Süper Lig Erteleme Maçlarıyla Dönüyor

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig Erteleme Maçlarıyla Dönüyor

Süper Lig Erteleme Maçlarıyla Dönüyor

Süper Lig Erteleme Maçlarıyla Dönüyor

Spor Toto Süper Lig, 5 Şubat 2023 tarihinde Galatasaray ve Trabzonspor arasında oynanan maçla noktaladığı 23. haftanın ardından hafta sonu oynanacak erteleme maçlarıyla geri dönüyor.

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi sebebiyle ara verilen lig, Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor’un yokluğuyla başlayacak. Bu iki kulüp, depremden yoğun olarak etkilendiği için TFF’ye yaptıkları başvuru ve alınan karar neticesinde ligden çekilmişlerdi.

Gaziantep FK ve Hatayspor’a Özel Karar

Yaşanan deprem felaketinin ardından Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor’un TFF tarafından özel şartlarda ligden çekilmeleri kararlaştırıldı.

Buna göre her iki takımın da önümüzdeki sezon Süper Lig’de tekrar mücadele etme haklarının saklı kalacağı ve bu takımlarla bu sezonun geri kalanında karşılaşacak ekiplerin 3-0 hükmen galip sayılacağı bildirildi.

Ek olarak her iki takımda forma giyen futbolcuların ise özel bir statüyle yerli sayılacağı ve ligin geri kalanında yeni kulüplerinde yabancı oyuncu kuralından etkilenmeyeceği de yine TFF tarafından karara bağlandı.

Hafta Sonunda 4 Maç Oynanacak

Süper Lig’de 23.haftada ertelenen Fenerbahçe – arabam.com Konyaspor, Bitexen Giresunspor – Yukatel Kayserispor, HangiKredi Ümraniyespor – Adana Demirspor ve 14.haftada ertelenen Beşiktaş – Fraport TAV Antalyaspor maçları bu hafta sonu oynanacak.

An itibariyle Spor Toto Süper Lig’de lider Galatasaray’ın maç eksiğiyle 9 puan gerisinde olan Fenerbahçe, farkı 6’ya indirmek için arabam.com Konyaspor’u sahasında ağırlayacak.

Ligde son olarak Adana Demirspor deplasmanında 2 puan bırakan sarı lacivertliler, şampiyonluk şansını devam ettirmek amacıyla sahaya çıkacak.

İki takım arasındaki mücadele 25 Şubat 2023 Cumartesi, saat 19.00’da Ülker Stadyumu’nda başlayacak.

Cumartesi gününün bir diğer maçında ise Bitexen Giresunspor ile Yukatel Kayserispor karşı karşıya gelecek.

Süper Lig’de 23.haftanın son erteleme maçı, 26 Şubat 2023 Pazar günü Hangi Kredi Ümraniyespor ile Adana Demirspor arasında oynanacak.

Ligde zirveden uzaklaşmak istemeyen Adana Demirspor, son sıradaki Hangi Kredi Ümraniyspor’a konuk olacak.

Hafta sonu fikstürünün son maçında ise 14.haftada Antalya’daki yoğun yağışlar nedeniyle ertelenen Beşiktaş – Fraport TAV Antalyaspor karşılaşması oynanacak.

Ligdeki 7 haftalık namağlup serisini 23.haftada Demir Grup Sivasspor karşısında sonlandıran Beşiktaş, Antalya ekibini evinde yeni bir seriye başlamak için ağırlayacak.

Fraport TAV Antalyaspor ise bir önceki maç haftasında aldığı galibiyetin ardından bu sezon üçüncü kez üst üste maç kazanmayı hedefleyecek.