Süper Lig 2022/23 Sezonu Sona Erdi

ANA SAYFAHABERLER → Süper Lig 2022/23 Sezonu Sona Erdi

Süper Lig 2022/23 Sezonu Sona Erdi

Süper Lig 2022/23 Sezonu Sona Erdi

5 Ağustos 2022 tarihinde İstanbulspor – Trabzonspor mücadelesiyle başlayan Spor Toto Süper Lig 2022/23 Sezonu, dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi.

Galatasaray’ın Süper Lig tarihindeki 23. şampiyonluğunu kazandığı sezonda yaşanan deprem felaketi sebebiyle yalnızca 2 takım küme düştü.

Buna göre Bitexen Giresunspor ve HangiKredi Ümraniyespor, ligi 16’ncı ve 17’nci sıralarda bitirerek Süper Lig’e veda eden ekipler oldular.

Şampiyon Galatasaray

Spor Toto Süper Lig 2022/23 Sezonu’nda rakiplerinden daha üstün bir performans sergileyerek 36 maç sonunda 88 puan toplayan Galatasaray, mutlu sona ulaşan taraf oldu.

Sezon başında Dursun Özbek’i yeni başkanı olarak seçen sarı kırmızılılar, bir önceki sezon yaşanan başarısızlığın ardından kadrosunu büyük ölçüde yeniledi.

Galatasaray, kulüpte yapılan başkanlık seçiminin ardından teknik direktörlük koltuğuna kulüp efsanelerinden Okan Buruk’u getirdi. Okan Buruk liderliğindeki takımı Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Leo Dubois, Dries Mertens, Milot Rashica, Abdülkerim Bardakçı ve Mauro Icardi gibi yıldız isimlerle güçlendiren Galatasaray, yatırımlarının karşılığını aldı.

Süper Lig’de hükmen galip ayrıldığı Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor maçları hariç toplam 26 galibiyet alan sarı kırmızılılar, sadece 4 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Buna göre Galatasaray’ı bu sezon ligde sadece Bitexen Giresunspor, Yukatel Kayserispor, arabam.com Konyaspor ve Beşiktaş mağlup edebildi.

Teknik direktör Okan Buruk, takımıyla gösterdiği bu performansın ardından Galatasaray’ın 23. şampiyonluğuna liderlik etti ve altyapısından yetiştiği kulüpte teknik direktörlüğünün ilk senesinde bu sevinci yaşadı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa Bileti Aldı

Ligi 2’nci ve 3’üncü sırada bitiren Fenerbahçe ve Beşiktaş ise Spor Toto Süper Lig 2022/23 Sezonu’nda Avrupa bileti alan takımlar oldular.

Bu sezon geride bıraktığı 36 maçta 25 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyetle toplam 80 puan toplamayı başaran Fenerbahçe, ligi ikinci sırada bitirdi ve UEFA Konferans Ligi için ön eleme maçları oynamaya hak kazandı.

Öte yandan son haftaya kadar ikincilik şansını devam ettiren ancak arabam.com Konyaspor ile berabere kalarak bu fırsatını kullanamayan Beşiktaş ise 23 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 mağlubiyetle lig üçüncüsü oldu.

Her iki takım da UEFA Konferans Ligi gruplarına katılabilmek için iki ön eleme ve bir play-off turu oynayacaklar.

Giresunspor ve Ümraniyespor Tutunamadı

Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketi sebebiyle Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmesi, yapılan düzenleme gereği bu sezon yalnızca 2 takımın küme düşmesine sebep oldu.

Buna göre Bitexen Giresunspor ve HangiKredi Ümraniyespor, sergiledikleri istikrarsız performansların ardından Süper Lig’e veda ettiler.

Karadeniz temsilcisi, teknik direktör Hakan Keleş ile başladığı sezonu İrfan Buz ile bitirdi. Sezon ortasında yapılan teknik direktör değişikliğinden verim alamayan Bitexen Giresunspor, 36 maçta yalnızca 40 puan topladı ve küme düştü.

Diğer taraftan sezon başında tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek olmanın mutluluğunu yaşayan HangiKredi Ümraniyespor’da ise bu macera kısa sürdü.

Lige yükseldiği ilk sezonunda istediği performansı sergileyemeyen Ümraniye ekibi, kendisini Süper Lig’e çıkaran Recep Uçar ile de yollarını sezon içinde ayırdı.

HangiKredi Ümraniyespor, Spor Toto Süper Lig 2022/23 Sezonu’nda 30 puan toplayarak ligden düşen diğer takım oldu.