Suudi Arabistan Yaz Transfer Dönemine Hazırlanıyor

ANA SAYFAHABERLER → Suudi Arabistan Yaz Transfer Dönemine Hazırlanıyor

Suudi Arabistan Yaz Transfer Dönemine Hazırlanıyor

Suudi Arabistan Yaz Transfer Dönemine Hazırlanıyor

Avrupa ve dünya futbolunda, 2023/24 yaz transfer sezonuna Suudi Arabistan kulüplerinin damga vurması bekleniyor.

2022/23 sezonunun devre arasında Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo’nun Al-Nassr’a katılmasıyla bütün gözlerin üzerine çevrildiği Saudi Pro League, yeni sezonda da yıldızları lige kazandırmayı hedefliyor.

Hali hazırda Anderson Talisca, Cristiano Ronaldo, David Ospina, Santi Mina gibi Avrupa futbolunun tanınmış yıldızlarını bünyesinde barındıran lig, gelecek sezonda da bu yıldızların sayısının artmasını hedefliyor.

En Büyük Hedef Lionel Messi

2022 FIFA Dünya Kupası’nda ülkesi Arjantin’in şampiyonluğuna liderlik eden Lionel Messi, 2 sezonluk Paris Saint Germain kariyerinin sonuna geldi.

Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Paris Saint Germain Teknik Direktörü Christophe Galtier, “Dünyanın en iyi oyuncusuna teknik direktörlük yapma ayrıcalığına sahip oldum. Clermont maçı, Messi'nin Paris'teki son maçı olacak.” diyerek ayrılığı resmen açıklamıştı.

Paris Saint Germain’deki sözleşmesi sona erdikten sonra yazın serbest oyuncu statüsüne kavuşacak olan Messi’nin Barcelona geri dönmeyi istediği uzun zamandır konuşulsa da Katalan ekibinin finansal durumu bu transferi zorlaştıracak gibi görünüyor.

Öyle ki yaklaşık 1 sezondur Arjantinli süper yıldızın geri dönmesini istediklerini defalarca açıklayan Barcelona Başkanı Laporta’nın, finansal yaptırımları aşabilmek için maaş bütçesinde yer açması ve satılacak oyunculardan gelir elde etmesi gerekiyor.

Barcelona – Messi hattında bunlar yaşanırken son zamanlarda ortaya atılan bir iddia, Saudi Pro League’in futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından ikisini tekrar buluşturmayı istediğini belirtiyor.

Buna göre Al-Hilal’in, Lionel Messi için yaklaşık 2 senede yaklaşık 1.2 milyar €’yu gözden çıkardığı iddia ediliyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Başkanı Yasser Al-Misehal, “Şahsen ben Messi'yi ligimizde görmek isterim. Bu, Cristiano'nun yaptığı büyük sıçramayı tamamlar." diye konuştu ve niyetlerini açıkça ifade etti.

Diğer Yıldızlar Sırada

Lionel Messi’yi Suudi Arabistan’a getirmek isteyen lig yöneticilerinin, Ballon d’Or’un son sahibi Karim Benzema’ya da büyük bir teklif yaptıkları iddia edildi.

Buna göre Real Madrid’in Fransız yıldızına senelik 300 milyon € önerdiği belirtilen Saudi Pro League yöneticilerinin, oyuncuya istediği kulübü seçme hakkı da verdikleri yine iddialardan biri olarak yurtdışı kaynaklarında yer aldı.

Öte yandan dün Marca’da yer alan habere göre Fransız yıldızın son anda Real Madrid’de 1 sene daha kalmayı tercih ettiği bildirildi.

Benzema’nın yanı sıra İlkay Gündoğan, Roberto Firmino, Adama Traore ve Luka Modric gibi isimlerin de yine ligdeki takımların hedefleri arasında olduğu iddia ediliyor.