Süper Lig’de 15.Hafta Geride Kaldı

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’de 15.Hafta Geride Kaldı

Süper Lig’de 15.Hafta Geride Kaldı

Süper Lig’de 15.Hafta Geride Kaldı

Spor Toto Süper Lig’de 15.hafta geride kaldı. Oynanan 9 mücadelede 25 gol atılırken 3 karşılaşma beraberlikle tamamlandı.

3 maçta ev sahibi takımlar 3 puana ulaşırken 3 mücadelede ise deplasman takımları galibiyete ulaştı. 15.haftada 9 karşılaşmada gol ve asist yapan isimleri Petrol Ofisi Sosyal Lig kadrosuna alan kullanıcılar, aldıkları puanlarla kendilerine avantaj sağlayıp sıralamada üst basamaklara tırmandılar.

Sivasspor 4 Maç Sonra Kazandı

Spor Toto Süper Lig’de 15.haftada Kasımpaşa ile Demir Grup Sivasspor arasında oynanan mücadele, karşılıklı gollere sahne oldu.

Bu karşılaşma öncesinde 4 maçtır kazanamayan Demir Grup Sivasspor deplasmanda Dia Saba (asist Uğur Çiftçi) ve Max Gradel’in golleriyle 2-1 galip gelmeyi başardı. Kasımpaşa adına maçtaki tek golü Ben Ouanes (asist Fode Koita) kaydetti. Cumartesi günü oynanan diğer iki karşılaşmada ise ikişer gol olurken gol atamayan tek ekip Fenerbahçe oldu.

Derbinin Kazananı Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig’de 15.haftada cumartesi gününün son maçında Trabzonspor kendi evinde Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi.

Şenol Güneş Spor Kompelksi’nde oynanan mücadeleye puan tablosunda lider olarak çıkan Fenerbahçe, en yakın takipçisi Galatasaray’ın kazanmasının ardından kaybettiği puan ile ikinci sıraya düştü.

Trabzonspor’un 2-0 kazandığı mücadelede bordo mavili ekibin gollerini Maxi Gomez  (asist Bakasetas) ve Trezeguet (asist Djaniny) kaydetti. Fenerbahçe’de ikinci sarı karttan kırmızı gören Miguel Crespo, önümüzdeki maç haftasında oynanacak Hatay karşılaşmasında cezalı duruma düştü. Trabzonspor aldığı 3 puan ile yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı ve zirve takibini sürdürdü.

Cumartesi seansının ilk maçında ise Atakaş Hatayspor kendi evinde Bitexen Giresunspor’u konuk etti. Maçın 75.dakikasına kadar gol sesi çıkmayan mücadelede ev sahibi ekip Bertuğ Yıldırım’ın golüyle (asist K.Soni) öne geçse de 87.dakikada yediği gole engel olamadı ve Bitexen Giresunspor, R.Bajic’in golüyle (asist Serginho) 1 puanı almayı başardı.

Beşiktaş Deplasmanda 1 Puana Razı Oldu

Spor Toto Süper Lig’de 15.hafta pazar günü oynanan maçlarla devam etti. Öğle seansında Gaziantep Futbol Kulübü deplasmanına çıkan Beşiktaş, son dakikalarda bulduğu gol ile 1 puanı almayı başardı.

Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda oynanan mücadelede Joao Figueiredo’nun attığı gol (asist Furkan Soyalp) ile öne geçen ev sahibi ekip, son dakikalarda Wout Weghorst’un golüne (asist A.Masuaku) engel olamadı.

Pazar günü oynanan 4 maçta toplam 12 gol olurken bu karşılaşmalarda Adana Demirspor, Vavacars Fatih Karagümrük’ü Emre Akbaba’nın iki golüyle 2-1 mağlup etti. VavaCars Fatih Karagümrük’ün tek golünü ise Fabio Borini kaydetti.

arabam.com Konyaspor kendi evinde Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kalırken ev sahibi ekibin gollerini A.Hadziahmetovic kaydederken deplasman ekibinin gollerini Ahmed Hassan ve Furkan Bayır (asist Ivan Cavaleiro) kaydetti.

Ligin Yeni Lideri Galatasaray

Spor Toto Süper Lig’in 15.haftasının son mücadelesinde Nef Stadyumu’nda Galatasaray ile İstanbulspor karşı karşıya geldi. Kazanması halinde puan tablosunda lider duruma gelecek olan Galatasaray son anları büyük heyecana sahip olan maçtan 3 puan ile ayrılmayı başardı.

Sarı kırmızılı ekibin iki golünü de Bafetimbi Gomis kaydederken asistleri Dries Mertens ve Fredrik Midtsjo yaptı. Deplasman ekibinin tek golünü ise Mehmet Yeşil (asist V.Ethemi) kaydetti.

Ev sahibi ekipte kart sınırında olan Lucas Torreira, sarı kart görerek Demir Grup Sivasspor deplasmanında cezalı duruma düştü.