Süper Lig’de Ara Transfer Dönemi Sona Erdi

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’de Ara Transfer Dönemi Sona Erdi

Süper Lig’de Ara Transfer Dönemi Sona Erdi

Süper Lig’de Ara Transfer Dönemi Sona Erdi

6 Mart 2023 itibariyle Spor Toto Süper Lig’de 2022/23 sezonu ara transfer dönemi sona erdi.

Takımlar kadrolarını sezonun geri kalanında daha rekabetçi olmak için güçlendirdi.

İşte Süper Lig’de transfer döneminin öne çıkanları:

Galatasaray’dan Zaniolo Hamlesi

Lider Galatasaray, sezonun ilk devresinde ağırlıklı olarak sorun yaşadığı 2 mevki olan sol bek ve sağ açık bölgesine transfer yaparak eksiklerini kapatmaya çalıştı.

Roma’dan Nicolo Zaniolo’yu 15 milyon € bedelle kadrosuna katan Galatasaray, kış transfer döneminin en pahalı transferini yaptı.

Hatayspor’dan Sam Adekugbe ve Sassuolo’dan Kaan Ayhan’ı da renklerine bağlayan Galatasaray, yaptığı 3 transferle kadrosunu güçlendirdi.

Patrick van Aanholt’u Hollanda’nın PSV takımına kiralayan sarı kırmızılılar, Haris Seferovic’in kiralık sözleşmesini ise sonlandırdı.

Fenerbahçe Savunmaya Odaklandı

Ligin ikinci sırasındaki Fenerbahçe, teknik direktör Jorge Jesus’un isteği doğrultusunda savunma hattına önemli eklemeler yaptı.

UEFA Avrupa Ligi’nde de yoluna devam eden temsilcimiz, önce Adana Demirspor’dan Samet Akaydın’ı; ardından Parma’dan Jayden Oosterwolde’yi kadrosuna kattı.

Barcelona’dan ayılan Emre Demir’i bedelsiz olarak transfer eden Fenerbahçe, son olarak Bruma’nın zorunlu satın alma opsiyonunu da kullandı. Bu dört transfere toplam 13,95 milyon € ödendi.

Yeni transferleri Bruma ve Emre Demir’i sırasıyla Braga ve Samsunspor’a kiralayan sarı laciverli ekip, Maurucio Lemos’u da bedelsiz olarak takımdan gönderdi.

Beşiktaş Çok Hareketli

Şenol Güneş yönetiminde kadrosunu büyük ölçüde yenileyen Beşiktaş, 5 önemli transfer yaptı.

İlk olarak eski golcüsü Vincent Aboubakar’ı Al Nassr’dan bedelsiz olarak kadrosuna katan Beşiktaş, yurt dışından diğer transferini ise Omar Colley’i Sampdoria’dan 2,3 milyon €’ya alarak yaptı.

Süper Lig’de gösterdikleri performanslarla 4 büyüklerin ilgisini çeken Alexandru Maxim, Onur Bulut ve Amir Hadžiahmetović; siyah beyazlıların yurt içinden yaptığı transferler oldu.

Beşiktaş, tüm bu transferlere toplam 6,5 milyon € harcadı.

Emrecan Uzunhan ve Montero’yu kiralık gönderen Beşiktaş, Josef de Souza ve Tyler Boyd’un sözleşmelerini karşılıklı anlaşarak feshetti.

Sezonun flaş ismi Wout Weghorst’un ise kiralık sözleşmesi feshedildi ve Weghorst, Burnley’e geri döndü. Hollandalı santrafor sonrasında Manchester United’a transfer oldu.

Trabzonspor Sakin Geçirdi

Ligde son dönemde istediği sonuçları almakta güçlük çeken son şampiyon Trabzonspor, ara transfer döneminde yalnızca Gaziantep FK’dan Lazar Markovic’i kiraladı.

Yusuf Erdoğan ve Kouassi bedelsiz olarak takımdan ayrılırken Djaniny ise kiralık olarak Trabzonspor’a veda etti.

Başakşehir’den Bir İlk

Medipol Başakşehir de Süper Lig’de ara transfer dönemini hareketli geçiren takımlardan biri oldu.

Eden Karzev’i 2,3 milyon € karşılığında Maccabi Netanya’dan kadrosuna katan Başakşehir, Joao Figueriedo’nun bonservisini 650 bin € bedelle Gaziantep FK’dan aldı.

Wu Shaocong’u Guangzhou F.C.’den bedelsiz olarak transfer eden Başakşehir, Süper Lig tarihindeki ilk Çinli futbolcuyu takıma getirmiş oldu.

Edgar Ie ve Caner Erkin’i de bedelsiz olarak transfer eden turuncu lacivertlil ekip, Sevilla’dan Adnan Januzaj’ı kiralayarak önemli bir transfere daha imza attı.

Medipol Başakşehir, sezonun dikkat çeken ismi Youssouf Ndayishimiye’yi Nice’e 11 milyon € karşılığında satarak önemli bir gelir elde etti.

Alexandru Epureanu, Junior Caiçara ve Hasan Ali Kaldırım’ı bedelsiz olarak takımdan gönderen Başakşehir, Mounir Chouiar’ı Kasımpaşa’ya kiralarken Bertrand Traore’nin kiralık sözleşmesini ise sonlandırdı.

Spor Toto Süper Lig’de 2022/23 kış transfer döneminde 40 milyon € harcanırken kulüpler toplam 21,5 milyon € gelir elde etti.