Süper Lig’in 18.Haftası Geride Kaldı

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’in 18.Haftası Geride Kaldı

Süper Lig’in 18.Haftası Geride Kaldı

Süper Lig’in 18.Haftası Geride Kaldı

Spor Toto Süper Lig’in 18.haftası dün oynanan maçların ardından sona erdi.

17.haftada olduğu gibi 18.haftada da 3 karşılaşma eşitlikle sonuçlandı. Toplamda 26 golün atıldığı mücadelelerde, Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup eden Galatasaray haftayı 39 puanla lider tamamladı.

18.haftada oynanan 9 karşılaşmada gol ve asist yapan isimleri Petrol Ofisi Sosyal Lig kadrolarına alan kullanıcılar, aldıkları puanlarla kendilerine avantaj sağlayıp sıralamada üst basamaklara tırmandılar.

Derbinin Galibi Galatasaray

Ligin 18.haftası dünyanın en önemli derbilerinden biri olan Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesine sahne oldu. Tarihte 396.kez karşı karşıya gelen iki ekibin maçında, Galatasaray sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Sarı kırmızılı ekibin golleri 32’de Sergio Oliveira, 78’de Kerem Aktürkoğlu ve 90+10.dakikada Mauro Icardi tarafından kaydedildi. Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci ise karşılaşmanın 86.dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Beşiktaş Evinde Kazandı

Süper Lig’in 18.haftası cumartesi günü oynanan maçlarla başladı.

Atakaş Hatayspor ile Fraport TAV Antalyaspor, Hatay’da karşı karşıya geldi. Mücadele 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

Günün diğer maçında Beşiktaş kendi sahasında Kasımpaşa ile karşılaştı. Şenol Güneş ve öğrencileri 28’de Cenk Tosun ve 45+6’da Wout Weghorst’un attığı gollerle rakibini 2-1 mağlup etti. Kasımpaşa’nın tek golünü ise 69.dakikada Ahmet Engin attı.

Beşiktaşlı Wout Weghorst’un attığı gol sonrasında yaşadığı sevinç ise transfer dedikodularına sebep oldu. Hollandalı golcünün attığı gol sonrasında taraftarlara “bye bye” dediği iddia edilmişti.

Pazar Günü Gol Yağmuru

8 Ocak Pazar günü derbi dışında 3 maç daha oynandı ve 13 golle haftanın en gollü geçen günü oldu.

VavaCars Fatih Karagümrük’ün sahasında arabam.com Konyaspor’u ağırladığı karşılaşma 3-3 eşitlikle sonuçlandı. Karagümrük’ün 2-0 öne geçtiği mücadelede Konyaspor Diouf’un golleriyle skora denge getirdi. Sonrasında atılan karşılıklı goller, maçın sonucunu belirledi.

Fatih Karagümrük’te goller 7.dakikada Magomed Ozdoyev, 33’de Mbaye Diagne ve 88.dakikada Kerim Frei’dan geldi. Konyaspor’un tüm gollerini ise Mame Diouf attı. Karagümrük 20 puanla 10, Konyaspor ise 27 puanla 7. sırada yer alıyor.

MKE Ankaragücü ve Yukatel Kayserispor aynı gün oynanan maçta karşılaştılar. Ankaragücü sahadan 2-1 galip ayrıldı ve puanını 19’a yükselterek haftayı 12.sırada tamamladı. Kayserispor ise 23 puanla 9. sırada yer alıyor.

Günün bir diğer karşılaşmasında ise HangiKredi Ümraniyespor, Bitexen Giresunspor’a konuk olduğu maçta 3 puanı alan taraf oldu. 18.sırada bulunan ev sahibi ekip puanını 14’e yükseltti, Giresunspor ise haftayı 19 puanla 13.sırada bitirdi

Konuk ekibin golünü 83.dakikada Antonio Mršić atarken takım arkadaşı Anıl Demir 90+1’de takımını 10 kişi bıraktı.

Trabzonspor’a Şok Mağlubiyet

Spor Toto Süper Lig’de 18.haftanın son gününde 3 maç oynandı.

Medipol Başakşehir ve Adana Demirspor’un karşılaştığı mücadelede Başakşehir, rakibini 2-1 mağlup etti ve sahadan 3 puanla ayrıldı.

Başakşehir adına galibiyeti getiren golleri 52.dakikada penaltıdan Deniz Türüç ve 62’de Serdar Gürler kaydederken konuk ekibin tek golü 58.dakikada Samet Akaydın’dan geldi. Alınan bu sonucun ardından Başakşehir puanını 34’e yükseltip 3.sıradaki yerini korumayı başardı. Adana ekibi ise 30 puanla 4.sırada yer aldı.

Günün diğer maçında İstanbulspor, Gaziantep FK’yı konuk etti. Tarafların puanları paylaştığı mücadele 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

Marko Jevtovic’in golüyle Gaziantep’in öne geçtiği maçta, skoru 90+12’de İstanbulsporlu Valon Ethemi belirledi. Bu beraberliğin ardından son sırada yer alan İstanbulspor puanını 12’ye , 11.sıradaki Gaziantep FK ise 19’a yükseltti.

Aynı gün saat 20.00’da oynanan bir diğer maçta Trabzonspor, Corendon Alanyaspor karşısında şok bir yenilgi aldı.

5-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sonuçlanan mücadelede Alanyaspor’un golleri 14’ Efecan Karaca, 36-45+7’ Ahmed Hasan, 75’ Wilson Eduardo ve 78’de Yusuf Özdemir’den geldi. 3 puanı hanesine yazdıran ev sahibi ekip puanını 24’e yükselterek haftayı 8.sırada bitirirken, 29 puanlı bordo mavililer 6.sırada yer aldı.