Temsilcilerimiz Avrupa’da İlk Maçlarına Çıktılar

ANA SAYFAHABERLER → Temsilcilerimiz Avrupa’da İlk Maçlarına Çıktılar

Temsilcilerimiz Avrupa’da İlk Maçlarına Çıktılar

Temsilcilerimiz Avrupa’da İlk Maçlarına Çıktılar

Türkiye’yi bu sezon Avrupa kupalarında temsil eden 4 takım, geride bıraktığımız hafta içinde ön eleme maçlarında sahaya çıktılar.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi İkinci Ön Eleme Turu’nda Zalgiris Vilnius deplasmanına çıkarken; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor ise UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele etti.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi İkinci Ön Eleme Turu’nda sahasında Zimbru’yu ağırladı. Beşiktaş ise aynı turda Tirana’yı İstanbul’da konuk etti.

Adana Demirspor ise tıpkı Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi UEFA Avrupa Konferans Ligi İkinci Ön Eleme Turu’ndan turnuvaya dahil oldu ve Cluj deplasmanına çıktı.

4 temsilcimiz oynadıkları maçlarda mağlubiyet almazken hafta, 2 galibiyet ve 2 beraberlikle noktalandı.

Galatasaray Galibiyeti Son Anda Kaçırdı

Süper Lig’de 2022/23 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak Türkiye’yi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme hakkı kazanan Galatasaray, turnuvaya ikinci ön eleme turundan başladı.

Yaz transfer döneminde yaptığı hamlelerle dikkat çeken sarı kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma hedefini gerçekleştirmek üzere ilk olarak Litvanya’nın Zalgiris Vilnius takımıyla eşleşti.

Litvanya’da oynanan ilk maça mutlak favori konumunda çıkan teknik direktör Okan Buruk’un öğrencileri, karşılaşmanın 47. dakikasında Oyewusi Kehinde’nin attığı golle 1-0 geriye düştü.

Rakibine 75 ve 78’de Abdülkerim Bardakçı ve Halil Dervişoğlu’nun attığı 2 golle yanıt veren Galatasaray, 2-1 öne geçerek Litvanya’dan galibiyetle dönmeye çok yaklaştı.

Buna karşın dakika 90+1’de Donatas Kazluaskas’ın kaydettiği gol skoru belirledi. Böylece Galatasaray, sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe’de Yeni Transferler Sahne Aldı

Sezon başında takımın başına İsmail Kartal’ı getiren ve Dzeko, Tadic, Szymanski, Kent gibi transferlerle yeni sezona iddialı başlayan Fenerbahçe, Avrupa yolculuğuna kendi evinde başladı.

Sezonun ilk resmi maçında taraftarlarının karşısına çıkan sarı lacivertliler, mütevazı rakibi Zimbru’yu yeni transferlerinin etkili performanslarıyla geçti.

Ferdi Kadıoğlu’nun 11’inci dakikada attığı golle öne geçen İsmail Kartal’ın ekibi, Ryan Kent’in 2 dakika sonrasında kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı. Ryan Kent, Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk resmi maçta böylece golle buluştu.

İkinci yarıda da oyun iştahını sürdüren Fenerbahçe, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi 2 dakika içinde 2 gol buldu.

Edin Dzeko ve Sebastian Szymanski, attıkları 2 golle Ryan Kent gibi ilk maçlarında gol atma sevinci yaşadılar. Maçın skorunu belirleyen isim ise 88’de ağları havalandıran Joshua King oldu.

Dusan Tadic’in de çok etkili bir oyun ortaya koyduğu maçta sarı lacivertliler rakibini 5-0 mağlup ederek tur biletini ilk maçtan cebine koydu.

Beşiktaş Avantajı Aldı

Türkiye’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki bir diğer temsilcisi Beşiktaş, bir üst tura yükselmek için sahasında Tirana’yı ağırladı.

Taraftarının desteğiyle etkili başladığı maçta Onur Bulut’un 21’inci dakikada attığı golle öne geçen siyah beyazlılar, 42’nci dakikada Jackson Muleka ile farkı 2’ye çıkardı.

İkinci yarıda da oyun üstünlüğünü bırakmayan teknik direktör Şenol Güneş’in ekibi, buna karşın 83’te Amarante’nin golüne engel olamadı.

2-1 devam eden maçta skoru belirleyen isim ise oyuna sonradan giren Semih Kılıçsoy oldu. 17 yaşındaki oyuncu, attığı golle Beşiktaş’ın Avrupa kupaları tarihindeki en genç golcüsü olarak tarihe geçti ve takımının sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılmasını sağladı.

Adana Demirspor İlk Kez Avrupa’da

Geçtiğimiz sezon yakaladığı başarıyla kulüp tarihinde ilk kez Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil etme heyecanı yaşayan Adana Demirspor, Romanya’nın Cluj takımına konuk oldu.

Kulüp tarihi için çok önemli olan bu karşılaşmada henüz maçın başında kalesinde gördüğü golle 1-0 geriye düşen Adana Demirspor, eşitliği ikinci yarının son bölümünde yakalamayı başardı.

Patrick Kluivert’ın öğrencileri, Benjamin Stambouli’nin 77’nci dakikada attığı golle Romanya deplasmanında eşitliği sağladı. Benjamin Stambouli, Adana Demirspor tarihinde Avrupa kupaların gol atan ilk futbolcu oldu ve kulüp tarihine geçti.