Tarihi Seri Sona Erdi

ANA SAYFAHABERLER → Tarihi Seri Sona Erdi

Tarihi Seri Sona Erdi

Tarihi Seri Sona Erdi

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında arabam.com Konyaspor ile Galatasaray, Konya’da karşı karşıya geldi.

Bu maç öncesinde Spor Toto Süper Lig’de üst üste 14 hafta galip gelerek daha önce Beşiktaş’a ait olan 63 yıllık lig rekorunu kıran Galatasaray, arabam.com Konyaspor karşısında seriyi 15 maça çıkarmak için çıktı.

İlk yarıda Milot Rashica’nın attığı golle öne geçen sarı kırmızılı ekip, ikinci yarıda arabam.com Konyaspor’un Soner Dikmen ve Oğulcan Ülgün ile bulduğu gollere engel olamadı.

Karşılaşmayı 2-1 kazanan arabam.com Konyaspor, lider Galatasaray’ın 14 maçlık tarihi serisine son veren takım oldu.

5 Ay Sonra İlk Kez

Spor Toto Süper Lig’e teknik direktör Okan Buruk önderliğinde şampiyonluk hedefiyle başlayan Galatasaray, son olarak 15 Ekim 2022’de oynadığı Yukatel Kayserispor karşılaşmasında mağlup olmuştu.

O maçın ardından 23 Ekim 2022’deki Corendon Alanyaspor mücadelesinde de 2 puan kaybeden sarı kırmızılı ekip, VavaCars Fatih Karagümrük’ü deplasmanda 2-0 yenerek tarihi serisine başlamıştı.

Bu karşılaşmanın ardından sırasıyla Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Atakaş Hatayspor, Bitexen Giresunspor, Trabzonspor, Gaziantep FK ve Kasımpaşa’yı mağlup eden Okan Buruk’un ekibi, Spor Toto Süper Lig’de liderlik koltuğuna oturmuştu.

26.haftaya ikinci sıradaki Fenerbahçe’nin maç fazlasıyla 9 puan önünde başlayan Galatasaray, arabam.com Konyaspor maçındaki mağlubiyetle yaklaşık 5 ay sonra ilk kez puan kaybetti.