Suudi Arabistan Ekipleri Kadrolarını Yıldızlarla Süsledi

ANA SAYFAHABERLER → Suudi Arabistan Ekipleri Kadrolarını Yıldızlarla Süsledi

Suudi Arabistan Ekipleri Kadrolarını Yıldızlarla Süsledi

Suudi Arabistan Ekipleri Kadrolarını Yıldızlarla Süsledi

Dünya futbolu 2023/24 sezonu öncesindeki transfer döneminde, Suudi Arabistan kulüplerinin yaptığı sansasyonel transferlere şahit oldu.

Özellikle Saudi Pro League’de mücadele eden 4 önde gelen kulüp, dünya yıldızı oyuncuları yüksek bonservis bedelleriyle kadrosuna katmasıyla dikkat çekti.

Al-Ahli, Al-Hilal, Al-Nassr ve Al-Ittifaq, kurdukları kadrolarla öne çıktılar.

Al-Ahli Premier League Yıldızlarını Tercih Etti

Saudi Pro League’de son şampiyonluğunu 2015/16 sezonunda yaşayan Al-Ahli, yeni sezonda iddialı bir kadro kurdu.

Transferde İngiltere Premier League’den yıldız isimlere yönelen kulübün en yüksek bonservis bedeli ödediği oyuncu Riyad Mahrez oldu. Geçtiğimiz sezon İngiltere Premier League, FA Cup ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak tarihi bir üçlemeye imza atan Manchester City’den 35 milyon € karşılığında transfer edilen Mahrez, iddialara göre Al-Ahli’den yıllık 50 milyon € kazanacak.

Riyad Mahrez’in dışında Premier League’den Allan Saint Maximin, Edouard Mendy ve Roberto Firmino gibi yıldızları da takıma dahil eden Al Ahli, Roma’dan Roger Ibanez ve Barcelonalı Franck Kessie’yi de transfer etti.

Al-Ahli’nin açıkladığı son transfer ise Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın savunma oyuncusu Merih Demiral oldu. Atalanta’dan 20 milyon € bedelle transfer edilen milli oyuncunun, Suudi Arabistan ekibinden 3 yıl için yaklaşık 36 milyon € kazanacağı öne sürüldü.

Al-Ittihad’dan Çılgın Maaş Bütçesi

2023/24 sezonunun henüz başında son yılların en büyük transfer operasyonlarından birine imza atan Al-Ittihad, Real Madrid’in Ballon d’Or ödüllü Fransız süper yıldızı Karim Benzema’yı kadrosuna kattı.

Real Madrid formasıyla 5’i UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 25 kupa kazanan Karim Benzema, İspanyol ekibiyle yeni sözleşme imzalamadı.

Karim Benzema’nın nereye transfer olacağı merak edilirken Al-Ittihad transferi açıkladı. İddialara göre Karim Benzema’nın bu transfer için Suudi Arabistan kulübünden 3 yılda yaklaşık 600 milyon € kazanacağı belirtildi.

Transfer harekatını Benzema ile sonlandırmayan Al-Ittihad, bir başka Fransız yıldız N’Golo Kante’yi de renklerine bağladı. 2 sezon için yıllık yaklaşık 200 milyon € kazanacağı belirtilen Fransız oyuncunun orta sahadaki partneri ise Liverpool’un Brezilyalı oyuncusu Fabinho oldu.

Bu isimlerin yanında Celtic’in 24 yaşındaki Portekizli oyuncusu Jota da 29.1 milyon € bonservis bedeliyle Al-Ittihad’a katıldı.

Al-Ittihad, geçtiğimiz sezonu teknik direktör Nuno Espirito Santo yönetiminde şampiyon olarak tamamlamıştı.

Al-Nassr Ronaldo’ya Hücum Partnerleri Getirdi

Suudi Arabistan temsilcilerinin çılgın transferlerinin ilkini, geçtiğimiz sezon Cristiano Ronaldo’yu kadrosuna katarak gerçekleştiren Al-Nassr, Portekizli süper yıldızın etrafını başka yıldızlarla süsledi.

Bayern Münih’ten Sadio Mane’yi 30 milyon € bonservis karşılığında transfer eden Al-Nassr’ın, Senegalli oyuncuya 4 yıl için 160 milyon € ödeyeceği bildirildi.

Son şampiyonluğunu 2018/19 sezonunda yaşayan Al-Nassr, orta saha ve savunma hattına da önemli isimleri kattı.

Mayıs 2023’te Inter formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkan Marcelo Brozovic, 3 yıllığına 100 milyon € değerindeki bir sözleşmeyle Suudi Arabistan’ın yolunu tuttu. Lens’ta geçen sezon dikkat çekici bir performansa imza atan 28 yaşındaki Seko Fofana ve Manchester United’dan Cristiano Ronaldo’nun eski takım arkadaşı Alex Telles de Al-Nassr’ın kadrosuna kattığı diğer isimlerdi.

Al-Hilal Transferde Rekor Bonservis Ödedi

Saudi Pro League’de son olarak 2021/22 sezonunda şampiyon olan Al Hilal, transferin en hareketli takımıydı.

En büyük transferini geçtiğimiz günlerde Paris Saint Germain’in Brezilyalı yıldızı Neymar’ı 90 milyon € karşılığında renklerine bağlayan Al-Hilal, oyuncuya da yüklü bir sözleşme önerdi.

Buna göre Neymar’ın 2 sezon için yaklaşık 240 milyon €’ya yakın garanti ücret ve birçok bonus alacağı iddia edildi.

Transferde sadece Neymar ile sınırlı kalmayan Al-Hilal, 26 yaşındaki Brezilyalı kanat oyuncusu Malcom’u 60 milyon €’ya, yine aynı yaştaki Portekizli orta saha Ruben Neves’i ise 55 milyon €’ya renklerine bağladı.

Orta sahasına uzun yıllardır Avrupa devlerinin gündeminde yer alan Sergej Milinkovic Savic’i 40 milyon €’ya transfer eden Al-Hilal’in Sırp yıldıza 3 yıllığına yaklaşık 90 milyon € maaş vereceği öne sürüldü.

Teknik direktörlük koltuğunda geçen sezon Fenerbahçe’yi çalıştıran Jorge Jesus’un oturduğu Al-Hilal, Chelsea’den Koulibaly ve Sevilla’dan kaleci Bono ile de savunmasını güçlendirdi.

Al-Hilal son olarak ise Fulham’ın Sırp forveti Aleksandar Mitrovic’i yaklaşık 50 milyon €’ya kadrosuna kattı.