Süper Lig’in En Değerli 11’i

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’in En Değerli 11’i

Süper Lig’in En Değerli 11’i

Süper Lig’in En Değerli 11’i

Spor Toto Süper Lig’de yer alan 19 takım, kadrolarında birçok yıldız futbolcu bulunduruyor.

Bu yıldız futbolcular arasında Transfermarkt sitesinin yaptığı değerlemelere göre belirlenen ilk 11’de yer alan oyuncular arasında ise İstanbul’un 3 büyük kulübünün yıldızları yer alıyor.

İşte Spor Toto Süper Lig’in En Değerli 11’i:

Savunmacılar 2 Takımdan

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın iki kalecisi Altay Bayındır ve Uğurcan Çakır, Spor Toto Süper Lig’deki en değerli kaleci unvanını paylaşıyor.

İki oyuncunun da piyasa değerinin 13 milyon € olduğu belirtiliyor.

Defans oyuncularına bakıldığında ise 4’lü savunmanın sol bekinde 15 milyon € değeri ile Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu, sağ bekinde ise 11 milyon € değeri ile Galatasaraylı Sacha Boey yer alıyor.

Bu iki bek oyuncusuna stoper hattında ise yine Fenerbahçeli ve Galatasaraylı iki isim eşlik ediyor. Attila Szalai, 14 milyon € değer ile sol stoperde; Victor Nelsson ise 16.5 milyon € değer ile sağ stoperde yer alıyor.

Galatasaray’ın 24 yaşındaki savunmacısı Victor Nelsson, aynı zamanda Spor Toto Süper Lig’in en değerli savunma oyuncusu olarak göze çarpıyor.

Ligin En Değerlisi Orta Sahada

Spor Toto Süper Lig’in en değerli orta saha oyuncularına bakıldığında ise listenin zirvesinde, aynı zamanda ligin en değerli oyuncusu yer alıyor.

Galatasaray’ın devre arasında Roma’dan kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo, 28 milyon €’luk değeriyle Spor Toto Süper Lig’in En Değerli 11’inde orta sahadaki ilk isim oluyor.

Nicolo Zaniolo’yu 15 milyon €’luk değeriyle takım arkadaşı Lucas Torreira takip ediyor. Bu iki oyuncuya kanatlarda, kendisine 13 milyon € değer biçilen Kerem Aktürkoğlu ve 12 milyon € değer biçilen Diego Rossi eşlik ediyor.

Forvette İki Yıldız

Spor Toto Süper Lig’in En Değerli 11’inde forvet hattını ise Fenerbahçe ve Galatasaray’dan iki isim dolduruyor.

Buna göre Mauro Icardi, aynı zamanda ligin en değerli forvet oyuncusu olarak (18 milyon €) kadroda kendine yer buluyor. Arjantinli yıldıza eşlik eden isim ise, Fenerbahçe’nin Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi oluyor. Transfermarkt tarafından Batshuayi’ye 10 milyon €’luk değer biçiliyor.

İşte En Değerli 11

Kalede:

Altay Bayındır (Fenerbahçe) & Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

 

Savunmada:

Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe)

Attila Szalai (Fenerbahçe)

Victor Nelsson (Galatasaray)

Sacha Boey (Galatasaray)

 

Orta Sahada:

Nicolo Zaniolo (Galatasaray)

Lucas Torreira (Galatasaray)

Diego Rossi (Fenerbahçe)

Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)

 

Forvette:

Mauro Icardi (Galatasaray)

Michy Batshuayi (Fenerbahçe)