Trabzonspor Adana Demirspor’u 4-1 Mağlup Etti

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor Adana Demirspor’u 4-1 Mağlup Etti

Trabzonspor Adana Demirspor’u 4-1 Mağlup Etti

Trabzonspor Adana Demirspor’u 4-1 Mağlup Etti

Spor Toto Süper Lig’de 25. haftanın merakla beklenen karşılaşmasında Trabzonspor, Medical Park Stadyumu’nda Adana Demirspor’u ağırladı.

Maça hızlı başlayan ekip Trabzonspor oldu. 8. dakikada Yusuf Yazıcı, ev sahibi ekip adına perdeyi açtı.

Dakikalar 22’yi gösterdiğinde Adana Demirspor’dan Younes Belhanda, direkt kırmızı karta oyun dışında kaldı. Faslı futbolu, bu sezonki ikinci kırmızı kartını görmüş oldu.

Adana temsilcisi, 10 kişi kalmasına rağmen ataklarına devam etti. 45+1’de Badou Ndiaye, beraberliği getiren isim oldu.

İkinci yarı uzun süre 1-1’lik skorla devam etti. Ancak Trabzonspor maçın son 15 dakikasında, rakibine üstünlük kurdu.

Önce 78’de Vitor Hugo, ardından 81’de Edin Visca ile gol bulan Karadeniz temsilcisi, 90+4’te Umut Bozok ile farkı üçe çıkardı.

4-1 Trabzonspor’un üstünlüğüyle tamamlanan maç sonrası Trabzonspor puanını 41 puana yükseltirken Adana Demirspor 42 puanda kaldı.

"Böyle Bir Skora İhtiyacımız Vardı”

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Orhan Ak, karşılaşmanın sonrasında açıklamalarda bulundu. Ak, Abdullah Avcı’nın istifasından sonra konsantre olmanın çok zor olduğunu söyledi.

Orhan Ak, "Böyle bir skora ihtiyacımız vardı. Trabzonspor her zaman yarışıyor. Kazanma alışkanlığına devam etmeniz lazım. Maçı taraftarımıza ve hocamıza armağan etmek istiyorduk. Hocanın istifasından sonra duygusal veda durumu oldu. Zorlanmıştım. Dönebilmek kolay değil. Oyuncuların konsantre olabilmesi çok zor." ifadelerini kullandı.

“22. Dakikadan Sonra Takımımı Çok Beğendim”

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maçın ardından kırmızı kart sonrasında iyi oynadıklarını söyledi.

İtalyan çalıştırıcı, “Hak ettiğimiz bir sonuç değil. Agresif ve cesur değildik. 22. dakikada yediğimiz kırmızı kartta Belhanda'nın hatası, Peres'in uyanıklığı ve hakemin kararlılığı maçı farklı bir yöne getirdi." ifadelerini kullanarak maça kötü başladıklarını söyledi.

"22. dakikadan sonra takımımı çok beğendim. Sonuna kadar mücadele gösterdiler. Rakipten birçok konuda üstün oynadılar. Sonra hem kalite hem yorgunluk daha ön planda oldu. Büyük takımlara karşı hatalar yaptığınız zaman cezalandırıyorlar." diyen Montella, takımının bir noktadan sonda yorulduğunu ifade etti.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Trabzonspor’un başında sahaya çıkan Orhan Ak, maça yaptığı değişiklerle damga vurdu. İkinci yarıda Edin Visca, Eren Elmalı ve Umut Bozok’u oyuna alan Orhan Ak; bu üç futbolcudan toplam 2 gol ve 2 asistlik katkı aldı.

8 hafta sonra sahalara dönen Edin Visca, 1 gol ve 1 asist üreterek takımına galibiyeti getirdi.