Takım Çalıştırmayan Yerli Teknik Direktörler

ANA SAYFAHABERLER → Takım Çalıştırmayan Yerli Teknik Direktörler

Takım Çalıştırmayan Yerli Teknik Direktörler

Takım Çalıştırmayan Yerli Teknik Direktörler

Spor Toto Süper Lig’in son 5 sezonunda şampiyon olan teknik direktörlerden yalnızca 1 tanesi güncel olarak teknik direktörlük görevine devam ediyor. (Okan Buruk)

Süper Lig’de geçtiğimiz yıllarda başarı elde eden birçok teknik direktör ise güncel olarak takım çalıştırmıyor. İşte şu anda herhangi bir takımda çalışmayan üst düzey yerli teknik direktörler:


1) Fatih Terim

Bir Galatasaray efsanesi olan Fatih Terim, Süper Lig’i sarı kırmızılı takımla tam 8 kez kazanma başarısı gösterdi.

Lig tarihinde en fazla şampiyon olan teknik direktör unvanını elinde bulunduran 69 yaşındaki çalıştırıcı, 2022’nin ocak ayında Galatasaray’dan ayrılışından bu yana herhangi bir görev yapmadı.

Fatih Terim’in ismi, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan milli takımı teknik direktörlüğü ile anıldı.

2) Abdullah Avcı

2021/22 sezonunu Trabzonspor ile şampiyon olarak tamamlayan Abdullah Avcı, bu sezon Karadeniz ekibinde geçirdiği zor dönemin ardından takımdan ayrıldı.

Trabzonspor ile 2 de Türkiye Süper Kupası kazanan Avcı, kariyerinde daha önce Başakşehir ve Beşiktaş’ta da görev aldı.

8 Mart 2023 tarihinde Trabzonspor’dan ayrılan Abdullah Avcı’nın ismi, teknik direktörlük görevine kimi getireceği merakla beklenen Fenerbahçe ile anıldı.

3) Sergen Yalçın

Unutulmaz bir şampiyonluk yarışına sahne olan 2020/21 sezonunun şampiyonu Beşiktaş’ın teknik direktörü Sergen Yalçın, günümüzde hem milli takım hem de Fenerbahçe ile anılıyor.

Ocak 2020’den Aralık 2021’e kadar Beşikaş’ın başında kalan ve siyah beyazlılar ile 1 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası kazanan Sergen Yalçın, yaklaşık 1,5 yıldır herhangi bir görev almadı.

4) Ersun Yanal

Bu sezon 6 maç Corendon Alanyaspor’un başında kalan Ersun Yanal, 2013/14 sezonunda Fenerbahçe ile Süper Lig şampiyonluğu yaşamayı başardı.

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de yaşadığı son şampiyonluğu kazandıran Ersun Yanal, şampiyonluğun ardından Trabzonspor, Fenerbahçe, Antalyaspor ve Alanyaspor’da görev aldı.

61 yaşındaki Ersun Yanal, 19 Nisan 2023’dan beri takım çalıştırmıyor.

5) Aykut Kocaman

Listedeki 5 teknik direktör arasında en uzun süredir görev almayan isim olan Aykut Kocaman, 2 Ekim 2021’de Başakşehir’den ayrıldığından beri herhangi bir görev yapmadı.

Kariyerinde Fenerbahçe ile 1 Süper Lig şampiyonluğu ve 2 Türkiye Kupası zaferi bulunan Aykut Kocaman, Türkiye Kupası’nı 1 kez de Konyaspor ile kazandı.