Suudi Arabistan 2023 Yazında Transferlere Doymuyor

ANA SAYFAHABERLER → Suudi Arabistan 2023 Yazında Transferlere Doymuyor

Suudi Arabistan 2023 Yazında Transferlere Doymuyor

Suudi Arabistan 2023 Yazında Transferlere Doymuyor

Suudi Arabistan, 2022 yılının son gününe kadar Katar’da Arjantin’e karşı aldığı unutulmaz galibiyet ile hatırlanıyordu.

Ancak 31 Aralık 2022’de Al Nassr, Cristiano Ronaldo’yu renklerine bağlayarak Suudi Arabistan’ın belki de bu yaz yapacağı transfer atılımının sinyallerini verdi.

Sezonda 200 milyon € kazanacağı 2,5 yıllık bir sözleşmeye imza atan Ronaldo, sezon boyunca sık sık Suudi Arabistan’ın planlarının altını çizdi.

Portekizli süper yıldız, haziran ayının başında "Suudi Arabistan'da mutluyum. Burada kalacağım. Eğer planladıkları gibi ilerlerlerse 5 yıl içerisinde dünyanın en büyük 5 liginden biri haline gelebilir." şeklinde bir açıklama daha yaptı.

Ronaldo’nun Can Dostu

Al Nassr, Cristiano Ronaldo’ya rağmen Suudi Arabistan Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayamadı. Ligi şampiyon olarak tamamlayan Al Ittıhad, yaz transfer döneminin en büyük transferlerinden birini yaptı.

2022 yılında Ballon d’Or ödülünü kazanan Karim Benzema, yılda 200 milyon € kazanacağı 3 yıllık bir sözleşmeye imza attı. Benzema, Suudi Arabistan Ligi’nde oynamak için Real Madrid’in 1 yıllık sözleşme teklifini reddetti.

Cristiano Ronaldo ise, transferin ardından kendinden emin bir şekilde tekrarladı:

“Karim Benzema’nın buraya geleceğini biliyordum. Başka oyuncular da gelecek. Bu yüzden Suudi Arabistan ligi gelecekte ilk 5 lig arasına girebilir.”

Premier League’e Darbe

Ronaldo’nun “diğer oyuncular” olarak tabir ettiği kısım, ağırlıklı olarak Portekizli yıldızın hiç uzak olmadığı bir ligden geliyordu.

Dünyanın en fazla izlenen ligi olan İngiltere Premier League, Suudi Arabistan Ligi’nin hedefi haline gelmişti.

Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Al Nassr’ın, Chelsea’nin Faslı kanat oyuncusu Hakim Ziyech’i kadrosuna katmak istediği dünya basınında konuşulmaya başladı.

Chelsea’nin Fransız defansif orta sahası N’golo Kante ise, milli takımdan arkadaşı olan Karim Benzema ile buluştu. Al Ittihad, Kante’yi yılda 100 milyon € kazanacağı 3 yıllık bir sözleşmeye ikna etmeyi başardı.

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, Chelsea’nin Senegalli kalecisi Edouard Mendy’nin, Suudi Arabistan Ligi’ne bu sezon yükselen Al Ahli’ye transfer olmak üzere olduğunu bildirdi.

Ayrıca Al Ahli, Manchester City’nin Cezayirli yıldızı Riyad Mahrez’i kadrosuna katmak için girişimlerini sürdürüyor.

Farklı Profilde Bir İsim

Geçtiğimiz günlere kadar 30 yaşını geçmiş oyunculara düşük veya hiç bonservis bedeli ödemeden yüksek maaşlar ile kadrosuna katan Suudi Arabistan Ligi ekipleri, bu kez farklı tarzda bir transfer yapmaya hazırlanıyor.

Wolverhampton’un 26 yaşındaki Portekizli orta sahası Ruben Neves, 55 milyon € bonservis bedeliyle Al Hilal’e transfer olmaya hazırlanıyor.

Lionel Messi’yi Inter Miami’ye kaptıran Al Hilal, ligdeki rakiplerinden geride kalmamak için stoper mevkiisine ise bir diğer Chelsea oyuncusu Kalidou Koulibaly’i transfer etmek istiyor.