Temsilcilerimiz Avrupa’da Play-Off Turlarına Yükseldi

ANA SAYFAHABERLER → Temsilcilerimiz Avrupa’da Play-Off Turlarına Yükseldi

Temsilcilerimiz Avrupa’da Play-Off Turlarına Yükseldi

Temsilcilerimiz Avrupa’da Play-Off Turlarına Yükseldi

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’i ilk 4 sırada bitiren Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor; geçtiğimiz hafta içinde Avrupa kupalarındaki mücadelelerine devam etti.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde play-off turuna yükselirken Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor; UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde play-off turuna yükselmeyi başardı.

Galatasaray Gol Yemeden Play-off’ta

 

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Slovenya şampiyonu Olimpija Ljubljana ile karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılılar, ilk maçta deplasmanda avantajlı bir skor almayı başardı.

Slovenya’dan 3-0’lık galibiyetle dönen Galatasaray, İstanbul’daki maçta da Mauro Icardi’nin golüyle 1-0 kazanarak Şampiyonlar Ligi’nde play-off turuna yükseldi.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi grupları ile arasındaki son engel ise Molde oldu. İlk maç 23 Ağustos Çarşamba günü Norveç’te, rövanş ise 29 Ağustos Salı günü İstanbul’da oynanacak.

Fenerbahçe Farkla Turladı

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turunda Slovenya ekibi Maribor ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibini toplamda 6-1’lik skorla elemeyi başardı.

İlk maçta rakibini evinde ağırlayan Fenerbahçe, 3-1 kazanarak turda avantajı eline aldı. Deplasmanda ise tribün olaylarına sahne olan maçta rakibine 3-0’lık üstünlük kuran Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde play-off turuna yükselmiş oldu.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi play-off turunda Hollanda temsilcisi Twente ile eşleşti. Fenerbahçe, 24 Ağustos’ta evinde ağırlayacağı rakibiyle 31 Ağustos’ta rövanş mücadelesine çıkacak.

Beşiktaş İki Galibiyetle Play-off’ta

Azerbaycan’ın Neftçi Bakü takımıyla UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşan Beşiktaş, her iki maçtan da galip ayrılarak bir üst tura yükseldi.

İlk maçı deplasmanda oynayan Beşiktaş, rakibini 3-1 mağlup ederek tur için büyük avantaj elde etti. Siyah beyazlılar, İstanbul’daki maçta geriye düşmesine rağmen maçı çevirmeyi başardı ve 2-1’lik galibiyete uzandı.

Bu sonuçla Beşiktaş, Neftçi Bakü’yü toplamda 5-1’lik skorla eleyerek Konferans Ligi play-off turunda Dinamo Kiev ile eşleşti.

Adana Demirspor İlk Maçın Avantajıyla Turladı

İlk maçlarda alınan en farklı skoru alan takımımız ise Adana Demirspor oldu. Akdeniz ekibi, Hırvatistan temsilcisi Ojisek’i Konferans Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Adana’da 5-1 mağlup etti.

Hırvatistan’daki maçta rakibine 3-2 mağlup olan Adana Demirspor, ilk maçta elde ettiği skor avantajı sayesinde turu toplamda 7-4’lük skorla geçmeyi başardı.

Patrick Kluivert’in ekibi, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Belçika’nın Genk takımıyla karşı karşıya gelecek.