Süper Lig’de 14 Haftalık Periyot Geride Kaldı

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’de 14 Haftalık Periyot Geride Kaldı

Süper Lig’de 14 Haftalık Periyot Geride Kaldı

Süper Lig’de 14 Haftalık Periyot Geride Kaldı

Spor Toto Süper Lig’de 14 hafta geride kaldı. FIFA Dünya Kupası sebebiyle yaklaşık 40 günlük bir araya giren ligde, ilk 14 haftalık periyotta takımlar kıyasıya mücadele etti.

Bu süreçte oynanan 125 maçta, 356 gol atıldı. İlk 14 haftanın en golcü takımı olarak rakip fileleri 36 kez havalandıran Fenerbahçe öne çıkarken, bu süreçte en az gol atan ekip ise 11 gollü Kasımpaşa oldu.

VavaCars Fatih Karagümrük ise çıktığı 13 maçta kalesinde gördüğü 27 golle, Spor Toto Süper Lig’in şu ana kadarki sürecinde en çok gol yiyen takım oldu. VavaCars Fatih Karagümrük’ü bir diğer İstanbul temsilcisi İstanbulspor (26) takip etti.

arabam.com Konyaspor, 13 maçta kalesinde yalnızca 9 gol görerek defansif anlamda ligin en başarılı takımı olarak dikkat çekti. Konya ekibini bu anlamda en yakından takip eden takım ise yine 13 maçta kalesinde 10 gol gören Galatasaray oldu.

Valencia Dünya Kupası’na Zirvede Gitti

Spor Toto Süper Lig’de ilk 14 haftalık periyotta birçok golcü, takımları için önemli performanslar sergiledi.

Bu isimler arasında en öne çıkanı ise Ekvador ile FIFA Dünya Kupası’nda boy göstermeye hazırlanan Enner Valencia oldu.

Fenerbahçeli oyuncu attığı 13 golle, ligdeki gol krallığı yarışını zirvede sürdürdü. Enner Valencia’nın en yakın takipçisi ise Fraport TAV Antalyaspor’un 9 gollü oyuncusu Haji Wright oldu.

Golcülerin yanında takımlarına yaptıkları asistlerle katkı sunan futbolcular da dikkat çekti. Bu bağlamda Caner Erkin, ilk 14 haftada yaptığı 6 asist ile arkadaşlarına en çok gol pası veren oyuncu olmayı başardı.

Tüm bu isimlerin yanında kaleciler de performanslarıyla fark yarattılar.

Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır, 7 maçta kalesini gole kapatarak bu alanda Spor Toto Süper Lig’deki tüm meslektaşlarını geride bıraktı. Altay Bayındır’ı 6’şar maçta bunu başaran isimler, Fernando Muslera, Ibrahim Sehic ve Volkan Babacan takip etti.

Ligin Zirvesinde Yüksek Rekabet Vardı

Fenerbahçe, çıktığı 13 maçta gösterdiği performansla FIFA Dünya Kupası için verilen araya lig lideri olarak girmeyi başardı.

Bu sezon Jorge Jesus yönetiminde 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Sarı-lacivertliler, hanesine 29 puan yazdırdı.

Fenerbahçe’nin en yakın takipçisi ise geride bıraktığımız haftada rakibinin puan kaybını fırsata çeviren Galatasaray oldu. Galatasaray, 8 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 27 puan topladı ve ikinci sırada yer aldı.

Ligin üçüncü ve dördüncü basamağında yer alan Adana Demirspor ve arabam.com Konyaspor ise, 24’er puan toplayarak başarılı bir periyot geçirdiler.