Trabzon’da Beraberlik Var

ANA SAYFAHABERLER → Trabzon’da Beraberlik Var

Trabzon’da Beraberlik Var

Trabzon’da Beraberlik Var

Spor Toto Süper Lig’de 13.haftanın sonucu merakla beklenen karşılaşmasında Trabzonspor, arabam.com Konyaspor’u ağırladı.

Ev sahibi Trabzonspor karşılaşmanın ilk yarım saatinde 2 penaltı kazandı. 14.dakikada Anastasios Bakasetas, 27.dakikada Trezeguet’in penaltıları gole çevirmesi sonucu 2-0 öne geçen Trabzonspor, 45+8’de Mame Diouf’un golüne engel olamadı ve ilk yarı 2-1 sona erdi.

54.dakikada Diouf kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skoru eşitledi. Kalan bölümde iki takımın da fırsatları olmasına rağmen başka gol olmadı ve maç 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Konyaspor’da Uche Ikpeazu 82.dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi.

Bu beraberliğin ardından Trabzonspor 22 puanla yedinci, Konyaspor 21 puanla sekizinci sırada kaldı.

“Bizim Gibi Takımların Bu Şekilde Gol Yememesi Gerekiyor”

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Avcı, “Trabzonspor içerde berabere kalıyorsa iyi değildir. 2-0’dan 2-2 olması iyi bir sonuç değildir bizim için. Oyunun başında ve özellikle ilk yarısında üçüncü bölgede yaptığımız baskılar, topu kazanmak, sonra oynamak, 2-0’ı yakalamak…Her şey son derece harika gidiyordu. Devre bitiyordu 8 dakikalık bir uzatma vardı, futbol böyle bir oyun işte devre bitmeden gol yedik ve psikolojik olarak daha iyi duruma geldiler. Maçı koparacağımız bölümde devreye 2-1 girdik. İkinci yarıda dengeli bir oyun vardı. Bu seviyede bizim gibi takımların bu şekilde gol yememesi gerekiyor. El var mı bilmiyorum, VAR baktı ve gol verildi."

“Sonrasında hamleler yaptık, Abdülkadir Ömür’ün sakatlanması bir yerli oyuncu sokmamızı gerektirdi. Zor bir durum. Pozisyona girdik aslında ama çok fazla değildi. Daha iyi oyun oynayabilirdik ikinci yarıda. Kendi sahamızda 2-0’dan 2-2. Böyle bir fırsat elimize geçmişken daha iyi kullanabilirdik. Üzgünüz. Buradan ciddi ders çıkartacağız.” ifadelerini kullandı.

"Kazanamıyoruz"

arabam.com Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Palut, "27. dakikaya, yani penaltılarla 2-0 geriye düştüğümüz ana kadar hiçbir şeyi istediğimiz gibi yapamadık. Rakip riskler aldı ama baskıyı kıramadık, arkada geniş alanlar bulacaktık. Beklemiyorduk, basit hatalar yaptık. Trabzonspor maça iyi başladı ve penaltılarla da olsa 2-0 yaptı. Bazı değişiklikler yaptık, maçı dengeledik. Hafta boyu çalıştık ama 27. dakikada 2-0 olunca bir şeyleri değiştirdik. Bir reaksiyon verdi oyuncular. O gol çok farklı hava getirdi. İkinci yarı bir gol daha ve dengeli bir oyun. Bu ivmeyle bir gol daha bulup galibiyete uzanabilir miydik? Kırmızı karttan sonra işimiz çok zorlaştı. Orada 3. stoperi oyuna aldık. 2-0'dan 2-2'yi yakalayınca onu korumak istedik.”

“Kazanamıyoruz. Değerli bir puan aldık ama 5 maçtır kazanamıyoruz. Kazanan Konyaspor'u tekrar yakalamak istiyoruz. Bu geri dönüş, hemen sonraki maç adına pozitif bir özgüven ve kararlılık getirir diye ümit ediyorum." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar

Karşılaşmada ev sahibi ekip adına ilk penaltıyı gole çeviren Anastasios Bakasetas bu sezon çıktığı 20.maçta 15.gol katkısını yapmış oldu.

Konyaspor’da ise Mame Diouf bu sezon ligde ilk 11’de başladığı ikinci karşılaşmada da gol atarak ligdeki gol sayısını 3’e yükseltti.