Süper Lig’de Kriz VAR

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’de Kriz VAR

Süper Lig’de Kriz VAR

Süper Lig’de Kriz VAR

Süper Lig’de 9’uncu hafta hakem tartışmalarının ve VAR krizinin gölgesinde geçiyor. Bu hafta oynanan maçlarda hakem kararlarından memnun olmadıklarını yaptıkları resmi açıklamalarla belirten iki kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulundu.

Buna göre Bitexen Giresunspor ve HangiKredi Ümraniyespor, maçlarını “VAR sistemi olmadan” oynamak için TFF’ye resmi başvurularını yaptıklarını açıkladılar.

“Oyunu Adaletten Uzaklaştırıyor”

Resmi kanallarından konuyla ilgili açıklama yapan Bitexen Giresunspor’un paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemizde kullanılmaya başladığı günden beri, asıl amacı telafisi mümkün olmayan, oyunun sonucuna etki edecek büyük hatalarda devreye girerek, hatayı düzeltmek olan sistemin ne yazık ki farklı amaçlara evirildiğini, oyunu adaletten daha da uzaklaştırdığını hep birlikte tecrübe etmiş bulunmaktayız.”

“Avrupa liglerindeki uygulamalardan çok uzakta bir şekilde uygulanan bu VAR sisteminin, teknolojinin imkanlarından daha çok faydalanarak doğru kullanımı bulunana kadar kullanılmaması gerektiği fikri tüm Anadolu kulüplerinde baş göstermiştir. Bu bağlamda kulüp olarak maçlarımızın VAR sistemi uygulanmadan oynanması için 10 Ekim Pazartesi günü sunacağımız dilekçe ile Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kuruluna başvuruda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

Ümraniyespor da Katıldı

PFDK, 5 Süper Lig kulübüne çeşitli cezalar verdi

Süper Lig’e bu sezon başında yükselen ve 9’uncu haftada Yukatel Kayserispor ile 2-2 berabere kalan HangiKredi Ümraniyespor da Bitexen Giresunspor’a benzer bir talepte bulundu.

İstanbul ekibi resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada:

“HangiKredi Ümraniye Spor Kulübü olarak lig başından beri aleyhimize verilen, maçın sonucuna direkt etki eden, VAR’da incelenmeye tenezzül dahi edilmeyen hatalı kararlar silsilesinin ısrarla devam ettirilmesinin neticesinde “Kullanılmayacaksa hiç olmasın.” düşüncesi ile Merkez Hakem Kurulu’na bundan sonraki maçlarımızda VAR sisteminin kullanılmaması ile ilgili talebimizi ileteceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.” cümlelerine yer verildi.