Trabzon Şehri Marek Hamsik’e Veda Etti

ANA SAYFAHABERLER → Trabzon Şehri Marek Hamsik’e Veda Etti

Trabzon Şehri Marek Hamsik’e Veda Etti

Trabzon Şehri Marek Hamsik’e Veda Etti

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında Trabzonspor, sahasında Corendon Alanyaspor’u 5-1 mağlup etti.

Bordo mavili takımın farklı galibiyetinin yanında dün akşam oynanan maçın ayrı bir önemi daha vardı. 2021 yılında IFK Göteborg’dan Trabzonspor’a transfer olan ve bordo mavili takımın 38 yıl sonra gelen şampiyonluğunda büyük rol oynayan Marek Hamsik, son kez Trabzonspor taraftarının karşısına çıktı.

Bordo mavili taraftarlar, Slovak yıldıza büyük sevgi gösterilerinde bulunurken Marek Hamsik, 61. dakikada oyunu gözyaşları içinde alkışlarla terk etti.

“Yaptıklarımla Gurur Duyuyorum”

Kariyerinde tam 12 yıl Napoli forması giyen ve İtalyan ekibinin en büyük efsaneleri arasında yer alan Marek Hamsik, geçtiğimiz günlerde sezon sonunda futbolu bırakacağını açıklamıştı.

Hamsik verdiği bu kararı, “Böyle bir karar alabilmek kolay değil. Ailemle konuştuk ve artık babanın eve dönmesi gerektiğini söylediler. Benim için harika bir yolculuk oldu. Trabzonspor benim oynadığım son kulübüm olacak.” ifadeleriyle duyurmuştu.

Bu duyurunun ardından Trabzonspor – Corendon Alanyaspor maçının Slovak efsanenin Trabzon şehrindeki son maçı olacağı kesinleşmişti. Dün oynanan maça bu bilinçle gelen Trabzonspor taraftarları, maç boyunca Hamsik’e olan desteklerini tezahüratlar ve alkışlarla belirtti.

Teknik direktör Nenad Bjelica tarafından Trabzon’daki son maçına ilk 11’de başlayan Marek Hamsik, 24’üncü dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçerek son maçında gol sevinci yaşadı.

Trabzonspor’un simgelerinden olan 61.dakikada Nenad Bjelica tarafından kenara alınan Hamsik, alkışlarla oyundan çıkarken gözyaşlarına hakim olamadı.

Maç sonunda kendisine duyguları sorulan Hamsik, “Harika duygular yaşıyorum. Gözyaşlarımı tutamadım, ben de ağladım. Trabzonspor için buradaki son maçımı oynadığım aklımdan geçti. Burada şampiyonluk yaşadık. Yaşadıklarım tarifi zor duygular. Trabzonspor taraftarlarına çok büyük teşekkürlerimi iletiyorum. İki yıl için teşekkür ederim. Bu kadar kısa sürede kalplerine girebilmek çok önemli. Onları çok seviyorum. Trabzonspor hep kalbimde olacak. Yaptıklarımla gurur duyuyorum. Bir rüyayı yaşadım. Bazen rüyalar gerçek olur. Eve dönüp eşim ve üç çocuğumla birlikte olma zamanı.” dedi.

Takım Arkadaşları Hamsik’i Onurlandırdı

Trabzonspor’un Corendon Alanyaspor’u 5-1 mağlup ettiği maçın ardından takım arkadaşları ve teknik direktör Nenad Bjelica da Slovak yıldız hakkında konuştu.

Marek Hamsik hakkında övgü dolu sözler söyleyen Abdülkadir Ömür, "Marek Hamsik, inanılmaz bir insan. Çok saygılı, çok profesyonel. Bu takıma ilk geldiğinde biz onu TV'de izliyorduk, hayrandık ona. Onunla aynı sahayı paylaşmak bizim için çok büyük onur ve gururdu. Trabzonspor tarihine de inanılmaz bir şekilde imzasını attı.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Trabzonspor’un Danimarkalı oyuncusu Jens Stryger Larsen ise, “Marek, harika bir futbolcu ve harika bir insan. Karakteri ile saha içinde ve saha dışında bu kulüpteki herkese çok şeyler verebilmiş bir insan. Kendisi herkese örnek olmaya çalışan birisi. Ona takım arkadaşım diyebilmek benim adıma çok büyük mutluluk. Onu tanımaktan dolayı çok mutluyum.” dedi.

Tıpkı Larsen ve Abdülkadir Ömür gibi maç sonunda yaptığı açıklamada Marek Hamsik’in karakterinin altını çizen teknik direktör Nenad Bjelica, “Marek benim çalıştırdığım en büyük oyunculardan bir tanesi. Harika bir insan, harika bir futbolcu kendisi. Buraya geldiğimiz ilk andan itibaren bize ne kadar yardımcı olduğunu belki o bile bilmiyordur. Son saniyeye kadar her şeyi yapmaya çalışan harika bir insan, harika bir futbolcu. Ona en iyi dileklerimizi iletiyoruz.” şeklinde konuştu ve oyuncusunu onurlandırmayı ihmal etmedi.