Trabzonspor’dan 4 Gollü Galibiyet

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor’dan 4 Gollü Galibiyet

Trabzonspor’dan 4 Gollü Galibiyet

Trabzonspor’dan 4 Gollü Galibiyet

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında sahasında İstanbulspor’u konuk etti.

Teknik direktör Abdullah Avcı’nın ekibi, rakibini Yusuf Yazıcı, Marc Bartra, Bakasetas ve Trezeguet’in attığı gollerle 4-0 mağlup etti. Takımının ilk golünü kaydeden Yusuf Yazıcı, Süper Lig’de Mayıs 2019’dan sonra ilk gol sevincini yaşadı.

Trabzonspor, bu skorla Spor Toto Süper Lig’de puanını 35’e yükseltti ve lig lideri Galatasaray ile 10 puanlık farkını korudu.

İstanbulspor ise bu sezonki 12. mağlubiyetini alarak 15 puanda kaldı.

“Trabzonspor Bu Şehir İçin Önemli”

Karşılaşmanın ardından mücadeleyi değerlendiren Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, oyunun başlangıcında yapılan hatalardan bahsetti.

Hızlı oynamaları gerektiğini belirten Avcı, "Oyunun böyle başlayacağını biliyorduk. İlk yarıda topa %75'lerde sahip olduk ama böyle maçlarda oyunu, pasın şiddetini, oyununun yönünü daha hızlı çevirmemiz lazımdı. Rakip çok doğru bir planla çıkmıştı." diye konuştu.

İkinci yarıda istediklerini sahaya yansıtabildiklerini söyleyen Abdullah Avcı, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Oyun hızlanınca daha farklı bir skora doğru gitti. Kazanmak, bu alışkanlığı tekrar kazanmak çok önemliydi. Oyun 0-0 veya 1-0 olunca rakip hep oyunun içinde oluyor."

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, kadro rotasyonunu doğru kullandıklarını belirterek, "Tüm oyuncularımızı bir şekilde kullandık. Hepsi de buna doğru cevap verdiler. Doğru zamanda bir galibiyet aldık. Oyuncularıma teşekkür ediyorum." dedi.

Abdullah Avcı son olarak Trabzonspor taraftarlarından takımı desteklemelerini istedi:

"Trabzonspor bu şehir için önemli. Hep oyununun içinde kalsınlar hep destek versinler. Trabzonspor onlar için güzel şeyler yapmaya devam edecek."

“Biz Rakibimizle Oynamadık”

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ise maç sonunda şu ifadeleri kullandı:

"İlk bölümde tam eşiği geçerken duran toptan gol yedik. O ana kadar bizim planladığımız şekilde gitti. İkinci yarı bariz bireysel hatalar vardı. Trabzonspor bunları yakaladığında cezayı keser."

Lig sıralamasına bakıldığında Trabzonspor’un doğrudan rakipleri olmadığının altını çizen Tekke, "Biz rakibimizle oynamadık. Ama buradan kazanımlar elde edebilir miydik? Evet. Spontane oyundan kurtulup daha kompakt oynamamız gerekiyor." diye konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Trabzonspor’un 4-0’lık galibiyetinde en öne çıkan performansı gösteren oyuncular Bakasetas ve Marc Bartra oldular.

Takımlarının galibiyetine 1’er golle katkı veren iki oyuncu, oyun anlamında da teknik direktör Abdullah Avcı’nın isteklerini yerine getirdiler.

Bu iki isme ek olarak sonradan oyuna giren Trezeguet de maçın öne çıkan isimlerinden olmayı başardı.