Süper Lig Geri Dönüyor

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig Geri Dönüyor

Süper Lig Geri Dönüyor

Süper Lig Geri Dönüyor

2022 Dünya Kupası sebebiyle liglere verilen aranın ardından Spor Toto Süper Lig 15.hafta maçlarıyla geri dönüyor.

Geride kalan 14 haftada Spor Toto Süper Lig’de 2022/23 sezonunda dikkat çeken istatistikler:

En Golcü Takım Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin kamp programı belli oldu

Jorge Jesus yönetiminde golcü bir kimliğe bürünen Fenerbahçe, oynadığı 13 maçta toplam 36 gol attı. Bu alanda ligin zirvesinde yer alan Fenerbahçe, ikinci sıradaki Beşiktaş’a 10 gollük bir fark attı.

Bu alanda dikkat çeken takım ise VavaCars Fatih Karagümrük oldu. Adana Demirspor ile birlikte 24 golle ligde en fazla gol atan 3.takım olan Karagümrük, attığı 24 gole rağmen puan tablosunda 15.sırada yer alıyor.

Konyaspor Savunması

Konyaspor 3 puanı tek golle aldı

arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’de savunmasıyla en dikkat çeken takımlardan biri olmayı başardı. İlhan Palut’un öğrencileri, 14 maçta kalesinde yalnızca 9 gol gördü. Ligde en az gol yiyen takım olan Konyaspor’u kalesinde gördüğü 10 golle Galatasaray takip ediyor.

Alanyaspor Topu Seviyor

Galatasaray'da puan kayıpları sürüyor

Ligde 9.sırada bulunan Corendon Alanyaspor, Süper Lig’de geride kalan 14 haftada oynadığı maçlarda en fazla topa sahip olan takım konumunda bulunuyor. Francesco Farioli’nin oyun anlayışına bağlı olarak topla oynamayı tercih eden Alanyaspor, %60 ile lig zirvesinde bulunuyor.

Alanyaspor’un ardından gelen Galatasaray ise %56.54 topla oynuyor. Bu veri, Alanyaspor’un bu alandaki kararlılığını gösteriyor.

Ligin Agresif Takımları

Adana Demirspor, deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-1 yendi

Süper Lig’de takımlar zaman zaman oyunun gereksinimi olarak faule başvuruyorlar. Geride kalan 14 haftada maç başına en fazla faul yapan takım 15.1 faul ortalaması ile Kasımpaşa oldu. Kasımpaşa’yı 14.9 ile Corendon Alanyaspor ve 14.3 ile Fenerbahçe takip etti.

Kart sayılarına bakıldığında ise 40 sarı kartla ligin zirvesinde Konyaspor yer alıyor. İkinci Gaziantep FK 38, üçüncü Alanyaspor ise 37 sarı kart görerek geride kalan 14 haftanın en fazla sarı kart gören takımları oldular.

Kırmızı kartlarda ise Adana Demirspor öne çıktı. Oynadığı 13 maçta 4 kez kırmızı kartla cezalandırılan Adana Temsilcisi, bu alanda ligde ilk sırada bulunuyor.

Gol ve Asist Krallığı

Fenerbahçe gollü galibiyetle liderliğe yükseldi

2022/ 23 sezonu Spor Toto Süper Lig’de gol krallığı yarışı açısından çok hızlı başladı. Fenerbahçe’nin Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia, ligde çıktığı 12 maçta tam 13 kez fileleri havalandırdı ve zirveyi kimseye kaptırmadı. İkinci sırada ise 9 golle Fraport TAV Antalyaspor’un ABD’li santraforu Haji Wright bulunuyor.

Asist krallığında en tepede yer alan isim güncel olarak kulüpsüz bir futbolcu. Fatih Karagümrük ile sözleşmesini aralık ayının başında fesheden Caner Erkin, yaptığı 6 asistle bu alanda başı çekiyor. Alexandru Maxim ise Gaziantep FK formasıyla yaptığı 5 asistle ikinci sırada yer alıyor.