Süper Lig Tarihinde Kırmızı Kartların Damga Vurduğu Maçlar

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig Tarihinde Kırmızı Kartların Damga Vurduğu Maçlar

Süper Lig Tarihinde Kırmızı Kartların Damga Vurduğu Maçlar

Süper Lig Tarihinde Kırmızı Kartların Damga Vurduğu Maçlar

Spor Toto Süper Lig, yüksek rekabet seviyesiyle birçok sert maça sahne olmaktadır. Bazı karşılaşmalarda gerginliğin seviyesi yükselmiş ve karşılaşmanın hakemleri kırmızı kartına birçok kez başvurmak zorunda kalmıştır.

İşte Süper Lig tarihinde kırmızı kartların havada uçtuğu maçlar:

Fenerbahçe-Beşiktaş 2017/18

Süper Lig'in hırçınları Beşiktaş ve Fenerbahçe

Süper Lig’de son yılların unutulmaz derbilerinden olan maçta Fenerbahçe ve Beşiktaş kozlarını Kadıköy’de paylaştı. İlk dakikasından son dakikasına kadar gergin oynanan maçta, hakem Ali Palabıyık maçta tam 15 kez sarı kartına, 5 kez de kırmızı kartına başvurdu.

5 kırmızı karttan 2’si Fenerbahçeli, 3'ü Beşiktaşlı futbolculara çıktı. Fenerbahçe’den Neto ve İsmail Köybaşı oyundan atılırken Beşiktaş’da ise Quaresma, Atiba ve Oğuzhan Özyakup oyun dışında kaldı. Fenerbahçe, karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı.

Antalyaspor-Trabzonspor 2001/02

2001-2002 Sezonunun 30. Haftasında Antalya'da oynanan ve Antalyaspor'un 4-2 kazandığı mücadelede Trabzonspor tam 4 kırmızı kart birden gördü.

Saffet Akyüz’ün Antalyaspor adına hat-trick yaptığı karşılaşmada 8 sarı, 4 kırmızı kart çıktı. Konuk Trabzonspor için 79.dakikada başlayan kırmızı kartlar son düdüğe kadar hiç durmadı. Gökhan Kolomoç, Metin Aktaş, Hasan Üçüncü ve Macit Güven; hakem Kadir Tozlu tarafından oyundan ihraç edildi.

Başakşehir-Fenerbahçe 2014/15

2014/15 sezonunun sondan bir önceki haftasında oynanan karşılaşma, birçok açıdan tarihe geçti. Fenerbahçe’nin şampiyonluk umutlarını bir sonraki haftaya taşımak için kazanması gereken maçta adeta kartlar havada uçuştu.

Ali Palabıyık, maç boyunca 8 sarı ve 4 kırmızı kart çıkardı. Dikkat çekici olan ise bu 4 kırmızı kartın da Fenerbahçeli futbolculara çıkmasıydı. Fenerbahçe 2-0’dan 2-2’yi bulmasına rağmen ihtiyacı olan 3 puanı alamıyor ve ezeli rakibi Galatasaray 20.şampiyonluğunu ilan ediyordu.

Kayserispor-Galatasaray 2019/20

2019/20 sezonun henüz 3.haftasında Kayserispor, Galatasaray’ı ağırladı. İlk dakikadan son dakikasına kadar gergin geçen mücadelede hakem Mustafa Öğretmenoğlu 14 sarı, 4 kırmızı kart çıkardı.

Kayserispor’un 3, Galatasaray’ın 1 kırmızı kart gördüğü maçta galip gelen sarı kırmızılı ekip, 3-2’lik skorla Galatasaray oldu.

Beşiktaş-Samsunspor 03/04

2003/04 sezonunun 18.haftasında Beşiktaş’ın Samsunspor’u ağırladığı maç, Süper Lig tarihinde eşi benzeri olmayan bir karşılaşma olarak tarihe geçti.

Cem Papila’nın yönettiği maçta tam 8 sarı ve 5 kırmızı kart çıktı. Maçı unutulmaz kılan ise 5 kırmızı kartın da Beşiktaş tarafından görülmüş olmasıydı.

İlk yarıda 3 kırmızı kart gören Beşiktaş’ta son olarak 84.dakikada İlhan Mansız oyundan atılmış ve maç futbol kurallarınca bir takımın 6 oyuncuyla devam edememesi sebebiyle o dakikada tescil edilmişti. O an tabelada 1-4 yazsa da Samsunspor 4-0 galip ilan edildi.

Fenerbahçe Galatasaray 2001/02

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında 2001-2002 sezonunun 23. haftasında Kadıköy'de oynanan maç, Galatasaray’ın gördüğü kartlarla hatırlanmaktadır.

Ali Aydın’ın yönettiği maçta 8 sarı ve 4 kırmızı kart çıkarken bu 4 kırmızı kart da sarı kırmızılı futbolculara gösterildi. Derbiyi kazanan taraf ise 1-0’lık skorla Fenerbahçe oldu.

Galatasaray Trabzonspor 2015/16

Salih Dursun'un tepkisine İngilizler yabancı değil

Deniz Ateş Bitnel tarafından yönetilen 2015/16 sezonundaki Galatasaray-Trabzonspor maçı, Süper Lig izleyenleri için unutulmazlar arasındadır. Trabzonspor’un 1-0 öne geçmesine rağmen Galatasaray’ın 2-1 kazandığı maçta 6 sarı 4 de kırmızı kart çıkmıştı.

4 kırmızı kartın hepsini Trabzonspor’lu futbolcular görürken son kırmızı kartı gören Salih Dursun’un kartı yerden alıp Bitnel’e göstermesi Süper Lig klasikleri arasında yerini almıştı.