatladı ve rakip de bu dakikadan sonra baskın oynadı. Tabii ki maç rakiple oynanıyor. Biz de 4-0 bitirmek isterdik. Maçın tamamına bakıldığında iyi bir oyun oynadığımızı söyleyebiliriz.” diye konuştu.

“Ritmi Bulamadık”

Bitexen Giresunspor Teknik Direktörü İrfan Buz ise 4-2’lik mağlubiyetin ardından karşılaşmayı şu sözlerle değerlendirdi:

“Buraya gelen Giresunspor taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum. Bizi çok iyi desteklediler. Üzgünüz. Kendi sahamızda kaybetmemiz bizim açımızdan üzücü. Ritmi bulamadık. İlk devre gerçekten iyi futbol oynamadık. Basit goller yedik. Basit derken Trabzonspor’un performansını küçümsemiyorum. Trabzonspor çok iyi bir takım. Bizim yaptığımız hatalar basitti ve bize yakışmadı. Bunların olmaması gerekiyor.”

Ligin geri kalan 2 haftasında ligde kalmak için puanlara ihtiyaçları olduğunu hatırlatan İrfan Buz, “Biz önümüzde 2 müsabakaya bakacağız. Önce Ümraniyespor sonra Antalyaspor... Puanlar almak istiyoruz.” dedi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Trabzonspor’un Bitexen Giresunspor’u 4-2 mağlup ettiği maçta 2 gol kaydeden Umut Bozok, karşılaşmanın en dikkat çeken ismi oldu.

Umut Bozok’un yanında mücadeleyi 1 golle tamamlayan Enis Bardhi de Trabzonspor adına maçın iyilerindendi.

Bitexen Giresunspor’da ise sezonun başarılı ismi Riad Bajic’in golü ve performansı, puan için yeterli olmadı.