Süper Lig’de Sıfırlar Silindi

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’de Sıfırlar Silindi

Süper Lig’de Sıfırlar Silindi

Süper Lig’de Sıfırlar Silindi

Süper Lig’de 9’uncu haftanın kapanış mücadelelerinden biri İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynandı.

Ligin geri kalan 8 haftasında hiç mağlubiyet almayan ve ligdeki tek namağlup takım olan Medipol Başakşehir, aynı periyodu hiç galibiyet alamadan geçen Demir Grup Sivasspor’u konuk etti.

90 dakika sonunda teknik direktör Rıza Çalımbay’ın öğrencileri karşılaşmadan 2-0 üstünlükle ayrıldılar.

Böylece Süper Lig’de hem namağlup hiçbir takım kalmadı hem de her takım oynadığı maçlarda en az 1 galibiyet almayı başardı.

“Ailemiz İçin Galip Geldik”

Demir Grup Sivasspor ile bu sezonki ilk Süper Lig galibiyetini alan teknik direktör Rıza Çalımbay, maç önü konuşmasına vurgu yaparken, net bir galibiyet aldıklarını belirtti. Çalımbay, maç sonu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Maçtan önce konuşmayı yaparken 'Artık bu maçı her şeyden önce ailelerimiz için oynayacağız, çoluk çocuk. Onlar her mağlubiyetten sonra bizim kadar üzülüyorlar.' dedim. 'Ailemiz için' dedik. Çıktık oynadık. Çok iyi, net, güzel bir galibiyet aldık."

“Bunun Geleceğini Hissediyordum”

Medipol Başakşehir’in başında bu sezonki ilk mağlubiyetini yaşayan teknik direktör Emre Belözoğlu ise takımının bu sonucu alacağını önceden hissettiğini söyledi.

“Bugünkü puan kaybımız, 2-3 hafta önce olmalıydı. Kazandığımız maçlardan sonra da oyundan memnun olmadığımı söylemiştim. Futbol, ciddi anlarına motive olmanız gereken bir oyundur. Biz, oyunun doğrularını öğrenmek isteyen oyuncularla devam edeceğiz.”

Emre Belözoğlu açıklamalarını takımın maç içi istek ve arzusuna vurgu yaparak sürdürdü:

"Rakamların belli bir yere kadar değeri ve önemi vardır. Oyunu istemeniz, arzu etmeniz, kaybetmemeyi sevmemeniz önemlidir. Biz buraya geldiğimizde kaybetmeye alışmış bir takım vardı. Biz onu değiştirdik burada."

"Burada ne kadar kalırım bilmiyorum ama ben burada olduğum sürece kaybetmeyi seven oyuncularla yola devam etmeyeceğiz. Kaybetmekten nefret eden oyuncularla yola devam edeceğim."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Demir Grup Sivasspor’un Medipol Başakşehir’in namağlup serisine son verdiği mücadelenin yıldızı, attığı 2 golle galibiyeti getiren Dia Saba oldu.

Dia Saba’nın bu performansına kalesinde önemli kurtarışlara imza atan Ali Şaşal Vural da eşlik etti.

Öte yandan Medipol Başakşehir’de ise Lucas Biglia ve Mounir Chouiar’ın çabası galibiyete yeterli olmadı.