Süper Lig’in İsim Sponsoru Belli Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’in İsim Sponsoru Belli Oldu

Süper Lig’in İsim Sponsoru Belli Oldu

Süper Lig’in İsim Sponsoru Belli Oldu

Trendyol, 2023/24 sezonunda Süper Lig ve 1. Lig’in isim sponsoru oldu. Trendyol, Süper Lig ve 1. Lig'in 2023-2024 sezonunda isim sponsorluğu için TFF’ye 700 milyon lira ödeme yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2023/24 sezonunda Süper Lig ve 1. Lig’in isim sponsorluğu lansmanında konuştu.

İşte Büyükekşi’nin açıklamalarından öne çıkanlar:


“En Büyük Sponsorluk Anlaşması”

İsim sponsorluğu hakkında konuşan Büyükekşi, anlaşmanın sağlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Büyükekşi, "Bugün tarihi bir iş birliği anlaşmasını duyurmak için karşınızda olmaktan dolayı çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ülkemizin en güçlü ve en hızlı büyüyen markalarından biri olan Trendyol hem Süper Lig’imizin hem de 1. Lig’imizin isim sponsoru oluyor.” dedi.

Trendyol’un her iki lige de değer katacağını söyleyen Büyükekşi, “Liglerimize çok büyük bir değer katacak. Bildiğiniz gibi Trendyol büyük futbol ailemizin büyük bir destekçisi. Kadın ve erkek A Milli takımlarımız ile e-milli takımımızın da resmi sponsoru. Ayrıca 6 Şubat'ta yaşadığımız deprem felaketinin ardından başlattığımız Omuz Omuza kampanyamızın da en büyük destekçilerinden birisi oldu.”

“Trendyol ile yaptığımız bu anlaşmanın Türkiye'de futbol ekonomisinin daha da büyümesine yapacağı etkinin yanı sıra futbolumuzun marka değerine de büyük katkı sağlayacağına eminim. Süper Ligi'miz şu an dünyanın en değerli 10 ligi arasında yer alıyor. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz.”

“Avrupa'nın en değerli 6. ligi durumunda. Trendyol'un vereceği destekle birlikte futbolumuzun gözbebeği Süper Lig'de rakebt, heyecan ve kalitenin daha da artacağına, hem Avrupa'da hem de dünyada futboldaki konumunu daha da yükselteceğine inanıyorum. İnşallah bu sayede Avrupa kupalarında mücadele den kulüplerimiz daha büyük başarılara imza atacak. Ve bize de halkımıza büyük bir sevinç yaratacaklar. Milli Takımımız da son 2 maçta galip geldiğinde tüm ülke olarak büyük bir sevinç yaşadık. Trendyol, Milli Takımı'nın da sponsoru. Aynı mutluluğu Trendyol Süper Lig olarak yaşayacağız.”

“Bunun yanında, yine Trendyol'un 1. Lig'de isim sponsoru olması bu ligde mücadele eden Anadolu takımlarımızın da daha güçlü hale gelmesini sağlayacak. TFF 1. Lig hem futbol hem de mücadele anlamında daha çekişmeli hale gelmesi Süper Lig'in kalitesinin artmasına da pozitif olarak yansıyacak. Bu iş birliğimiz süresi içerisinde Süper Lig ve 1. Lig'deki 39 kulübümüzün yeni yetenekleri Türk futboluna kazandırmasına, uluslararası; Arda gibi yetenekler yetiştirmesi ve Türk yıldızlarının dünyada daha da çok kendini göstermesinde ve yetişmesinde büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Arda Güler Türkiye’nin Gururu”

Real Madrid’e transferiyle hem Avrupa’da hem ülkemizde çok konuşulan Arda Güler hakkında fikirlerini belirten Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe kulübüne teşekkür etti:

“Ülke gündeminde yaklaşık 10 gündür Arda Güler var. Arda büyük bir yetenek ve güzel bir iş başardı. Kendisi ile gurur duyuyoruz. Böyle genç bir yeteneği ülke futboluna kazandırdığı için Fenerbahçe camiasına teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz bir diğer milli oyuncumuz Çağlar Söyüncü de yine İspanyol futbolunun dev kulüplerinden Atletico Madrid’e transfer oldu. Şahsen Arda ve Çağlar’ı telefon ile arayarak tebriklerimi ilettim. Kendileri Türk gençleri için birer örnek ve aynı zamanda gurur kaynağı oldular. Ülke sporunun ve gençlerinin sürekli daha yukarıyı hedeflediğini görmek mutluluk verici.”

“Korsan Yayına Prim Verilmemeli”

TFF Başkanı, son olarak korsan yayın hakkında konuştu. Büyükekşi, korsan yayının izlenmesine bir kez daha karşı çıkarak durdurulması gerektiğini söyledi.

Mehmet Büyükekşi, “Ülke futbolunun ve sporcusunun Avrupa ve dünyada saygınlık kazanabilmesinin bir faktörü de ekonomik şartlar. Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren kulüplerimizin ekonomik şartlarını iyileştirebilmek amacı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada iş futbolun asıl sahipleri olan taraftara düşüyor. Özellikle yayın ihlali yapmadan legal yollardan takımlarını desteklemeleri ve takip etmeleri gerekiyor. Kulüplerimize gönül veren taraftarlar, gönül verdikleri renklerin menfaati için korsan yayınlardan uzak durmalıdır. İnanıyorum ki bugün bir örneğini de gösterdiğimiz gibi yaptığımız iş ortaklıkları ile futbol kulüplerimizin ekonomik açıdan refah içerisinde olacağı günler yakındır.” ifadelerini kullanarak sözlerini sonlandırdı.