Süper Lig'in Yabancı Gol Makineleri

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig'in Yabancı Gol Makineleri

Süper Lig'in Yabancı Gol Makineleri

Süper Lig'in Yabancı Gol Makineleri

Süper Lig’in en golcü yabancı isimleri kimlerdir? En büyük yıldızların sahne aldığı Süper Lig'de hangi yabancı futbolcuların iz bıraktığını bu içerikte keşfedelim!

Sosyal Lig App StoreSosyal Lig Google Play

Süper Lig, Türk futbolunun kalbinin attığı ve taraftarlar için de heyecan dolu bir sahnedir. Süper Lig’in bu büyüleyici atmosferi uzun yıllardır tüm dünyanın ilgisini çekmektedir. 

Özellikle yabancı futbolcular, Türkiye'nin futbol arenası olan Süper Lig'de adeta birer efsane haline gelmişlerdir. Bu yıldızlar, aynı zamanda sahada sergiledikleri olağanüstü performanslarla da taraftarların gönlünde taht kurmuşlardır. 

Sosyal Lig editör ekibi olarak bu içerikte Süper Lig’de en çok gol atan oyuncuları tanıyacağız. Türkiye gol kralı olarak hatırlanan hangi yabancı oyuncular isimlerini altın harflerle futbol tarihine yazdırdılar? Coşkulu taraftarların kalbinde yer edinerek spor kulüplerinin en gözde isimleri olan yabancı futbolcuları keşfedelim!

Süper Lig Tarihinde En Unutulmaz Yabancı Golcüler

Süper Lig, yabancı futbolcuların eşsiz yeteneklerini sergilediği, unutulmaz anların yaşandığı bir sahnedir. Süper Lig tarihinin en golcüleri sayesinde Türk futbol tarihinde kaderleri değiştirmiş pek çok yabancı isim bulunmaktadır. Süper Lig gol krallığı unvanına sahip olan futbolcuları aşağıdaki başlıklarda takip edebilirsiniz:

1) Milan Baros (Çekya)

Çekyalı golcü futbolcu 2008-2013 yılları arasında Galatasaray’da forma giymiştir. Süper Lig’e geldiği ilk sezon 20 kez topu ağlara göndererek gol kralı olmuştur. Galatasaray kariyerinde çıktığı 93 maçta 48 gol kaydederek taraftarların gönlünde taht kurmayı başarmıştır.

2) Aatif Chahechouhe (Fas)

Fransa doğumlu Fas asıllı futbolcu Türkiye’de uzun yıllar forma giymiştir. Türkiye’nin pek çok takımında forma giymesinden ötürü artık Süper Lig forvetleri arasında ismi sıkça anılır. 

Sırası ile Sivasspor, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Antalyaspor, Fatih Karagümrük, BB Erzurumspor ve MKE Ankaragücü’nde oynamıştır. Sivasspor’a geldiği ilk sezon 31 lig maçında 17 gol atarak sezonun en golcü yabancısı olarak adını yazdırmıştır.

3) Mario Gomez (Almanya)

2015-2016 sezonunda Beşiktaş’a kiralık olarak gitmiştir. Süper Lig en çok gol atanlar listemizde olmayı başaran Alman futbolcu, çıktığı 33 lig maçında 26 gol atarak yıldız gol kralı olarak adını yazdırmıştır. Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği'nin (TPFD) ikincisini düzenlediği PFD ödüllerinde Süper Lig'de 2015-2016 sezonun en iyileri arasında yer aldı.

4) Bafetimbi Gomis (Senegal)

Fransız asıllı Senegalli futbolcu, Süper Lig tarihi boyunca pek çok kralı çıkaran Galatasaray’da forma giymiştir. En golcü kulüpler arasında anılan Galatasaray’da 2017-2018 ve 2022-2023 dönemlerinde oynamıştır. 2017-2018 sezonunda çıktığı 34 maçta 29 gol atarak Türkiye Süper Lig gol krallığı unvanını elde etmiştir.

5) Mbaye Diagne (Senegal)

2018-2019 sezonunda Galatasaray’da forma giyen yıldız futbolcu Süper Lig gol rekoru kırarak bir sezonda 29 lig maçında 30 kez topu ağlara göndererek o sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu olmuştur. Diagne'nin bu performansı Galatasaray ve Leeds United gibi kulüplerin ilgisini çekmiştir.

