TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Açıklamalar

ANA SAYFAHABERLER → TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Açıklamalar

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Açıklamalar

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den Açıklamalar

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı ile TFF arasında yapılan toplantıda konuştu.

İşte Mehmet Büyükekşi’nin açıklamalarından öne çıkanlar:

1000 Konteyner

Depremden etkilenen vatandaşlarımız için 1000 adet konteyner bağışı yapacaklarını söyleyen Büyükekşi, "Acımız çok büyük. Ülkemiz yüzyılın afetini yaşıyor. Başkan ve diğer kulüp başkanlarıyla, 'neler yapabiliriz'i konuştuk. Faydalı ve iyi bir toplantı oldu. Bundan önce federasyon olarak bir sivil inisiyatif başlatmıştık. 20 milyon lira, AFAD'a bağışta bulunmuştuk ama bugün kulüplerimiz çok güzel bir öneriyle bize geldiler. Vakıf, yaklaşık bin konteyner ve içinde iki oda olan, tuvaleti olan bir mahalle kurma konusunda federasyonumuzla iş birliği yapıp, devletimizin ihtiyaç duyduğu, depremde zarar görmüş şehirlerimizden bir veya iki tanesine, mahalle şeklinde, ikiye bölünebilir, 500 artı 500 veya bin konut şeklinde ayırtıp, hazırlayıp en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca Büyükekşi, Trabzonspor’un Konferans Ligi’nde Basel ile oynayacağı maçın gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağını da "Biliyorsunuz önümüzde Trabzonspor ve Basel maçı var. Bu maçın Trabzon'da oynanan kısmının gelirini depremzedelere hibe etmek konusunda sayın Başkan Ahmet Ağaoğlu öneride bulundu. Bu da depremzedeler için bir gelir kaynağı olacak inşallah." diyerek sözlerine ekledi.

Maçlar İçin Öngörülen Tarih: 3-4 Mart

Mehmet Büyükekşi, bu hafta sonu ligi başlatma kararlarını tekrardan gözden geçirdiklerini söyledi.

Büyükekşi, "Ama gördüğümüz kadarıyla acımız çok büyük. Hala binlerce vatandaşımız var enkaz altında. Bu maçlarımızı (Süper Lig) 3-4 Mart tarihlerinden itibaren başlatmak için karar aldık. İnşallah o zamana kadar bu çalışmalar ve kulüplerimizin bu konudaki desteğiyle o tarihte başlatabiliriz diye umut ediyoruz. Kararları da her zaman birlikte alarak, ortak hareket edeceğiz. Yarın 1. Lig, salı 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği ile bir araya geleceğiz. Futbolun paydaşlarını, birlikte hareket etme konusunda arzularını dinleyip ortak kararlarımızı vereceğiz." diyerek maçların başlama tarihi olarak 3-4 Mart’ı işaret etti.

Gaziantep FK ve Hatayspor’un Durumu

Atakaş Hatayspor’un bu sezonun kalanında oynayamayacaklarını bildirdiğini açıklayan TFF Başkanı, "Bu sezon oynayamayacağını bildirdi. Biz de yarın veya öbür gün yönetim kurulu toplantısı yapacağız. Gaziantep başkanı buraya bugün online bağlandı. Bugün karar veremediler. Pazartesiye kadar süre verdik. Çekilmek isterlerse, iki kulübümüzün bu sezon Süper Lig'de hakları baki kalmak kaydıyla, 17 takımla yolumuza devam etmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

İki takımın da lige devam edememesi durumunda uygulanacak olası planları anlatan Büyükekşi, “İki metot var; ya birinci devre puanlarını da sileceğiz, ikinci devre oynanmamış olacak. Ya da kabul edip ikinci devre maçlarına 3 puan vereceğiz. Ligin kaderine göre karar vereceğiz. Netlik yok. 19 kulüple mücadele ediyoruz. Normalde 4 takım düşecek, 3 takım gelecekti, 18 takımla devam edecektik. İki takımın çekilmesi halinde iki takım düşecek, 3 takım geleceği için önümüzdeki yıl 20 takımla Süper Lig devam edecek. Diğer ligleri de daha sonra değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Atsu’nun Durumu

Hatayspor’un Ganalı futbolcusu Christian Atsu’nun durumu hakkında bilgi veren Mehmet Büyükekşi, "Kulüp başkanı Aydın beyle uzun bir görüşme yaptım. Sadece o değil, yardımcı antrenör var enkaz altında. 'Siyahi bir kişinin enkaz altından kurtarıldığını ama Atsu mu değil mi tam bilinmediğini, ambulansa bindirildiğini' söyledi. Araştırıyoruz, hala haber alamadık. Gana Büyükelçiliği de arıyormuş, 'cevap da veremiyorum' diyor. Çıkarıldı hastaneye gönderildi, belli mi değil yoksa çıkarılma mı, netlik yok. İnşallah çıkarılan kişiler içindedir." diyerek sözlerini tamamladı.