Trabzonspor’dan Tarihi Galibiyet

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor’dan Tarihi Galibiyet

Trabzonspor’dan Tarihi Galibiyet

Trabzonspor’dan Tarihi Galibiyet

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H grubunda dördüncü maçında Fransa temsilcisi Monaco’yu ağırladı.

İlk devrenin bitimine sadece 1 dakika kala Monaco kalecisi Alexander Nübel büyük bir hata yaparak, pas verirken topu takım arkadaşı Malang Sarr’a çarptırdı ve top ağlara gitti.

Sahalarda görmeye pek alışık olmadığımız türden bir golle ilk yarıyı önde kapayan Trabzonspor, ikinci yarıya temposu yüksek başladı. 48.dakikada Bakasetas’ın kullandığı kornerde rakiplerinden daha yükseğe sıçramayı başaran Vitor Hugo düzgün bir kafa vuruşuyla takımını 2-0 öne geçirdi.

Ardından 57’de kaleye yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta Enis Bardhi çok akıllıca bir vuruş yaparak topu barajın altından geçirdi. Ağları bulan Kuzey Makedonyalı, 20 Ağustos’tan beri ilk kez gol sevinci yaşadı.

Bu golün 12 dakika sonrasında savunma arkasına sarkan Trezeguet çaprazdan düzgün bir vuruşla Nübel’i mağlup etti ve maçın skorunu tayin etti.

Rakibini 4-0 yenen Trabzonspor için bu galibiyet, UEFA Avrupa Ligi tarihinde aldığı en farklı skor oldu.

Bu skor aynı zamanda Monaco’nun deplasmanda oynadığı herhangi bir Avrupa maçında aldığı en farklı mağlubiyet oldu.

4 maç sonunda 6 puana ulaşan Trabzonspor, aynı puanda olduğu Monaco’ya karşı ikili averajda üstünlüğü elde etti ve grubu aynı puanda bitirmeleri durumunda üstte yer alacak takım olmaya hak kazandı.

Grupta 7 puanlı Ferencvaros’un ardından ikinci sırada yer alan Trabzonspor, kalan iki maçında önce deplasmanda Kızılyıldız ile, sonra iç sahada Ferencvaros ile karşılaşacak. Bordo mavili ekip bu iki maçtan da galip ayrılmayı başarırsa grubu lider bitirecek.