Süper Lig’de 19. Hafta Geri Kaldı

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’de 19. Hafta Geri Kaldı

Süper Lig’de 19. Hafta Geri Kaldı

Süper Lig’de 19. Hafta Geri Kaldı

Spor Toto Süper Lig’in 19.haftası dün oynanan maçların ardından sona erdi. Bu maçların 4’ünde ev sahibi ekipler galip gelirken 3 kez de deplasman takımları güldü.

Öte yandan bu hafta oynanan Fraport TAV Antalyaspor – Bitexen Giresunspor ve Kasımpaşa – VavaCars Fatih Karagümrük maçları ise beraberlikle sonuçlandı.

19. haftada oynanan 9 karşılaşmada gol ve asist yapan isimleri Petrol Ofisi Sosyal Lig kadrolarına alan kullanıcılar, aldıkları puanlarla kendilerine avantaj sağlayıp sıralamada üst basamaklara tırmandılar.

Lider Hız Kesmeden Devam Etti

Spor Toto Süper Lig’de 19.hafta Kayseri’de başladı.

Yukatel Kayserispor, evinde ligde bu sezon zor günler geçiren Demir Grup Sivasspor’u konuk etti.

Teknik direktör Çağdaş Atan’ın öğrencileri, rakibini Hosseini, Olivier Kemen (2) ve Gökhan Sazdağı’nın golleriyle 4-1 mağlup etti. Sarı kırmızılı ekipte gollerde asistleri yapan isimler ise Carlos Mane, Gökhan Sazdağı ve Olivier Kemen oldu.

Demir Grup Sivasspor’da ise maçtaki tek gol Robin Yalçın’ın ayağından geldi.

Cuma gününün bir diğer karşılaşmasında ise lider Galatasaray sahaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Kadıköy’de aldığı derbi galibiyetinin ardından Atakaş Hatayspor karşısına çıkan sarı kırmızılılar, rakibini 4-0’lık skorla geçti. Galatasaray’ın Hatay ekibi karşısında Kerem Aktürkoğlu, Juan Mata (2) ve Bafetimbi Gomis attı. Bu gollerdeki asistler ise Leo Dubois ve Yunus Akgün’den geldi.

Okan Buruk’un öğrencileri bu sonuçla Süper Lig’de ilk yarıyı 42 puanla lider bitirdi.

Beşiktaş Son Anda

Spor Toto Süper Lig’de cumartesi seansında ise 4 maç vardı.

Fraport TAV Antalyaspor ile Bitexen Giresunspor, Antalya’da oynanan maçta 2-2 berabere kaldı. Ev sahibi ekip adına goller yeni transfer Doğukan Sinik ve Luiz Adriano’dan (asist Larsson) gelirken, Bitexen Giresunspor ise Borja Sainz ve Rijad Bajic (Alper Uludağ) ile dengeyi buldu.

Günün bir diğer maçında ise Adana Demirspor ile MKE Ankaragücü karşılaştı. Teknik direktör Vincenzo Montella’nın takımı Yusuf Sarı (asist Bjarnason), Emre Akbaba (asist Stambouli) ve Gökhan İnler (asist Abdurrahman Dursun) ile rakibini mağlup etti.

3-1’lik skorla sonuçlanan mücadelede MKE Ankaragücü adına tek gol Radakovic’ten (asist Beridze) geldi.

Cumartesi günü akşam saatlerinde oynanan 2 maçta ise önce Beşiktaş, sonra ise Trabzonspor haftayı 3 puanla kapatmayı başardılar.

Beşiktaş, arabam.com Konyaspor önünde Cenk Tosun (asist Gedson Fernandes) ve Josef de Souza’nın son dakikada attığı golle (asist Tayfur Bingöl) rakibini 2-1 mağlup etti.

Ev sahibi ekip adına tek gol, ise 1.dakikada Mert Günok kendi kalesine attı.

Diğer yandan günün son maçında ise Trabzonspor, Medipol Başakşehir’i Bakasetas’ın attığı tek golle geçti.

Valencia Fenerbahçe’yi Taşıdı

Spor Toto Süper Lig’de 19.haftanın ve ilk yarının kapanış gününde 3 maçta 5 İstanbul takımı sahaya çıktı.

Günün ilk karşılaşmasında ligin en alt sırasındaki iki takım karşı karşıya geldi. Teknik direktör Fatih Tekke yönetimindeki İstanbulspor, HangiKredi Ümraniyespor’u Valon Ethemi (asist Jetmir Topalli) ve Melih Kabasakal’ın (asist Valon Ethemi) golleriye 2-0 geçerken 11 hafta sonra ilk kez üst üste 2 maçtan puanla ayrıldı.

Haliç Derbisi’nde ise Kasımpaşa ile VavaCars Fatih Karagümrük mücadelesi vardı. Toplam 4 golün kaydedildiği maçtan kazanan çıkmazken takımlar sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

Kasımpaşa adına goller Hadergjonaj ve Bahoken’den gelirken (asist Ryan Donk) VavaCars Fatih Karagümrük adına ise Dresevic (asist Ricci) ve Fabio Borini (asist Kazım Richards) gollerin sahibi oldular.

Günün, haftanın ve ligde ilk yarının son maçında ise Fenerbahçe, Gaziantep FK’ya konuk oldu. Enner Valencia’nın 8.dakikada attığı gole 55’te Kitsiou ile karşılık veren ev sahibi maçın son anlarında rakibine direnemedi.

Sagal’ın atılmasıyla 10 kişi kalan Gaziantep FK karşısında 90+1’de Enner Valencia’nın (asist Diego Rossi) golüyle galip gelen sarı lacivertliler, derbiden sonra lige 3 puanla devam etti.