Trabzonspor 26 Yıl Sonra Kadıköy’de 3 Puan Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Trabzonspor 26 Yıl Sonra Kadıköy’de 3 Puan Aldı

Trabzonspor 26 Yıl Sonra Kadıköy’de 3 Puan Aldı

Trabzonspor 26 Yıl Sonra Kadıköy’de 3 Puan Aldı

Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk oldu.

Kadıköy’de son olarak 1997/98 sezonunda galip gelen Trabzonspor, 26 yıl sonra Fenerbahçe deplasmanından 3-2’lik skorla galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor’a galibiyeti getiren goller; Paul Onuachu, Berat Özdemir ve Nicolas Pepe’den geldi.

Bu sezon resmi maçlarda ilk kez mağlup olan Fenerbahçe’de ise Dusan Tadic’in penaltılardan attığı 2 gol puan için yeterli olmadı.

Fenerbahçe, bu mağlubiyetin ardından Trendyol Süper Lig’de 30 puanda kaldı ve ikinci sıraya geriledi.

“Biz Buraya Kazanmaya Geldik”

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe galibiyeti sonrasında açıklamalarda bulundu.

Deneyimli çalıştırıcı, sözlerine maç içindeki detaylardan bahsederek başladı:

“Rakibin en büyük özelliklerinden biri kaybettikleri toplarda yaptıkları baskılardı. Sayısal olarak bu baskıya çok fazla kişiyle geliyorlardı. Biz bu baskıyı nasıl kırabiliriz, az temaslı oyunla alanları nasıl açabiliriz diye çok net bir şekilde çalıştık.”

“Bugün özellikle şiddetli baskımızı önde Onuachu ve Abdülkadir Ömür ile birlikte yaptık ve rakibi belirli bir tarafa yönlendirdik. İkinci yarıda zaman zaman fiziksel olarak düşüşler olsa da hamleler yaptık.”

“Hafta başından itibaren şunu söyledim: Biz, buraya kazanmak için geldik. Kazanmak için nasıl oynamamız gerekiyorsa o şekilde oynadık. Bugün itibarıyla baktığınızda, belki finalleri sonuçlandırabilseydik oyun daha sıkışmadan açılabilecek noktaya gelirdi. Fenerbahçe’yi topun peşinde koşturursan onların baskısı kırılır. İlk golümüzde iki kez oyunun yönünü değiştirdik ve gol geldi.”

Kalelerinde gördükleri ilk gol öncesinde verilen penaltıyı sorgulayan Abdullah Avcı, “İkinci yarıda bir golümüz formadan çekme sebebiyle iptal edildi. Bizim yediğimiz ilk golden forma çekişi ile onun arasındaki fark nedir? Aydınlatırlarsa sevinirim.” dedi.

Abdullah Avcı, son olarak ise henüz bir şey kazanmadıklarının altını çizerek takımın gelişmesi için gerekenlerin altını çizdi:

“Biz bir şey kazanmadık, sadece bir maç kazandık. Yapmamız gereken çok işimiz var. Trabzonspor taraftarının istediği oyunu biliyorum. Biz, bunu gerçekleştirmiş bir ekibiz. Ancak bunun için biraz zaman, çok tekrar ve kaliteyi artırmamız gerekiyor. Daha iyi olmamız lazım, çok yeterli değiliz.”

“Şok Goller Yedik”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maç sonu değerlendirmelerine ilk yarıdaki oyunu anlatarak başladı.

Kartal, “Maça gerçekten iyi başladık, iyi de hazırlanmıştık. İlk yarı hemen oyunun başında baskılı oynadık, kendi oyunumuzu oynadık. Tempomuz iyiydi. İlk yarı 1 kere kalemize geldiler, o top da gol oldu. İlk yarı rakip ceza alanında 22 kez topla buluşmuşuz, epey ciddi bir baskımız vardı. Sonuçta 1-0 ile devreye girdik.” dedi.

İkinci yarıda kalelerinde üst üste goller gördüklerini söyleyen Kartal, bu golleri “şok” olarak nitelendirdi:

“İkinci yarı hemen oyunun başında üst üste beklemediğimiz 2 tane gol yedik. Bunlar biraz bizi şok etti. Sonrasında tekrar oyuna ağırlığımızı koyduk. Maç başından sonuna kadar tüm oyun üstünlüğü elimizde olmasına rağmen penaltıdan 2 gol atabildik.”

Trabzonspor’un oyun anlayışlarını maçtan önce çalıştıklarını da söyleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Sonuçta rakip takımın oyunu yavaşlatması, bizi durdurmak için oyunu soğutmaları ve geriden uzun topla santrfor üzerinden pozisyon arayışları vardı. Bunu biliyorduk, çalışmıştık. Bugün beklemediğimiz anda, beklemediğimiz şok goller yedik. Sonuç olarak bugün kaybettik. Kaybetmemize rağmen 10 kişi de olsak maçı bırakmadık. Yolumuza devam edeceğiz. Hep beraber bir ders çıkarıp tekrar önümüze bakacağız.” ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal son olarak ise takımındaki sakat oyuncularla ilgili bilgi verdi:

“Adana Demirspor maçında Djiku ve Fred dönebilir. Olmazsa da milli takım arasından sonra Becao hariç tüm oyuncularımız aramıza dönecekler.”