Trabzonspor Bjelica’ya Emanet

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor Bjelica’ya Emanet

Trabzonspor Bjelica’ya Emanet

Trabzonspor Bjelica’ya Emanet

Trabzonspor, daha önce NK Osijek, Dinamo Zagreb ve Lech Poznan gibi takımları çalıştıran Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica ile 2024/25 sezonu sonuna kadar anlaşma sağladı.

51 yaşındaki teknik direktör, Trabzonspor ile imzaladığı sözleşmenin ardından yeni takımıyla vakit kaybetmeden antrenmanlara başladı.

“Hocamız Trabzon Ruhu Taşıyor”

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, yeni teknik direktör seçiminin netleşmesiyle birlikte süreç hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Ertuğrul Doğan, kulübün resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Altını özellikle çizmek isterim ki, süreç içerisinde bazı teknik adamlarla görüşmeler yaptık. Ancak bugün takımımızın başında yer almak istemeyen, ‘sezon sonu geleyim’ diyenlerle ikinci bir görüşmemiz olmadı. Takımımızın içerisinde bulunduğu durumu gerekçe göstererek sorumluluk almaktan kaçan kim olursa olsun, masadan kalktık.”

“Teknik direktörümüz Bjelica ise tüm bunlardan uzak bir yaklaşım gösterdi. Daha ilk temasımızda bahanelere sığınmayan, mazeretler öne sürmeyen, tüm sorumluluğu üzerine alarak bir an önce takımın başına geçmek istediğini söyleyen Bjelica’nın bu davranışı ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımı çok etkiledi. Bir yol yürünecek ise bizim gibi elini değil gövdesini taşın altına koyanla yürüyeceğiz.”

“Şüphesiz bizim insanımızın özel bir karakteri var. Bizler, inandığı şeylerden kolay vazgeçmeyen, tuttuğunu koparan, hırslı insanlarız. Ama aynı zamanda, öğrenmeye açığız. Şuna da inanıyoruz: Biz, bize benzeyen insanlarla çok daha hızlı yol alırız. İspatı müzemizde. Bu yüzden, yeni teknik direktörümüzü seçerken biraz evvel bahsettiğim vizyonun yanı sıra birlikte yol alacağımız kişinin karakteri de önemliydi. Bugün yerine sezon sonu gelmek isteyenlerle değil, bugün bu sorumluluğu alanla geleceği inşa edeceğiz.”

“Nenad Bjelica bizi ve bu vizyonu en iyi anlayan, yapmak istediklerimize en yüksek katkıyı sunabilecek kişidir. Bundan şüphe duymuyorum. Zaman içerisinde hepimiz şahit olacağız. Hocamız, Trabzon ruhu taşıyor. İnatçı ve şampiyonluğu çok istiyor. Sahip olduğu tartışmasız özelliklerinin yanı sıra bize çok benzediği için de Trabzonspor’umuza katabileceği çok şey var. Biz de karşılığını; güçlü bir destek, saygı ve sevgiyle vereceğiz.”

“Çok Mutlu ve Gururlu Hissediyorum”

Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Nenad Bjelica ise geniş çaplı ilk açıklamalarını kulübün müzesini gezdikten sonra yaptı.

Bordo mavili ekibin resmi iletişim birimine konuşan Bjelica, “Çok mutlu ve gururlu hissediyorum kendimi. Bu büyük takımın, büyük taraftarın bir parçası olabilmek, onlarla olabilmek benim için büyük bir gurur. Bugün takımla beraber ilk iş günüm olacak bunun için şimdiden sabırsızlandığımı söyleyebilirim.” dedi.

Takımın gelişmesi için elinden gelen çabayı sonuna kadar göstereceğini söyleyen Hırvat teknik direktör, “Bu takımın daha da iyi olabilmesi için elimden geleni yapacağım. Birçok mesaj aldım taraftarlarımızdan. Buraya gelmeden önce de Trabzonspor’u takip ediyordum. Daha önce de zaten bilgim vardı. İlk anlaştığımız andan itibaren taraftarlarımız sosyal medya üzerinden o kadar güzel şeyler söylediler ki beni çok mutlu ettiler.” diye konuştu ve taraftarın ilgisinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.