Süper Lig’de Kırmızı Kart Denilince Akla Gelen 10 İsim

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’de Kırmızı Kart Denilince Akla Gelen 10 İsim

Süper Lig’de Kırmızı Kart Denilince Akla Gelen 10 İsim

Süper Lig’de Kırmızı Kart Denilince Akla Gelen 10 İsim

Younès Belhanda | 5

Younès Belhanda oynadığı futbolla takdir toplasa bile o da saha içi karışıklık denince akla gelen isimlerden bir tanesi durumunda. Kariyerinde 12 kez kırmızı kart gören Belhanda Süper Lig’de 5 kez kırmızı kart gördü.  Galatasaray’da oynadığı dönem 4 kırmızı kart gören Belhanda bu kartlar arasında sadece 1 defa doğrudan kırmızı kart gördü. Belhanda son olarak Adana Demirspor’da da 1 defa doğrudan kırmızı kart ile cezalandırıldı.

Felipe Melo | 5

Kırmızı kart denince sadece Türkiye’de değil, dünyada da ilk akla gelen futbolculardan birisi olan Felipe Melo, rakip takımlara karşı sergilediği agresif tavırla kendini hatırlatan isimlerden bir tanesi. Kariyerinde şimdiye kadar 18 kırmızı kart gören Melo, bu kartların 5’ini ülkemizde görmüştür. Felipe Melo bu kırmızı kartların 2’sini doğrudan görürken, 3 tanesi ise ikinci sarı karttan oluşmuş kırmızı kartlardır. Felipe Melo aktif futbolculuk kariyerine Brezilya ekibi Fluminense’de devam ediyor.

Egemen Korkmaz | 6

Trabzonspor’da gösterdiği başarılı performansla önce milli takıma seçilen, sonrasında Beşiktaş’a, ardından da Fenerbahçe’ye transfer olan Egemen Korkmaz da unutulmaz savunma oyuncuları arasında yerini alıyor. Korkmaz, aynı zamanda gördüğü kırmızı kartlar ve sergilediği sert savunma anlayışıyla da futbol severlerin zihninde yer edinmiş durumda. Kariyerinde 7 kırmızı kart gören Korkmaz Süper Lig’de 6 kırmızı kart gördü. Bu kırmızı kartların yalnızca 2 tanesini doğrudan gören Egemen Korkmaz’ın sonradan kırmızıya dönüşen sarı kartlarının sayısı ise 4.

Diego Lugano | 6

Fenerbahçe’nin en unutulmaz oyuncuları arasında yer alan Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano, kırmızı kart denince akla gelen isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Futbolculuk kariyerinde toplamda 9 kırmızı kart gören Lugano, bu kartların 6’sını Fenerbahçe forması altında gördü. Uruguaylı oyuncunun 3 sarı kartı sonradan kırmızıya dönüşürken, 3 kırmızı kart ise doğrudan verildi.

Serdar Aziz | 8

Fenerbahçe forması giyen milli stoper Serdar Aziz, savunmadaki sert oyunuyla öne çıkan isimlerden biri oldu. Aziz, kariyerinde 5’i doğrudan olmak üzere toplamda 8 kırmızı kart gördü.

Caner Erkin­ | 9

Son olarak VavaCars Fatih Karagümrük forması giyen milli futbolcu, hırslı futbolu ile tanınan isimler arasında yer alıyor. 3 büyüklerde de forma giyme başarısı göstermiş olan Erkin, kariyerinde 5’i doğrudan olmak üzere 9 kırmızı kart gördü. 4 sarı kartını ise sonrasında kırmızı karta dönüştüren Erkin, kırmızı kart denince akla gelen isimlerin başında geliyor.

Emre Belözoğlu | 9

Türk futbol tarihinin en kariyerli futbolcularından biri olan Emre Belözoğlu, Süper Lig’in en agresif oyuncuları arasında yer alıyordu. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü, futbolculuk kariyerinde tam 13 kırmızı kart gördü. Emre Belözoğlu, Türkiye kariyerinde 9 kez, Avrupa’da ise 4 kez kırmızı kart ile cezalandırıldı. Türkiye’de oynadığı dönemde sadece 3 kez doğrudan kırmızı kart gören Belözoğlu, 6 defa ise sarı kartının kırmızı karta dönüşmesinin önüne geçemedi.

Ali Turan | 11

Kariyerinde Galatasaray’da da forma giymiş olan eski stoper, aktif futbolculuk kariyerinde 8’i doğrudan olmak üzere 11 defa kırmızı kart gördü. Gördüğü 3 kırmızı kart ise ikinci sarı karttan ortaya çıktı.

İbrahim Toraman | 12

Beşiktaş’ın unutulmaz oyuncularından biri olan İbrahim Toraman aynı zamanda adını siyah beyazlıların kaptanları arasına da yazdırmayı başarmıştı. Toraman futbolculuk kariyerinde toplamda 12 kırmızı kart gördü. Bu kartların 7’si doğrudan çıkarken, 5’i ise ikinci sarı karttan kırmızı karta dönüştü.

Emre Aşık | 13

Süper Lig’de en çok kırmızı kart gören oyuncu 13 kırmızı kart ile Emre Aşık. Futbolculuk kariyerinde 3 büyüklerde de forma giyen Aşık, 8 tane doğrudan kırmızı kart görürken, gördüğü kırmızı kartların 5 tanesini ise ikinci sarı karttan görmüştür.