Süper Lig’i Dünya Kupası’nda Onlar Temsil Edecek

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’i Dünya Kupası’nda Onlar Temsil Edecek

Süper Lig’i Dünya Kupası’nda Onlar Temsil Edecek

Süper Lig’i Dünya Kupası’nda Onlar Temsil Edecek

Dünyanın en önemli futbol organizasyonlarının başında gelen FIFA Dünya Kupası’nın başlamasına sayılı günler kaldı.

Bu sene tarihte bir ilk olarak kış aylarında ve Katar’da düzenlenecek olan turnuvaya Spor Toto Süper Lig ekipleri tam 19 futbolcu gönderdi.

Galatasaray, Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’na 5 futbolcu göndererek bu alanda zirvede yer aldı. Sarı kırmızılı ekibi 4 oyuncuyla Beşiktaş, 2’şer oyuncuyla Fenerbahçe, Trabzonspor ve Yukatel Kayserispor takip etti.

Corendon Alanyaspor, arabam.com Konyaspor, Fraport TAV Antalyaspor ve Atakaş Hatayspor ise Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’na 1’er oyuncu gönderdi.

En Çok Oyuncu Avrupa’ya

Spor Toto Süper Lig’den Katar’a gidecek olan 19 isim arasında en çok Avrupalı isimler yer aldı. Buna göre Galatasaray’dan Victor Nelsson, Dries Mertens, Haris Seferovic; Beşiktaş’tan Wout Weghorst; Fenerbahçe’den Michy Batshuayi; Trabzonspor’dan ise Jens Stryger Larsen, Spor Toto Süper Lig’i Avrupa kıtası adına Dünya Kupası’ndan temsil edecek isimler oldular.

Avrupalı oyuncuları ise 4’er oyuncuyla Güney Amerikalılar ve Kuzey Amerikalılar takip etti. Galatasaray’dan Lucas Torreira ve Fernando Muslera; Fenerbahçe’den Enner Valencia ve Trabzonspor’dan Maxi Gomez Güney Amerika ülkeleri için Katar’a gittiler.

Öte yandan Beşiktaş’tan Atiba Hutchinson, arabam.com Konyaspor’dan Francisco Calvo, Fraport TAV Antalyaspor’dan Haji Wright ve Atakaş Hatayspor’dan Sam Adekugbe ise Kuzey Amerika’yı temsil etmek için FIFA Dünya Kupası’na katıldılar.

Bu isimler yanından Corendon Alanyaspor’dan Famara Diedhiou ve Beşiktaş’tan Romain Saiss ve Kevin Nkoudou, Afrika’yı; Yukatel Kayserispor’un oyuncuları Majid Hosseini ve Ali Karimi ise Asya kıtasından turnuvaya giden isimler arasında yer aldılar.

Süper Lig En Çok Uruguay İle Temsil Edilecek

2022 Katar FIFA Dünya Kupası’na Türkiye’nin katılamayacak olmasıyla birlikte Spor Toto Süper Lig’den en çok oyuncunun bulunduğu ülke Uruguay oldu. Buna göre Galatasaray forması giyen Fernando Muslera ve Lucas Torreira ile Trabzonspor’da oynayan Maxi Gomez, Uruguay’dan davet aldılar.

Uruguay’ın ardından 2’şer oyuncuyla Belçika (Galatasaray’dan Dries Mertens ve Fenerbahçe’den Michy Batshuayi), Danimarka (Galatasaray’dan Victor Nelsson ve Trabzonspor’dan Jens Larssen), Kanada (Beşiktaş’tan Atiba Hutchinson ve Atakaş Hatayspor’dan Sam Adekugbe) ve İran (Yukatel Kayserispor’dan Ali Karimi ve Majid Hosseini), Spor Toto Süper Lig oyuncularına en çok yer veren ülkeler oldular.

En Genç Oyuncular Nelsson ve Wright Oldu

Spor Toto Süper Lig’de 2022 Katar FIFA Dünya Kupası’na katılacak olan en genç oyuncular olarak 24 yaşındaki isimler Fraport TAV Antalyaspor’un forvet oyuncusu Haji Wright ve Galatasaray’dan Victor Nelsson dikkat çekti.

Ligde Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’na katılacak olan 19 oyuncunun geneline bakıldığında ise yaş ortalamasının 29.5 olduğu görüldü. Bu da Spor Toto Süper Lig’deki oyuncuların genel olarak ülke milli takımlarındaki tecrübeli isimler olduklarını ortaya çıkardı.

Bu tecrübeli isimler arasında en yaşlısı ise 39 yaşında milli davet alan Atiba Hutchinson oldu.