6) Alex de Souza (Brezilya)

Süper Lig’de Fenerbahçe’de 10 numaralı formayı giyen yıldız futbolcu taraftarların gönlünde taht kurmayı başarmıştır. 2010-2011 sezonunda 33 maçta 28 gol atarak sezonunda en golcü forvet ismi olmuştur. 2010’da Fenerbahçe’de lig tarihinde 100 gol barajını geçen ilk yabancı futbolcu unvanını almış ve tek takımda bu başarıyı yakalayan ilk yabancı futbolcu olarak Türkiye 100’ler kulübüne girmiştir. 

Taraftarların öyle yoğun sevgisini kazanmıştır ki hala unutulmaz bir golcü olarak hafızalarda yer edinmiştir. Taraftarlar kendi aralarında para toplayarak Yoğurtçu Parkı’nda yıldız golcünün heykelini yaptırmıştır.

7) Alexander Sorloth (Norveç)

Norveçli futbolcu 2019-2020 Süper Lig sezonunda Trabzonspor’a kiralık olarak gitmiştir. Çıktığı 34 lig maçında 24 gol atarak bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu olmuştur. Trabzon’da oynadığı dönem boyunca King of the North yani Kuzeyin Kralı lakabı ile anılmıştı.

8) Şota Arveladze (Gürcistan)

1995-1996 sezonunda Trabzonspor’da forma giyerken çıktığı 30 lig maçında 25 gol atmıştır. Trabzonspor’a geldiğinde çok gençken attığı goller sayesinde sezonun gol kralı olarak ilgiyi üzerine çekmiştir. Trabzonspor taraftarları tarafından o dönemde takıma gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olarak hatırlandı.

9) Ariza Makukula (Zaire)

Zaire asıllı Portekizli futbolcu, 2009-2010 yılları arasında Kayserispor’da forma giymiştir. Süper Lig’de çıktığı maçta 29 maçta 21 gol atarak sezonun en golcü oyuncusu olmuştur. 

10) Aaron Boupendza (Gabon)

2020-2021 sezonunda Hatayspor’da forma giyen golcü futbolcu, 36 maçta 22 kez topu ağlara göndermiştir. Özellikle, 6-0 kazandıkları Antalyaspor maçında 4 gol atarak dikkatleri üzerine çekmiştir.

11) Enner Valencia (Ekvador)

2020-2023 yılları arasında Fenerbahçe’de forma giyen futbolcu 31 maçta 29 kez topu ağlara göndererek sezonun en golcü oyuncusu olmuştur. Ayrıca, 2021 yılında, HJK Helsinki-Fenerbahçe arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi play-off maçında hat trick yaptı Fenerbahçe formasıyla Avrupa kupalarında hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.

12) Fernandao (Brezilya)

2013-2015 yılları arasında Bursaspor’a kiralık olarak girmiş, Bursaspor’da oldukça başarılı bir kariyer elde etmiştir. 2014-2015 sezonunda 30 lig maçında 22 gole imza atarak sezonun en golcü oyuncusu olmuştur. Daha sonrasında 2015-2018 yılları arasında Fenerbahçe’de oynayarak başarılı kariyerini devam ettirmiştir.

13) Vagner Love (Brezilya)

Süper Lig’de 2016-2018 yılları arasında Alanyaspor’da ve 2018-2019 yılları arasında Beşiktaş’ta forma giymiştir. Çıktığı 28 lig maçında 23 kez gol atarak sezonun en golcü futbolcu olmuştur. Süper Lig kariyeri boyunca Alanyaspor'da 9 asist yaparak takımına katkı sağladı.

Futbol oyunu tutkunları için harika bir fırsat! Sosyal Lig uygulamasını indirerek kendi takımınızı oluşturabilir, gerçek maçlar üzerinden puan toplayabilir ve birbirinden güzel ödüller kazanabilirsiniz. Hem Android hem de iOS platformlarında mevcut olan bu eğlenceli oyunu hemen keşfedin ve futbol heyecanını doyasıya yaşayın. İndirmek ve oynamak için aşağıdaki linklere tıklayın!

Sosyal Lig App StoreSosyal Lig Google Play