Trabzonspor 5 Golle Galip Geldi

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor 5 Golle Galip Geldi

Trabzonspor 5 Golle Galip Geldi

Trabzonspor 5 Golle Galip Geldi

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında Trabzonspor, kendi evinde Corendon Alanyaspor’u konuk etti.

Bordo mavili takımın Slovak yıldızı Marek Hamsik’in kariyerinde son kez Trabzonspor seyircisi karşısına çıktığı mücadelede kazanan ev sahibi ekip oldu.

Nenad Bjelica’nın öğrencileri galibiyeti; Trezeguet, Hamsik, Bakasetas, Larsen ve Umut Bozok’un golleriyle aldı.

Corendon Alanyaspor’da ise maçtaki tek golü Umut Güneş kaydetti.

Trabzonspor bu galibiyetle ligdeki puanını 57’ye yükseltti ve altıncı basamaktaki yerini korudu. Öte yandan Corendon Alanyaspor ise 2022/23 sezonunda çıktığı son maçta mağlup oldu ve sezonu 41 puanla noktaladı.

Marek Hamsik’ten Veda

Daha önce yaptığı açıklamada futbolculuk kariyerini sezon sonunda noktalayacağını açıklayan Marek Hamsik, karşılaşmanın 61. dakikasında oyundan gözyaşları içinde ve alkışlarla çıktı.

Maç sonrasında Trabzonspor taraftarının önündeki son maçı hakkında konuşan Slovak yıldız, "Benim için çok duygusal bir andı. Gözyaşlarımı tutamadım ve ben de ağladım. Aklıma bunun, bu formayla iç sahada oynadığım son maç olduğu geldi." ifadelerini kullandı ve tüm Trabzonspor taraftarına minnettar olduğunu vurguladı.

Takım arkadaşının vedasıyla ilgili konuşan Trabzonspor kaptanlarından Abdülkadir Ömür ise, "Marek Hamsik, inanılmaz bir insan. Çok saygılı, çok profesyonel. Bu takıma ilk geldiğinde biz onu TV'de izliyorduk, hayrandık ona. Trabzonspor tarihine de inanılmaz bir şekilde imzasını attı." sözleriyle Slovak efsaneyi onurlandırdı.

“Galibiyetle Veda Etmek Çok Önemliydi”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, maç sonu açıklamalarına Marek Hamsik ile ilgili düşüncelerini paylaşarak başladı:

“Marek benim çalıştırdığım en büyük oyunculardan bir tanesi. Harika bir insan, harika bir futbolcu kendisi. Buraya geldiğimiz ilk andan itibaren bize ne kadar yardımcı olduğunu belki o bile bilmiyordur. Son saniyeye kadar her şeyi yapmaya çalışan harika bir insan, harika bir futbolcu. Ona en iyi dileklerimizi iletiyoruz.”

Daha sonra 5-1’lik Corendon Alanyaspor galibiyetini yorumlayan Hırvat teknik direktör, “Geldiğimiz ilk andan itibaren kendi normlarımızı oluşturmaya çalıştık. Oyunculara bunu anlatmaya çalıştık. Bugün kazandığımız için elbette mutluyuz, bugün burada galibiyeti hak eden herkes için mutluyuz. Baktığınızda eksik olan oyuncularımız vardı. Onların yokluğunun fark edilmemesi de çok büyük mutluluk. Sezon boyunca fırsat bulamayan oyuncularımıza fırsat verme şansı verebildik. Bugün 5 gol attık ve 5’ini de farklı oyuncular attı. Bir teknik direktör olarak daha fazlasını bekleyemezsiniz. Son maçta taraftarımıza galibiyetle veda etmek çok önemliydi.” şeklinde konuştu.

“Bazı Oyuncular Buraya Ait Hissetmedi”

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan ise karşılaşmayı şu sözlerle değerlendirdi:

“Tatil öncesi son maçta buradan iyi bir futbolla iyi bir skorla ayrılmak istiyorduk ama maalesef olmadı. Kırmızı karta kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, oyunu planladığımız gibi oynadık. Nitekim 1-0 öne geçtik. Açıkçası 1-1’i çok basit yedik. Adam paylaşımında bazı sıkıntılar yaşadık. Tabii 2-1’de kırmızı kart olunca maç koptu. 10 kişi kalınca Trabzonspor gibi güçlü bir rakibe karşı burada direnemedik. Hem futbolcularım hem de teknik ekip olarak buradan bazı dersler çıkaracağız.”

Gelecek sezon hakkında düşüncelerinden de bahseden Ömer Erdoğan, takımda büyük bir değişimin yaşanacağının sinyallerini verdi. Erdoğan, “Önümüzdeki yıl bu kadronun %60-%70’i değişecek. Yeni bir kadro kurmaya çalışacağız. Bu sene özellikle en büyük sıkıntılardan birisi kiralık oyuncu sayısı çok olduğundan bazı oyuncular buraya ait hissetmedi. Bu konuda bazı sıkıntılar yaşadık. Şimdi ders çıkarmak için bir fırsat var.” dedi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Trabzonspor formasıyla kariyerinin son iç saha maçına çıkan Marek Hamsik, attığı 1 gol ve yaptığı 1 asistle karşılaşmanın en dikkat çekici performansına imza attı ve vedasını taçlandırdı.

Edin Visca, Umut Bozok ve Trezeguet de performanslarıyla Trabzonspor’un galibiyetinde dikkat çeken diğer isimler olmayı başardılar.