Tempolu Maçta Kazanan Çıkmadı

ANA SAYFAHABERLER → Tempolu Maçta Kazanan Çıkmadı

Tempolu Maçta Kazanan Çıkmadı

Tempolu Maçta Kazanan Çıkmadı

Süper Lig’de 10.haftayı puan tablosunun zirvesinde bitiren Adana Demirspor sahasında, bu maçtan önce ligde çıktığı son 2 maçtan galibiyet alamayan arabam.com Konyaspor’u ağırladı.

Karşılaşmanın skorunu belirleyen iki gol de ilk yarıda gelirken, arabam.com Konyaspor’dan Diouf’un attığı gole ev sahibi Adana Demirspor lehine Akintola karşılık verdi.

Özellikle ilk 45 dakikasının yüksek tempoda geçtiği maçta, iki takım 1’er puanı aralarında paylaştı.

“Futbolun Güzelliği Bu”

Ev sahibi Adana Demirspor teknik direktörü Vincenzo Montella, maç sonu değerlendirmesinde karşılaşmayı kazanmayı hak ettiklerinin altını çizerken arabam.com Konyaspor’un zorlu bir rakip olduğuna da değindi:

“Aslında son iki sezondur, rakibe hiç pozisyon vermeyen bir takıma karşı çok fazla pozisyon ürettiğimiz ve tabi ki kaçırdığımız bir maç oldu. Elbette üzgünüz bu maçı kaçırdığımız için. Öncelikle takımımı tebrik etmek istiyorum. Çünkü gerçekten bu kadar kapanan bir takıma karşı bu kadar pozisyon bulmak da ayrı bir şey. Tabii ki 1 puan aldık, evet. Bir taraftan üzülüyoruz ama daha fazlasını yapabildiğimizi de gördük. Ben geldiğimden beri takımımız belki de en iyi maçını oynadı. O yüzden çocukları verdikleri mücadeleden dolayı tebrik etmek istiyorum.”

İtalyan teknik direktör ayrıca hücum bölgesinde daha çok çalışmaları gerektiğin vurgulayarak, “Bu maçta takımım maksimum eforu verdi. Ama futbolun güzelliği bu. Bazen çok kötü oynayıp maçı kazanırsınız bazen de çok iyi oynarsınız ama rakip sizden 2 puanı alır. Bunu kabul etmek lazım. Bu maçta sadece son 20 metrede daha fazla çalışmamız gerektiğini gördüm.” şeklinde konuştu.

“1 Puanı Kazandık”

arabam.com Konyaspor adına maç sonunda konuşan teknik direktör İlhan Palut, rakiplerinin kendilerinden üstün olduğunu ifade etti:

“Maçın ilk yarısına baktığımız zaman hem pozisyon anlamında hem de oyun anlamında Adana Demirspor’un üstünlüğü vardı. İkinci yarı oyun biraz dengelendi. Oyunun genel 45-50 dakikalık genel gidişine baktığımızda dengeli bir oyun vardı ancak yine pozisyon anlamında Adana Demirspor’un üstünlüğü devam etti. Zor bir deplasman, zor oyunculara sahip bir takım. Gerçekten çok tempolu oyuncuları var. Zengin bir yedek kulübesi var. Burayı zor bir deplasman yapan Adana Demirspor’un avantajları bunlar.”

İkinci yarıda oyunu dengelemeye çalıştıklarını ancak pozisyon bulamadıklarını belirten İlhan Palut, “Özellikle ikinci yarı takım oyunumuzu oynamaya çalıştık. Gerçekten keyifli bir maçtı. Bizim burada eksikliğimiz, Adana Demirspor’un pozisyon zenginliğine aynı şekilde karşılık veremeyişimiz oldu.” diye konuştu.

İlhan Palut ayrıca maçta 1 puanı kazanan tarafın kendileri olduğunu söyledi:

“Adana Demirspor baskın bir oyun oynadı özellikle ikinci yarı. Biz kazandığımız toplardan sonra o geçiş paslarını doğru şekilde kullansaydık çok büyük boşluklar vardı. Ama kazandığımız topları hemen bir iki pas sonrasında kaybetmemiz hem bizim atağa çıkmamızı engelledi hem de Adana Demirspor’a yeniden oyun kurma şansı tanıdı. Oralarda daha dikkatli çıksaydık hem Adana Demirspor’un temposu düşecekti hem de biz daha çok pozisyona girecektik. Bugün olmadı. Maçın geneline baktığımız zaman da doğrusunu söylemek gerekirse bugün buradan 1 puanı kazanıp gidiyoruz diyebilirim.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

1-1 sonuçlanan mücadelede ev sahibi ekip adına Badou Ndiaye ve Ertaç Özbir’in performansları dikkat çekiciydi.

Öte yandan arabam.com Konyaspor’da ise stoper ikilisi Adil Demirbağ ve Francisco Calvo, uyumlarını performansa dönüştürerek öne çıktılar.