Süper Lig’de Kritik Hafta

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’de Kritik Hafta

Süper Lig’de Kritik Hafta

Süper Lig’de Kritik Hafta

Spor Toto Süper Lig, bugün oynanacak maçlarla tarihi bir akşam geçirmeye hazırlanıyor. 2022/23 sezonunda ilk kez Süper Lig’deki tüm maçlar aynı saatte başlayacak.

Saat 20.00’yi gösterdiğinde ligin kaderini belirleyebilecek 90 dakikalar oynanacak.

Şampiyon Belli Olabilir

Spor Toto Süper Lig’de 2022/23 sezonunun şampiyonluk düğümü, bu akşam Ankara ve İstanbul’da oynanacak maçlarla çözülebilir.

Süper Lig’de 5 puan farkla lider olan Galatasaray, deplasmanda MKE Ankaragücü’nü yenmesi durumunda 23. şampiyonluğunu ilan edecek.

Fenerbahçe ise kendi sahasında Fraport TAV Antalyaspor’u konuk edecek. Sarı lacivertliler, Galatasaray’ın puan kaybetmesi ve Antalyaspor’u yenmeleri durumunda son haftada oynanacak dev derbiye şampiyonluk şansını koruyarak girecek.

Ancak eğer Fenerbahçe, Fraport TAV Antalyaspor’u yenmeyi başaramazsa; MKE Ankaragücü - Galatasaray maçından hangi sonuç çıkarsa çıksın Galatasaray şampiyon olacak.

Düşme Hattı İçin Belirleyici Maçlar

2022/23 sezonunun başında Süper Lig'den 4 takımın düşmesi planlanmıştı ancak şubat ayında yaşanan deprem sebebiyle Hatayspor ve Gaziantep FK'nin ligden çekilmesiyle bu sayı 2'ye düştü. 

Geçtiğimiz hafta HangiKredi Ümraniyespor’un Süper Lig’e veda etmesiyle, bu sezon ligden düşecek sadece 1 takım daha kaldı.

Bitexen Giresunspor, İstanbulspor, Demir Grup Sivasspor, Fraport TAV Antalyaspor, MKE Ankaragücü, Kasımpaşa ve Corendon Alanyaspor’un; son 3 haftaya girilirken düşme ihtimali bulunuyor.

Fraport TAV Antalyaspor, MKE Ankaragücü, Kasımpaşa ve Corendon Alanyaspor, rakiplerine göre daha avantajlı durumda olsa da kalan 3 takım arasındaki mücadele merakla bekleniyor.

Düşme hattındaki Bitexen Giresunspor, bu akşam evinde Trabzonspor ile karşılaşacak. Giresun temsilcisi maçı kaybeder ve Sivasspor ile İstanbulspor maçlarını kazanırsa Bitexen Giresunspor küme düşen ikinci takım olacak.

İstanbulspor, Adana Demirspor ile İstanbul’da karşılaşacak iken Demir Grup Sivasspor ise kendi evinde arabam.com Konyaspor’u konuk edecek.

Karşılaşmalardan çıkacak sonuçlara göre düşme mücadelesi, son iki haftaya kalabilir.