Takım Çalıştırmayan Üst Düzey Teknik Direktörler

ANA SAYFAHABERLER → Takım Çalıştırmayan Üst Düzey Teknik Direktörler

Takım Çalıştırmayan Üst Düzey Teknik Direktörler

Takım Çalıştırmayan Üst Düzey Teknik Direktörler

Günümüz futbolunda bir takımın en üst seviyeye ulaşması için sadece kadroda yer alan futbolcuların kalitesi yeterli değil. Bütün kadroyu hem taktiksel hem de idare anlamında ileriye götürebilecek bir teknik direktör, futbolun olmazsa olmazı konumunda.

Avrupa’nın dev kulüplerinin başında güncel olarak Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Jürgen Klopp, Thomas Tuchel gibi çok önemli isimler görev yaparken; futbol tarihine geçmiş bazı teknik direktörler ise şu anda takım çalıştırmıyor.

İşte güncel olarak takım çalıştırmayan üst düzey teknik direktörler:


1) Zinedine Zidane

Hem futbolcu hem teknik direktör olarak futbol tarihine geçen Zinedine Zidane, 2020/21 sezonunun sonundan beri herhangi bir takım çalıştırmadı.

Fransız efsane, 2016 yılının başında göreve geldiği Real Madrid’in başında 2,5 sezon boyunca kaldı ve belki de Avrupa’nın en dominant kadrolarından birine teknik direktörlük yaptı.

Real Madrid, Zidane ile geçirdiği 2,5 sezonda 3 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Süper Kupası, 2 Kulüpler Dünya Kupası, 1 La Liga ve 1 İspanya Süper Kupası kazandı.

Zidane, Real Madrid’de öylesine başarılı bir dönem geçirmişti ki Real Madrid, Fransız çalıştırıcının ayrılışından sonra kötü geçen 2018/19 sezonunun bitimini bile beklemeden Zidane’ı tekrardan göreve getirdi.

Yaklaşık 2,5 sezon daha görev yapan Zinedine Zidane, Real Madrid’in müzesine 1 La Liga ve 1 İspanya Süper Kupası daha eklemeyi başardı. Çok başarılı olduğu Şampiyonlar Ligi’nde ise 2020/21 sezonunda yarı finalde Chelsea’ye elendi.

Aynı sezonun sonunda görevini, eskiden yardımcılığını yaptığı Carlo Ancelotti’ye devreden Zidane, yaklaşık 2 sezondur dinleniyor. 50 yaşındaki efsane için birçok iddia ortaya atılıyor: PSG, Fransa milli takımı ve tekrardan Real Madrid. Henüz hiçbir takımla ciddi şekilde anılmayan Zidane’ın sonraki adresi merak ediliyor.

2) Antonio Conte

53 yaşındaki İtalyan teknik direktör, kendine has oyun ve yönetim tarzıyla futbol dünyasında belli bir stile sahip bir isim.

2010’lu yılların başında Juventus ile kazandığı üst üste 3 Serie A şampiyonluğuyla dikkatleri üzerine çeken Antonio Conte, İtalya milli takımında geçirdiği dönemin ardından Premier League’in yolunu tuttu.

2016/17 sezonu, Conte’nin Chelsea’nin başında geçirdiği ilk sezondu ancak İtalyan teknik direktör Premier League’i üst düzey bir performansla kazanmayı başardı. Ertesi sezon da FA Cup zaferi yaşayan Conte, 2018/19 sezonunun başında takımdan ayrıldı.

Juventus’un Serie A’da üst üste 9 sezon şampiyon olma serisini bitirme onuru, bu seriyi 2012’de başlatan Antonio Conte’nin oldu. 2019/20 sezonunun başında Inter’in başına geçen Conte, bir sonraki sezon Serie A şampiyonu oldu.

Son görevini Tottenham’da yapan İtalyan çalıştırıcı, geçtiğimiz sezonun kasım ayında göreve geldiği Londra ekibinde başarılı olamadı. Mart ayında Premier League’de alınan Southampton beraberliğinin ardından oldukça sert açıklamalara yapan Conte, 26 Mart 2023 tarihinden beri bir kulüp çalıştırmıyor.

