Tottenham 15 Yılda 7 Teknik Direktör Değiştirdi

ANA SAYFAHABERLER → Tottenham 15 Yılda 7 Teknik Direktör Değiştirdi

Tottenham 15 Yılda 7 Teknik Direktör Değiştirdi

Tottenham 15 Yılda 7 Teknik Direktör Değiştirdi

Dün gece Tottenham Kulübü’nden yapılan açıklamayla teknik direktör Antonio Conte’nin görevine son verildiği açıklandı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nden Son 16 turunda elenen Tottenham’ın, Premier League’de Southampton karşısında 3-3 berabere kalmasından sonra Conte çok sert açıklamalar yapmıştı.

Oyuncuları “takım olmaktan uzak” ve “bencil” olarak tanımlayan Conte’nin geleceği tartışma konusu olmuştu.

Tottenham yönetimi, dün gece aldığı kararla İtalyan teknik direktör ile yollarını ayırdı.

Bu ayrılıkla birlikte Tottenham, son 15 yılda 7 kez teknik direktör değiştirmiş oldu. Daha da kötüsü ise, bu değişimlerden etkilenen 8 teknik direktör de kulüp ile hiçbir kupa kazanamadı.

2008-2014

Kuzey Londra temsilcisi, son kupasını 2007/08 sezonunda Lig Kupası’nda şampiyonluğa ulaşarak kazandı. O tarihten beri Tottenham, hiçbir kupa kazanamadı.

2008/09 sezonunda takımın başına gelen Harry Redknapp, Tottenham ile 4 sezon geçirdi.

Takımı rekabetçi seviyede tutmayı başaran ve transferlerle kadroyu güçlendiren Redknapp, ilk sezonunda ligde 9. olmasına rağmen sonraki sezonlarında takımı hep Avrupa kupalarında tuttu.

Herhangi bir kupa kazanamayan Redknapp, tek finalini 2008/09 Lig Kupası’nda yaşadı ancak Manchester United’a penaltılarda mağlup oldu.

2012/13 sezonunun başında takıma gelen André Villas-Boas, ilk sezonunda Premier League’de 4. oldu ve Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükseldi. Ancak sonraki sezon işler istediği gibi gitmeyince 2013 Aralık’ta takımdan ayrıldı.

André Villas-Boas’ın yerine geçen isim ise Tim Sherwood oldu. 2013/14 sezonunun kalan kısmını bitiren Tim Sherwood, sezon sonunda takımdan ayrıldı.

2014-2019

2014 ve 2019 arasındaki dönemde sadece tek bir teknik direktör var ancak o isim, listedeki diğer 7 isimden çok daha fazla önem taşıyor.

Mauricio Pochettino, Tottenham Hotspur için çok özel bir figürdü. Takımı kalite olarak çok yükselten Arjantinli çalıştırıcı, kupa kazanmaya da çok yaklaşmıştı.

Pochettino’nun ilk sezonunda Lig Kupası’da finale yükselen Tottenham, Chelsea’ye mağlup oldu. 2015/16 sezonunda ise Leicester City, Premier League tarihinin en unutulmaz şampiyonluklarından birini kazanırken Tottenham tüm sezon boyunca Leicester’ı yakından takip etti fancak rakibini yakalayamadı.

Ertesi sezon Antonio Conte, Chelsea ile ligi kazanırken Tottenham ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. Tottenham, çok daha kaliteli kadrolarla çok daha tehlikeli bir takım haline geldi.

Ligde Manchester City ve Liverpool’un ritmini tutturamayan Tottenham, Şampiyonlar Ligi’nde tehlikeli bir takımdı.

2017/18 sezonunda Real Madrid’in olduğu grubu lider bitiren Tottenham, ertesi sezon Avrupa’nın en önemli kupasında Ajax’ı bir film sahnesi gibi eleyerek finale yükseldi.

2019 Şampiyonlar Ligi şampiyonu Tottenham olabilirdi. Fakat Liverpool, Madrid’de oynanan finalde buna izin vermedi.

2019/20 sezonunda Tottenham artık ligde City ve Liverpool’un seviyesine çıkabileceğini düşündürmüştü fakat işler planlandığı gibi gitmedi.

Mauricio Pochettino, 2014’te geldiği Londra’dan 2019’un kasım ayında ayrıldı. Girdiği kulüple çıktığı kulüp kesinlikle çok farklıydı. Fakat bir kupa kazanamamıştı.

2019-2023

Jose Mourinho, 3 kez Premier League’i kazanmış bir futbol insanı. Dünyanın en önemli teknik direktörlerinden biriyle sözleşme imzalayan Tottenham, Mourinho ile hayal ettiklerine ulaşamadı.

2020/21 sezonunda Lig Kupası’nda finale yükselen Tottenham, finalden önce Mourinho ile yollarını ayırdı ve finale geçici teknik direktör Ryan Mason ile çıktı. Manchester City, finali kazanan taraf oldu.

2021/22 sezonuna Nuno Espirito Santo ile giren Tottenham, sezon ortasında Portekizli çalıştırıcı ile yollarını ayırarak Antonio Conte’yi takımın başına getirdi.

İtalyan teknik direktör, Tottenham kariyerinde 76 maça çıktı. 41 galibiyet, 12 beraberlik ve 23 mağlubiyet alan Conte; dün akşam itibariyle Tottenham’dan kupa kazanamadan ayrılan teknik direktörler listesine dahil oldu.