Süper Lig'in En İyi Penaltıcıları

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig'in En İyi Penaltıcıları

Süper Lig'in En İyi Penaltıcıları

Süper Lig'in En İyi Penaltıcıları

Yıllar boyunca çoğu futbolcu, attıkları başarılı penaltı golleri ile birlikte tarihte yer edinmeyi başardılar. Zaman içinde Süper Lig’de de attıkları etkili penaltılarla adından çokça söz ettiren oyuncular oldu. Süper Lig’in en iyi penaltıcılarını sizler için derledik.

Enner Valencia | 10

Fenerbahçe’nin Ekvadorlu forveti Enner Valencia takımına en çok skor katkısı yapan oyuncuların başında geliyor. Valencia, üç sezondur Fenerbahçe forması giydiği Süper Lig’de toplamda 11 kez penaltı vuruşu gerçekleştirdi. Bu penaltıların 10 tanesini gole çeviren Valencia yalnızca 1 vuruştan yararlanamadı. Enner Valencia en fazla penaltı golünü ilk 13.haftalık dilimde 6 gol ile 2022/23 sezonunda kaydetti.

Dimitar Ivankov | 11

Ülkemizde ilk olarak Kayserispor, sonrasında da Bursaspor forması giyen Bulgaristanlı kaleci, yaptığı kurtarışlar kadar attığı penaltı golleriyle de taraftarların hafızasında yer edindi. Süper Lig’de oynadığı süre boyunca toplamda 11 kez beyaz noktanın başına geçen Ivankov, kullandığı tüm penaltıları gole çevirmeyi başardı. Ivankov, Süper Lig’deki en fazla penaltı golünü 2009/10 sezonunda Bursaspor formasıyla attığı 4 gol ile kaydetti.

Selçuk İnan | 17

Türkiye’de duran top denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Selçuk İnan ortaya koyduğu futbolla birlikte Türk futbolunun en başarılı orta sahalarından birisiydi. Selçuk İnan’ın bu başarısı penaltı vuruşlarında da kendini gösterdi. Süper Lig’de oynadığı dönem boyunca 19 kez penaltı vuruşlarında topun başına geçen İnan, 17 kez topu ağlara göndermeyi başardı. İnan’ın en fazla penaltı golü kaydettiği sezon ise attığı 6 gol ile 2015/16 sezonuydu.

Alex de Souza | 25

Alex de Souza hem saha içinde oynadığı futbolla hem de saha dışında gösterdiği centilmen tavırlarla sadece Fenerbahçe taraftarı için değil, Türkiye’deki tüm futbolseverler tarafından sevilen bir futbolcu haline gelmişti. Takımının ona ihtiyaç duyduğu anlarda sahneye çıkan Brezilyalı, kullandığı penaltı vuruşlarıyla da penaltıların güvenilir isimlerinden birisiydi. Alex, Süper Lig’de 29 kez kullandığı penaltı vuruşlarının 25’ini gole çevirdi. Alex de Souza’nın en fazla penaltı golü attığı sezon ise attığı 9 gol ile 2010/11 sezonuydu.

Burak Yılmaz | 29

Ülkemizde dört büyüklerde de forma giymiş oyunculardan biri olan Burak Yılmaz, Süper Lig’in 2011/12 ve 2012/13 sezonlarında üst üste iki kez gol kralı olma başarısı gösterdi. Süper Lig'de mücadele ettiği sezonlar boyunca toplamda 35 kez penaltı kullanma fırsatı yakalayan Yılmaz, bu penaltıların 29’unda topu ağlara gönderdi. Burak Yılmaz’ın en çok penaltı golü attığı sezonlar ise attığı 6'şar gol ile 2017/18 ve 2019/20 sezonlarıydı.