3) Julian Nagelsmann

Listedeki teknik direktörler arasında en genç isim olan Julian Nagelsmann, yalnızca 35 yaşında.

2016 yılında Hoffenheim’da teknik direktörlük kariyerine başlayan Alman teknik direktör, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Leipzig ile bir üst seviyeye geçen Nagelsmann, 2 senelik Leipzig macerasından sonra Almanya’nın devi Bayern Münih’in başına geçti. Bayern Münih’in, onun için 30 milyon € ödemesi, Nagelsmann’ın ne kadar özel bir teknik direktör olduğunu gösteriyordu.

İlk sezonunda Bayern ile Bundesliga ve Almanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşayan Nagelsmann, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde PSG’yi elemesinin ardından sürpriz bir şekilde Bayern Münih yönetimi tarafından görevden alındı.

Kendisinin yerine Thomas Tuchel geçerken Nagelsmann’ın ismi Chelsea, Tottenham ve PSG gibi takımlarla anıldı. Ancak Alman çalıştırıcı, henüz bir takımla anlaşmadı.

4) Luis Enrique

Luis Enrique de aynı Zidane gibi futbol tarihine geçmiş takımlardan birini çalıştırma fırsatı bulmuş bir teknik direktör.

2014-2017 yılları arasında Barcelona’yı çalıştıran Luis Enrique, Katalan ekibinin başında 1 Şampiyonlar Ligi, 2 La Liga, 3 Kral Kupası, 1 İspanya Süper Kupası, 1 UEFA Süper Kupası ve 1 Kulüpler Dünya Kupası kazanma başarısı gösterdi.

1 yıl sonra İspanya milli takımının başına geçen Enrique, kısa süre sonra kanser tedavisi gören kızıyla vakit geçirmek amacıyla takımdan ayrıldı.

9 yaşındaki kızının üzücü bir şekilde kanserden vefat etmesinin ardından İspanya milli takımının başına geri dönen Enrique, 2020 Avrupa Şampiyonası ve 2022 Dünya Kupası’nda İspanya’nın başında yer aldı.

EURO 2020’de yarı finalde penaltılarda İtalya’ya elenen İspanya, 2022 Dünya Kupası’nda ise son 16 turunda penaltılarda Fas’a mağlup oldu.

Fas mağlubiyetinin ardından milli takımdan ayrıldığını açıklayan Enrique, kasım ayının başından beri herhangi bir görev almadı.

Son aylarda adı Chelsea ile anılmasına rağmen Londra ekibiyle anlaşamayan Enrique’nin adı güncel olarak PSG ile anılıyor.

5) Rafael Benitez

2000’li yılların başında Valencia’da kazandığı 2 La Liga ve 1 UEFA Kupası şampiyonluğu ile dikkatleri üzerine çeken Rafael Benitez, 2004/05 sezonunun başında Premier League’e geldi.

Liverpool ile anlaşan İspanyol teknik direktör, ilk sezonunda Şampiyonlar Ligi’ni İstanbul’da oynanan tarihi finalde kazanmayı başardı.

Liverpool’da 2010 yılına kadar kalan ve 3 kupa daha kazanan Benitez, Jose Mourinho’nun Inter’den ayrılmasının ardından Inter’in yeni teknik direktörü oldu.

1,5 sezonluk Inter macerasında 2 kupa kazanan Benitez, yarım sezon çalıştığı Chelsea’de ise Avrupa Ligi’ni kazanmayı başardı. Sonrasında ise 2 yıl Napoli’yi çalıştıran Benitez, 2 kupa da Napoli’de kazandı.

Carlo Ancelotti sonrası Real Madrid’in başına geçen Benitez, yarım sezon sonra görevini Zinedine Zidane’a devretti.

2016 yılından beri yalnızca Newcastle United, Dalian Pro ve Everton’u çalıştıran Benitez, Ocak 2022’den beri herhangi bir görev yapmadı.