Süper Lig’in Piyasa Değerine Galatasaray Damgası

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’in Piyasa Değerine Galatasaray Damgası

Süper Lig’in Piyasa Değerine Galatasaray Damgası

Süper Lig’in Piyasa Değerine Galatasaray Damgası

Süper Lig’de 2022/23 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatsaray, 2023 yaz transfer döneminde kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Angelino, Wilfried Zaha, Mauro Icardi gibi önemli yıldızları transfer eden Galatasaray, piyasa değeri olarak ligdeki diğer takımlara ciddi bir fark attı.

Transfermarkt verilerine göre; 215 milyon € ile Trendyol Süper Lig’in en değerli takımı olan Galatasaray’ın en yakın takipçisi, 183 milyon €’luk kadrosu ile Fenerbahçe oldu. Beşiktaş ve Trabzonspor ise sırasıyla 99 ve 94 milyon € değerinde kadrolara sahip.

10 Oyuncudan 7’si Galatasaraylı

Galatasaray, toplam piyasa değerinde olduğu gibi oyuncu bazlı piyasa değerinde de rakiplerine üstünlük sağladı. Süper Lig’de güncel olarak en yüksek piyasa değerine sahip 10 futbolcudan 7’si, Galatasaray forması giyiyor. Ayrıca listenin zirvesinde yer alan 4 ismin tamamı, Galatasaray’da yer alıyor.

Listenin 10.sırasında 12 milyon € piyasa değeri ile Trabzonspor’un milli kalecisi Uğurcan Çakır yer alıyor. Listede 27 yaşındaki kalecinin ardından, 3 Galatasaraylı oyuncu bulunuyor.

Geçtiğimiz sezonu 9 gol - 11 asistle tamamlayan Kerem Aktürkoğlu, 15 milyon €’luk piyasa değeri ile şampiyonluğun bir diğer mimarı olan Lucas Torreira ile aynı piyasa değerine saip. İkilinin ardından gelen isim ise Galatasaray’ın Fransız genç sağ beki Sacha Boey. 22 yaşındaki oyuncu, Transfermarkt tarafından 16 milyon € değerinde görülüyor ve listenin 7.sırasında bulunuyor.

5 ve 6. sırada ise Fenerbahçe’den iki futbolcu bulunuyor. 17 milyon €’luk piyasa değeriyle milli sağ bek Ferdi Kadıoğlu ve 18 milyon € değerle Fenerbahçe’nin yeni transferi Sebastian Szymanski yer alıyor.

Galatasaray’ın Hücum Hattı Zirvede

Trendyol Süper Lig’in piyasa değeri en yüksek 4 futbolcusuna bakıldığında ise tüm bu yıldızların ortak yanı, Galatasaray’da oynamaları olarak göze çarpıyor.

Ligin en değerli 4.futbolcusu, Galatasaray’ın Danimarkalı stoperi Victor Nelsson. 24 yaşındaki savunmacı, 18 milyon € piyasa değeriyle dikkat çekiyor.

Listenin ilk 3 sırasında ise Galatasaray’ın dünyaca ünlü hücumcuları yer alıyor. Süper Lig’in en değerli üçüncü futbolcusu, Galatasaray’ın bugün kadrosuna kattığını açıkladığı 30 yaşındaki Arjantinli golcüsü Mauro Icardi.

Geçen sezonu kiralık olarak Galatasaray’da geçiren ve 23.şampiyonluğa 22 gol - 7 asistle katkı sağlayan Icardi, 10 milyon € bonservis bedeli ile Galatasaray’a imza attı. 30 yaşındaki isim, Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Icardi, Transfermarkt tarafından 19 milyon € piyasa değerinde görülüyor.

Listenin ikinci sırasındaki isim de Icardi gibi Galatasaray’ın yeni transfer ettiği Wilfried Zaha. Fildişi Sahilli futbolcu, bedelsiz olarak geldiği sarı kırmızılı takımda 3 yıllık sözleşmeye imza attı. 30 yaşındaki yıldız, 22 milyon € piyasa değerine sahip.

Süper Lig’in piyasa değeri en yüksek futbolcusu ise Galatasaray’ın 24 yaşındaki İtalyan yıldızı Nicolo Zaniolo. Geçen sezonun devre arasında Roma’dan 15 milyon € bedelle transfer edilen Zaniolo, yarım sezonda Galatasaray formasıyla 5 gol ve 1 asist üretti. Nicolo Zaniolo, Transfermarkt tarafından 27 milyon € değerinde görülüyor.

Galatasaray taraftarları, piyasa değeri toplamı 68 milyon € eden yıldızlarının yeni sezonda neler yapacağını görmek için sezonun başlamasını bekliyor.