Süper Lig’de Şampiyon Galatasaray

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’de Şampiyon Galatasaray

Süper Lig’de Şampiyon Galatasaray

Süper Lig’de Şampiyon Galatasaray

Spor Toto Süper Lig’in 36.haftasında Galatasaray, MKE Ankaragücü ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Galip gelmesi halinde 2022/23 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantileyecek olan Galatasaray, hedefine ulaştı ve Ankara’dan şampiyon olarak dönmeyi başardı.

Maça Mauro Icardi’nin attığı golle hızlı başlayan Galatasaray, Milson’dan gelen gole engel olamadı ve skor 16’da dengeye geldi. Arjantinli golcü, 38. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve takımının devreye 2-1 önde girmesini sağladı.

İkinci yarıda Barış Alper Yılmaz ve Serigo Oliveira’nın attığı gollerle rahatlayan Galatasaray, maçı 4-1 kazanarak Süper Lig’de şampiyonluğunu ilan etti.

Galatasaray, Süper Lig’de 23. kez mutlu sona ulaşarak en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki farkı 4’e çıkardı.

Galatasaray’da Büyük Sevinç

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kazanılan şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulundu.

49 yaşındaki çalıştırıcı, "Çok duygusal bir an yaşıyorum. Galatasaray teknik direktörü olarak ilk senemde şampiyonluk yaşıyorum. Büyük Galatasaray taraftarına çok teşekkür ediyorum umarım seneye devam eder. Çok farklı bir duygu. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çok büyük oyuncularımız var. Taraftarlarımızla birlikte bize şampiyonluğu yaşattılar. Kutlamak onların hakkı. Ligi de gelecek hafta derbiyi kazanıp bitireceğiz. Tek hedefimiz bu." şeklinde konuştu.

Takımın golcüsü Mauro Icardi, kutlamalarda kendisine uzatılan mikrofona; "Buraya geldiğimden beri tek hedefim şampiyonluktu ve buna ulaştık. Önümüzde bir maç daha var, o derbiyi de kazanmamız gerekiyor. Galatasaray taraftarını çok seviyorum. Burada çok mutluyum. Burayı çok seviyorum. Ancak başka bir kulüpte sözleşmem var. Onlarla da görüşülmesi gerekiyor." dedi ve geleceği hakkında da bilgi verdi.

Maçı 3 asistle tamamlayan ve tüm sezon boyunca sarı kırmızılıların en etkili isimlerinden biri olan Kerem Aktürkoğlu, "Çok büyük bir mutluluk, aşırı duygusalım. Sonuna kadar emek verdik, çok acı çektik. Sonunda kazandık." ifadelerini kullandı.

“Üçüncü Gole Kadar Maç Dengedeydi”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, karşılaşmanın ardından takımının üçüncü golden sonra düştüğünü ifade etti.

Kafkas, "Üçüncü gole kadar oyun dengedeydi. Üçüncü golden sonra oyun tamamen koptu ve Galatasaray'ın lehine döndü. Çok ağır kupa maçları oynadık. Bu bizi biraz yordu ve hırpaladı. Yorgun oyuncularımızı dinlendiremedik." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Galatasaray’da sezonun yıldızı Mauro Icardi, bu akşam tarihe 2 farklı şekilde geçti.

Ligdeki gol sayısını 21’e yükselten Arjantinli golcü, Bafetimbi Gomis ve Mario Jardel'in ardından Galatasaray formasıyla bir sezonda 20 gol atan üçüncü yabancı futbolcu oldu.

Ayrıca takımının ilk iki golünü atan Icardi, Galatasaray'ın ligde üst üste 8 golünü atan tarihteki ilk futbolcu oldu.

Kerem Aktürkoğlu, maçı 3 asistle tamamlayarak şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu.

Öte yandan Fernando Muslera ise skor 1-1 iken yaptığı kurtarışlarla takımının geri düşmesini engelledi ve öne çıktı.