Süper Lig’in İkilileri En Üretkenler Listesinde

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’in İkilileri En Üretkenler Listesinde

Süper Lig’in İkilileri En Üretkenler Listesinde

Süper Lig’in İkilileri En Üretkenler Listesinde

Avrupa’da liglerin bitmesine artık oldukça kısa bir süre kaldı. Takımlarının lig yarışlarında sorumluluk alarak öne çıkan forvet oyuncuları, attıkları gollerle takımlarına büyük katkı verdiler.

Bu isimler arasında bazı ikililer, yaptıkları gol katkılarıyla takımlarındaki diğer oyuncuları da geride bırakarak gol yükünü sırtladılar.

İşte Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’deki istatistikler baz alındığında, sezonun geride kalan bölümündeki en üretken ikililer.

Süper Lig’in Golcüleri Zirveye Ortak Oldu

Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya ve Türkiye liglerinde en çok gol atan ikililer listesine bakıldığında, listenin üst sıralarında Spor Toto Süper Lig’in golcülerinin yer alması dikkat çekiyor.

Bu sezon VavaCars Fatih Karagümrük’te Andrea Pirlo yönetiminde oldukça etkileyici bir performans sergileyen ikili, Fabio Borini ve Mbaye Diagne, şimdiden takımlarının sezon hikayesinin başrolleri oldular.

İtalyan oyuncu Borini, Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 31 haftada 19 gol attı ve geride kalan süreçte kariyerinin en verimli sezonlarından birini yaşadı.

Öte yandan daha önce ligde gol krallığı sevinci de yaşayan Mbaye Diagne ise şu ana kadar attığı 18 golle bir kez daha kalitesini gösterdi.

Mbaye Diagne ve Fabio Borini’nin yanında Süper Lig’de an itibariyle toplam 37 gole katkı veren bir başka ikili ise Fenerbahçe forvetleri Enner Valencia ve Michy Batshuayi oldu.

Sarı lacivertli ekibin şampiyonluk yarışında büyük katkısı olan Enner Valencia, 27 gollük katkısıyla aynı zamanda Süper Lig’deki gol krallığı yarışında da rakipleriyle farkı açtı.

Diğer taraftan Fenerbahçe’nin sezon başında kadrosuna kattığı Michy Batshuayi ise geride kalan bölümde 10 gol atarak takımına hücumda önemli katkı yaptı.

PSG’nin Süper Yıldızları Devrede

Tıpkı Valencia – Batshuayi ve Borini – Diagne gibi Paris Saint Germain’in süper yıldızları da şu ana kadar fileleri toplam 37 kez havalandırdılar.

Ligue 1’de geride kalan 32 haftada 75 puan toplayan Christophe Galtier’in takımının Fransız yıldızı Kylian Mbappe, 22 gol atarak takımının liderliği sürdürmesinde önemli pay sahibi oldu

Kylian Mbappe’ye eşlik eden isim ise Katar 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde kendisinden kupayı alan Arjantinli süper yıldız Lionel Messi oldu.

35 yaşındaki dünya şampiyonu oyuncu, bu sezon şimdiye kadar ligde 15 gol attı ve takımının en golcü ikinci ismi oldu.

İki İsim Napoli’ye Şampiyonluğu Getirecek

İtalya Serie A’da ise bu sezon Napoli’nin dominasyonu hakimdi. Ligin bitimine 6 hafta kala şampiyonluğu garantileme fırsatı olan Napoli’de, 33 yıl sonra gelecek bu başarının mimarları Victor Osimhen ve Khvicha Kvaratskhelia oldu.

24 yaşındaki Osimhen, filelere gönderdiği 21 golle hem takımını Serie A’nın zirvesinde tuttu hem de Avrupa’nın birçok büyük kulübünü yaz transfer dönemi öncesinde peşine taktı.

Öte yandan Khvicha Kvaratskhelia da takıma verdiği asist katkısının yanında ligde 12 gol atarak 22 yaşında kalitesini kanıtladı.

İki isim Napoli’ye toplam 33 gol katkısı verdi.

İngiltere’de Haaland Fırtınası Var

5 büyük ligin ve Süper Lig’in ikililerinin yer aldığı listenin zirvesinde ise Erling Haaland fırtınası yer aldı.

Bu sezon attığı gollerle Premier League’de neredeyse kırılmadık rekor bırakmayan Haaland, en sonuncusu şampiyonluğun düğümünü çözecek Arsenal maçında olmak üzere tam 33 kez gol sevinci yaşadı.

Bu anlamda tek başına Osimhen ve Khvicha Kvaratskhelia kadar gol atan Haaland’a Manchester City’de 9 golle Phil Foden eşlik etti.

Genç İngiliz’in de katkısıyla Manchester City’nin bu ikilisi, Nisan 2023 sonunda 5 büyük lig ve Süper Lig’in en golcü ikilisi olarak zirveye çıktı.