Süper Lig’de 8. Hafta Geri Kaldı

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’de 8. Hafta Geri Kaldı

Süper Lig’de 8. Hafta Geri Kaldı

Süper Lig’de 8. Hafta Geri Kaldı

Süper Lig’de 8’inci hafta dün oynanan VavaCars Fatih Karagümrük – İstanbulspor karşılaşmasının ardından tamamlandı.

Birbirinden heyecanlı karşılaşmalara sahne olan 8’inci haftanın ardından Medipol Başakşehir, Adana Demirspor, arabam.com Konyaspor ve Galatasaray, 17’şer puanla Süper Lig’in ilk 4 sırasında yer aldılar.

Bu ekipler arasında liderlik koltuğuna 1 maç eksiği olmasına karşın 17 puanı ve +10 averajı bulunan Medipol Başakşehir oturdu.

Deplasman Ekipleri Başarılı Oldu

Trabzonspor'un golcüsü Umut Bozok, kaldığı yerden devam ediyor

Süper Lig 2022/23 Sezonu’nun 8’inci haftasında alınan toplu sonuçlara bakıldığında, deplasman ekiplerinin ev sahiplerine üstünlük kurdukları görüldü.

Buna göre oynanan 9 karşılaşmada ev sahibi ekipler yalnızca 2 galibiyet alabildiler.

Bu maçlarda Kasımpaşa, evinde Gaziantep FK’yı 1-0 mağlup ederken; arabam.com Konyaspor ise Hangi Kredi Ümraniyespor’u aynı skorla geçti.

Öte yandan rakipleriyle deplasmanda karşılaşan ekiplerden 4’ü ise evlerine 3 puanla dönmeyi başardılar. Bu karşılaşmaların tamamının 1-2’lik skorlarla sonuçlanması ise haftanın en dikkat çeken istatistiği oldu.

Öyle ki Medipol Başakşehir, MKE Ankaragücü’nü; Trabzonspor, Yukatel Kayserispor’u; Atakaş Hatayspor, Demir Grup Sivasspor’u ve İstanbulspor ise VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup ettiler.

Süper Lig 8’inci haftada berabere biten 3 maçtan Adana Demirspor – Galatasaray ve Beşiktaş – Fenerbahçe ise 0-0’lık skorlarla tamamlandı. Haftanın tek gollü beraberliğinde ise Corendon Alayanspor ile Bitexen Giresunspor 1-1’lik skorla sahadan ayrıldı.

Gol Sayısı Sınırlı Kaldı

Galatasaray Adana deplasmanından 1 puanla dönüyor

Süper Lig’in 8’inci haftası, gol açısından kısır mücadelelere sahne oldu. Buna göre haftanın 9 maçında toplam 16 gol atıldı.

Bununla birlikte kazanan bütün takımlar, rakiplerini 1 farkla mağlup ederek 3 puan aldılar.

4 Büyükler olarak anılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un maçlarında ise sadece 3 gol oldu. Bu 3 golün tamamı da Yukatel Kayserispor – Trabzonspor karşılaşmasında atıldı.