Süper Lig’de 17.Hafta Geride Kaldı

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’de 17.Hafta Geride Kaldı

Süper Lig’de 17.Hafta Geride Kaldı

Süper Lig’de 17.Hafta Geride Kaldı

Spor Toto Süper Lig’in 17.haftası oynanan 9 karşılaşmanın ardından sona erdi.

Üç karşılaşmanın eşitlikle tamamlandığı haftada, altı maç ise taraflardan birinin galibiyeti ile sonuçlandı. Toplamda 36 golle geçilen 17.haftayı Galatasaray lider tamamladı.

17.haftanın 9 karşılaşmasında gol ve asist yapan isimleri Petrol Ofisi Sosyal Lig kadrolarına alan kullanıcılar, aldıkları puanlarla kendilerine avantaj sağlayıp sıralamada üst basamaklara tırmandılar.

Fenerbahçe Derbiye Moralle Gidiyor

Süper Lig’in 17.haftasında salı günü oynanan maçta Antalyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Fenerbahçe geriye düştüğü maçta rakibini Michy Batshuayi’nin golleriyle 2-1 mağlup ederek puanını 35’e çıkarttı ve derbi öncesi moral depoladı.

Aynı gün oynanan diğer karşılaşmada HangiKredi Ümraniyespor ve Atakaş Hatayspor arasında gollü geçen bir mücadele yaşandı. 4 golün atıldığı karşılaşmada taraflar sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Ev sahibi ekibin gollerini Avounou ve Umut Nayir, konuk ekibin gollerini ise Ayoub El KaAbi ve Lobjanidze attı. Maçın 78.dakikasında Ümraniyesporlu Allyson kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Galatasaray Liderliğini Sürdürdü

Süper Lig’in 17.haftasında Galatasaray kendi evinde MKE Ankaragücü ile karşılaştı. Sahadan 2-1 üstünlükle ayrılan Okan Buruk ve öğrencileri üst üste 6. galibiyetlerine ulaştı.

Barış Alper Yılmaz ve Bafetimbi Gomis’in golleri ile galibiyete uzanan sarı kırmızılılar, Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe deplasmanına lider konumda gidecek.

Çarşamba günü oynanan diğer karşılaşmalar ise oldukça tempolu geçti. Toplamda 18 golün atıldığı günde VavaCars Fatih Karagümrük deplasmanda Yukatel Kayserispor’u 4-2 mağlup etti. VavaCars FatihKaragümrük’ün golleri sırasıyla Levent Mercan, Diagne (2) ve Shukurov’dan gelirken ev sahibi ekibin gollerini Mensah ve İlhan Parlak attı.

Günün bir diğer maçında ise Selçuk İnan’ın çalıştırdığı Kasımpaşa kendi evinde Corendon Alanyaspor’u 4-1’lik skorla geçmeyi başardı. Ev sahibi takımın gollerini Ben Ouanes, Fall (2) ve Eysseric attı. Corendon Alanyaspor’un tek golü ise Ahmed Hasan’dan geldi. Alınan bu sonuçla beraber Selçuk İnan teknik direktörlük kariyerinin ilk galibiyetini almış oldu.

arabam.com Konyaspor ile Demir Grup Sivasspor’un kozlarını paylaştığı maç da haftanın gollü geçen maçlarından biriydi. İki kez beyaz noktanın gösterildiği maçta takımlar sahadan 2-2’lik eşitlikle ayrıldı. Konyaspor’un golleri Muhammet Demir ve Hadziahmetovic’den gelirken Demir Grup Sivasspor’un gollerini ise Max Gradel ve Charis Charisis kaydetti.

Trabzonspor Evinde 33 Maçtır Yenilmiyor

Spor Toto Süper Lig’in 17.haftasında Trabzonspor’un, Bitexen Giresunspor’u konuk ettiği karşılaşmada bordo mavililer 3 puanı 3 golle aldı. Maçın gollerini Rijad Bajic (kk), Maxi Gomez ve Doğucan Haspolat kaydetti.

Bu sonucun ardından Trabzonspor kendi sahasındaki yenilmezlik serisini 33 maça yükseltti. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, kendi evlerinde en son 8 Mart 2021’de Alanyaspor’a 3-1’lik skorla mağlup olmuştu.

Perşembe gününün ilk maçında Medipol Başakşehir deplasmanda Gaziantep FK ile 1-1 berabere kaldı. Başakşehir’in 47.dakikada Berkay Özcan ile öne geçtiği karşılaşmada skoru 90+7’de Alexandru Maxim belirledi.

Adana Demirspor Gol Oldu Yağdı

Bol gollü karşılaşmalara sahne olan 17.haftanın en farklı galibiyeti Adana Demirspor tarafından alındı. Mavi lacivertli ekip kendi sahasında konuk ettiği İstanbulspor’u 6-0 mağlup etmeyi başardı ve puanını 30’a yükseltti. İki penaltı golünün bulunduğu karşılaşmada Adana Demirspor’un gollerini sırasıyla Belhanda, Yusuf Sarı, Onyekuru (2), Ndiaye ve Gökhan Töre kaydetti.