Trabzonspor’da Abdullah Avcı Dönemi Sona Erdi

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor’da Abdullah Avcı Dönemi Sona Erdi

Trabzonspor’da Abdullah Avcı Dönemi Sona Erdi

Trabzonspor’da Abdullah Avcı Dönemi Sona Erdi

Spor Toto Süper Lig’in 2022/23 sezonuna “son şampiyon” apoletiyle başlayan Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı, istifa etti.

Geçtiğimiz günlerde Başkan Ahmet Ağaoğlu da istifa ederek kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’a götürmüştü. Bu iki istifa ile birlikte Trabzonspor’da, 38 yıl sonra gelen şampiyonlukta pay sahibi olan başkan ve teknik direktör art arda görevinden ayrılmış oldu.

Abdullah Avcı Yazılı Açıklamayla Veda Etti

Trabzonspor’da çalıştığı süre boyunca kulübün müzesine toplam 3 kupa kazandıran Abdullah Avcı, 38 yıl sonra gelen şampiyonlukla bordo mavililerin tarihine geçmişti.

Kazandığı şampiyonluğun yanında 2 kere de TFF Süper Kupa zaferi yaşayan Avcı, kişisel kulüp kariyerinin de ilk kupalarını Trabzonspor’da kazanmıştı.

Yaptığı açıklamayla kulübe veda eden Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Bazen durmak gerekir. Derin bir nefes almak, çok fazla düşünmemek ve olacaklara güvenmek gerekir. Çok sevdiğim Trabzonspor'a ve bu güzel şehrin güzel insanlarına, hiç bir maddi talebim olmadan, koşulsuz, beklentisiz hoşçakal deme vakti geldi.

Trabzonspor taraftarı coşkuludur. Beklentileri büyüktür. Hep kazanmak ister. Kaybetmeye tahammülü yoktur ve bütün bunlara hakkı vardır. Biz fırtınalı topraklara, bilerek geldik. Onlara çok uzun süre özlemini çektikleri bir şampiyonluğu yaşattığımız için gururluyum.

Taraftara, şehrin güzel insanlarına, görevlilere, oyuncularıma, yönetim kurulundaki tüm özverili insanlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Buraya gelmeme, burada kalmama, hayatımın en güzel anılarını yaşamama vesile olan Sayın Ertuğrul Doğan'a ise apayrı bir şükran borcum var. Onu unutmayacağım. Hiç kimse unutmasın.

Şampiyon Trabzonspor, geriye değil ileriye gitmeli. Bölünmemeli, birleşmeli. Kazandıklarını yitirmemeli ve çok güçlü bir yönetimle çok daha parlak günler görmeli. Trabzon'u ve Trabzonspor'u seviyorum. Hakkınızı helal edin."

Yeni Teknik Direktör Seçimden Sonra

Trabzonspor’da Başkan Ağaoğlu ve teknik direktör Abdullah Avcı’nın ayrılığının ardından gözler, Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’a çevrildi.

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 24 haftada 38 puan toplayarak lider Galatasaray’ın 19 puan gerisine düşen Trabzonspor’un yeni teknik heyetini, başkanlık seçiminin ardından belirlemesi bekleniyor.