Süper Lig’de 13. Hafta Geride Kaldı

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig’de 13. Hafta Geride Kaldı

Süper Lig’de 13. Hafta Geride Kaldı

Süper Lig’de 13. Hafta Geride Kaldı

Spor Toto Süper Lig’de 13.Hafta geride kaldı. Oynanan 9 mücadelede 34 gol atılırken, 5 karşılaşmayı ev sahibi ekipler kazandı.

Bu hafta deplasmanda galibiyet alan tek takım Yukatel Kayserispor olurken, 3 maç da beraberlikle sonuçlandı.

13.Haftada oynanan 9 karşılaşmada gol ve asist yapan isimleri Petrol Ofisi Sosyal Lig kadrosuna alan kullanıcılar, aldıkları puanlarla kendilerine avantaj sağlayıp sıralamada üst basamaklara tırmandılar.

Ümraniyespor İlk Kez Kazandı

Spor Toto Süper Lig’de 13.Hafta HangiKredi Ümraniyespor ile Corendon Alanyaspor arasında oynanan maçla başladı.

Bu maç öncesinde ligde galibiyeti bulunmayan HangiKredi Ümraniyespor, kendi evinde ağırladığı rakibini Umut Nayir (2) ve Geraldo’nun golleriyle 3-1 mağlup etti ve bu sezon ilk kez 3 puan aldı. Umut Nayir’in ilk golünde Del Valle yaptığı asistle takımına skor katkısı sundu.

Corendon Alanyaspor adına maçtaki tek golü ise Wilson Eduardo attı.

Cuma gününün ikinci karşılaşması ise Kasımpaşa ile MKE Ankaragücü arasındaydı. Karşılaşma Koita ve Tasos Chatzigiovanis’in (asist Emre Kılınç) golleriyle 1-1 sonuçlandı.

Derbinin Galibi Galatasaray

Spor Toto Süper Lig’in 13.Haftasında Cumartesi seansının ilk maçında Bitexen Giresunspor ve İstanbulspor karşı karşıya geldi.

Çotanak Stadyumu’nda oynanan 5 gollü maçta kazanan ev sahibi oldu. Bitexen Giresunspor’a galibiyeti getiren goller Alper Uludağ (asist Serginho), Campuzano (asist Borja Sainz) ve Robert Mejia’dan (asist Kuwas) geldi.

Konuk İstanbulspor’da ise Valon Ethemi (asist Jetmir Topalli) ve Jetmir Topalli’nin golleri puan için yeterli olmadı. Fatih Tekke, takımının başında çıktığı 2.maçından da mağlup ayrıldı.

Haftanın sonucu en merakla beklenen maçında ise Galatasaray ile Beşiktaş, Nef Stadyumu’nda karşılaştı.

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk’un ilk derbi galibiyetini aldığı maçta ev sahibi ekip 3 puana Barış Alper Yılmaz ve Sergio Oliveira’nın asistlerinde Mauro Icardi’nin attığı 2 golle ulaştı.

Konuk ekip Beşiktaş adına ise maçın tek sayısı Roman Saiss’in asistinde Cenk Tosun’dan geldi.

Trabzonspor Üstünlüğünü Koruyamadı

Spor Toto Süper Lig’de 13.Hafta Pazar seansında 3 karşılaşma vardı. Günün ilk maçında Yukatel Kayserispor, deplasmanda Gaziantep FK’yı 2-1 mağlup etti ve bu hafta deplasmanda kazanmayı başaran tek takım oldu.

Teknik direktör Çağdaş Atan’ın öğrencilerine galibiyeti Kemen (asist Hosseini) ve Ramazan Civelek (asist Onur Bulut) attıkları gollerle getirdi. Ev sahibi Gaziantep FK adına ise karşılaşmanın tek golü Alexandru Maxim’in asistinde Furkan Soyalp’den geldi.

Haftanın en gollü karşılaşmalarından birindeyse Fraport TAV Antalyaspor, ilk yarıda 5 golün atıldığı karşılaşmada VavaCars Fatih Karagümrük’ü 4-2 yendi.

Andrea Pirlo’nun ekibi maçın ilk 20 dakikasında Ebrima Colley (asist Mbaye Diagne) ve Mbaye Diagne’nin (asist Ebrima Colley) golleriyle 2-0 öne geçti.

Ardından Fraport TAV Antalyaspor, Haji Wright (asist Bünyamin Balcı), Güray Vural ve Veysel Sarı’nın (asist Fernando) golleriyle geri dönüşü gerçekleştirdi.

Maçın skorunu ise 84.dakikada kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü atan Güray Vural belirledi.

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde üçüncü olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılım hakkı kazanan Trabzonspor, Pazar seansının son maçında arabam.com Konyaspor’u konuk etti.

Maçın ilk yarım saatinde kazandığı 2 penaltıyla Bakasetas ve Trezeguet’in golleriyle 2-0 öne geçen Trabzonspor, maçın geri kalan bölümünde Mame Diouf’un 2 golüne (1 asist Hadziahmetovic) engel olamadı ve taraflar sahadan 1 puanla ayrıldı.

Başakşehir Bir İlki Yaşadı

13.Hafta, aynı saatte başlayan Fenerbahçe – Demir Grup Sivasspor ve Atakaş Hatayspor – Medipol Başakşehir maçlarıyla sona erdi.

İstanbul’da oynanan karşılaşmada 48.dakikada Batshuayi’nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Fenerbahçe, rakibini Enner Valencia’nın attığı penaltı golüyle yendi ve ligdeki liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ayrıca bu hafta kalesini gole kapatan tek takım oldu.

Pazar akşamının büyük çekişmeye sahne olan diğer maçında ise Atakaş Hatayspor ile Medipol Başakşehir 3-3 berabere kaldı. Medipol Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde ilk kez 1 maçı 3 gol yiyerek bitirdi.

Maçta goller, Atakaş Hatayspor adına Bartuğ Yıldırım, Ayoub El Kaabi (asist Ze Luis) ve Ze Luis’ten (asist Lobjanidze) gelirken; Medipol Başakşehir’de ise Traore (asist Aleksic), Aleksic (asist Chouiar) ve Serdar Gürler (asist Szysz) skoru eşitlediler.

Tüm bu sonuçların ardından Fenerbahçe, 29 puanla liderliğini sürdürdü. Medipol Başakşehir ve Galatasaray ise 24’er puanla sarı lacivertli takımın en yakın takipçileri oldular.

Puan tablosunun en alt sırasında ise 6 puanlı HangiKredi Ümraniyespor ile 8 puanlı İstanbulspor yer aldı.